Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Haziran 2022 Pazar

Sevgi Yasakları, Varlıkların Kendilerinde Yasaklamaları Gereken Olumsuz Eylemler Listesi, Kısa Açıklamalarla Varlıklara Zarar Veren Olumsuz Eylemler

Varlıkların Kendilerinde Yasaklamaları Gereken Olumsuz Eylemler Listesi, Kısa Açıklamalarla Varlıklara Zarar Veren Olumsuz Eylemler

İyi Bilgiler, Erdemsel ve Duyusal Bilgiler Bütünlüğü

Sevgi Yasakları

Sevgi, Olumsuzluğu ve Kötülüğü Yok Etme Özellikleri ile Bilinen ve Yaşatılan Bütün Kötülükleri ve Olumsuzlukları Yasaklayan ve Kendi İçeriğinde Yaşanmasına Engel Olan Özelliklerde Bir Güçtür

İşte Sevgi Gücünün Yasakları...

Sürekli yazılarımızda bahsettiğimiz sevgiyi yok eden ve varlıkların kendilerine ait bütün alanlarda yasaklanması gereken olumsuz eylemler, kısa açıklamaları ile bilgilendirmek amaçlı listelenmiştir. Bu listede olmayan ancak benzer özelliklerdeki olumsuz eylemleri sizlerde tespit edebilir ve listenize ekleyebilirsiniz. Ancak bu yasaklarla tezatlık göstermemesi şartı ile. Bu yasaklar sizlerin çevrenizdeki koruma kalkanı olarak sizi bütün kötülüklerden korur. 

AÇ GÖZLÜLÜK YASAKTIR

Kendisine yetenlerle yetinmeyerek ve hiç ihtiyacı olmadığı halde her zaman daha da fazlasını istemekle ilgili olan olumsuz eylemdir. 

Devamı için Tıklayınız.


ADALETSİZLİK, EŞİTSİZLİK YASAKTIR

Adalet, her konuda eşit davranılması ve eşit olarak hakların verilmesi şeklinde bir kanunu uygulatan erdemsel özelliktir. Eşitlik ise, iki yada ilgili alanların birbirleri ile söz konusu olan durumda şartlar ve imkanlar bakımından aynı olduğunu ifade eden bir bilgidir, anlayıştır, tanımlamadır.

 Devamı için Tıklayınız.


ALAYCILIK, KÜÇÜK DÜŞÜRMEK YASAKTIR

Bir varlığı kendi özellikleri yüzünden olumsuz bir şekilde etkilemek, O'nu kendisinden imkanları ve şartları bakımından aşağı görerek küçük düşürmek olumsuz eylemidir.

 Devamı için Tıklayınız.


ALDATMAK, KANDIRMAK, YALANCILIK YASAKTIR

Aldatmak, kandırmak yani yalan söylemek, bir bilginin hakikat şeklinde gereken alanlarda kendisini ifade etmesine engel olmaktır. Her zaman her yerde hep gerçekler yaşanmalıdır, sahtelikler, olmayan şeyler, gerçekle alakası olmayan bilgiler ve yanıltmalar tamamen zarar verici olarak sayılır ve hakikat bilgisi kendisini yaşatmalıdır ve yalanlar, aldatmalar, kandırmalar hakikatin ortaya çıkmasına engel olan olumsuz eylemlerdir.

 Devamı için Tıklayınız.

APTALLIK ve GERİZEKALILIK SAĞLAYICI, APTALLAŞTIRICI HERŞEY YASAKTIR

Aptallık, varlıkların kendi zihinsel ve varlıksal özelliklerini olması gerektiği gibi kullanamaması durumundan ortaya çıkan ve gerilikle bağlantılı olan ve yeteneklerini, tecrübelerini, bilgilerini algılayamama, çevresinde olanları anlayamama durumu şeklinde varlıkta ortaya çıkan, akıl ve mantık gibi erdemleri kullanamamasına sebep olan olumsuz bir eylemdir. Böyle olmamak için mücadele edilmelidir. Ve aynı zamanda hiç kimseyi bu gibi durumlara düşürmemek gereklidir. Kimi yöntemlerle varlıklar bu gibi zihinsel sorunlar yaşayabilmektedir ve varlıkların akli ve zekai durumları ile kesinlikle oynanmamalıdır, tamamen bu gibi eylemler yasaklanmalıdır.

 Devamı için Tıklayınız.


BAĞIMLILIK YASAKTIR

Bağımlılık, bir konuya, olaya, duruma iradenin bastırılmış hali ile bağlı olma durumudur. Bu bağımlılık konusu varlığı esir almış şekilde onsuz yapamayacağı gibi yanlış bir inanca O'nu yöneltmiştir ve bu özellikleri ile bağımlı olarak bazı şeyleri uygulamak, kullanmak yasaklanmalıdır. Burada bahsedilen bağımlılıklar sigara gibi bağımlılıklar değildir, bunlar iradeyi bastırmış şekilde bağımlılıklar olmaktan uzaktır. Varlığı kontrollü yaşamaktan çıkaran türden bağımlılıklardır. Sigaranın varlığın kendi sağlığına zararı olabilir, bu da sebep sonuçları ile anlayabileceği bir konu olarak kendisini ilgilendirir. Bahsedilen bağımlılık örneği iradesi ile kontrol edemeyeceği şekilde yaşananlardır.

 Devamı için Tıklayınız.


BAĞNAZLIK YASAKTIR

Bağnazlık, eskimiş ve uygulamadan kalkmış olan yaşam tarzlarının, bilgilerin, inançların artık kullanılması gerekmiyorken bile onlara sıkı sıkı bağlanarak değişimden korkmak, değişimi reddederek hala o eski bilgilere bağlı kalma durumudur. Cahil kalma isteğinin diğer bir adı da bağnazlıktır.

 Devamı için Tıklayınız.


BENCİLLİK, BEN MERKEZCİLİK YASAKTIR

Bencillik, bir varlığın hep kendi menfaatini düşünmekle ilgili olarak yaşatılan, kendi rahatı, kendi mutluluğu, kendi çıkarları, kendi güzelliği, kendi hayatı, kendi fikirleri ve kendi şeklinde başkalarının mutsuzluğunu, rahatsızlığını, zarar görmesini ve bu kendisi ile ilgili olarak düşünme durumunda kendisinden başkasını düşünmeden, hep kendini düşünerek yaşama ve uygulama yapma halidir, bu tanıma uyan olumsuz bir davranış biçimidir.

Devamı için Tıklayınız.

DEDİKODU, ARKADAN KONUŞUP YÜZÜNE KONUŞAMAMAK, İFTİRA EYLEMİ YASAKTIR

Dedikodu, bir varlığın başka bir varlık yada alan hakkında gerçek yada izni olmayan konularla ilgili konuşması ve bunu yaşatması durumudur. İftira ise hiç suçu olmadığı halde suçu başkasının üzerine atma eylemidir ve ikisi de kesinlikle yasaklanması gereken özelliklerdedir.

Devamı için Tıklayınız.


DİSTOPYA, DİSTOPİKLİK YASAKTIR

Distopya, bir toplumun baskı kullanılarak yönetilmesidir ve bu yönetim şekli yönetenin istediği şekildedir. Bu gibi yönetimlerin olduğu alanlara verilen isimdir Distopya ve Distopiklik bu şekilde yönetilme durumudur. Baskılar, zorlamalar, istenmeyen yaptırımların uygulatılması şeklidir. Bir toplumda eğer bir şeyler istenmiyorsa bunların nedeni araştırılır ve gereken açıklamalar yapılır, neden istenmeli, neden istenmemeli, yararı zararı şeklinde raporlar açıklanır, sunulur, gösterilir ve toplum aydınlatılır. Ancak distopya da böyle bir durum söz konusu olmadan yönetim istediğini yapar ve bunu baskılar uygulayarak, açıklamalar olmadan yapar. Bu şekilde bir uygulama kesinlikle bütün zihinlerin kendilerinde yasaklamaları gerekmektedir.

 Devamı için Tıklayınız.


DÜŞMANLIK YASAKTIR

Düşmanlık, bir alana karşı yapılan bozgunculuk, düzen bozuculuk, kargaşa ve olumsuz eylemleri o alanda yaşatmaya çalışmakla ilgili bir kavramdır ve düşman olunduğu zaman tamamen bütün bağların koparılmış olması gerekmektedir ve çeşitli araçlarla ve bilgilerle birbirlerine zarar vermeye başlanır. Bu gibi davranışlar ve uygulamalar yine kesinlikle yasaklanmalıdır.

 Devamı için Tıklayınız.


HIRSIZLIK YASAKTIR

Hırsızlık, bir oluşumun hakkı olmayan bir şeyi izinsizce ve habersizce alması durumudur. Bu eşyalarda olabilir, bilgilerde olabilir, projelerde olabilir, önemli olan o şeyin hak sahibinin başkasının olması ve bir diğerinin onu izinsiz bir şekilde gizlice almasıdır ve bu uygulamanın yapılması şekliyle bir alanda hırsızlık söz konusu olabilir.

Devamı için Tıklayınız.

İĞRENÇLİK, AŞAĞILAMAK YASAKTIR

İğrençlik, bir olayın yapı olarak görüntüsü ve algılanması sebebi ile itici ve kabul edilemez gelmesi durumudur. Hiç bir şeyi bu hale getirmemeliyiz, iğrenç şekilde tanımlanacak gibi bir oluşumu yaratmamalıyız. Aşağılamak ise bir olayı kendisinden aşağı görerek yorumlama halidir ve yine kimse kimseyi hiç bir konuda aşağılamamalıdır. Bu iki olumsuz eylemde kendi anlamları ile oldukça gereksiz ve anlamsızdır uygulanması yasaklanmalıdır.

 Devamı için Tıklayınız.


İHANET VE VERİLEN SÖZLERİN TUTULMAMASI YASAKTIR

İhanet için verilmiş bir söz, uyulması gereken bir durum, karar verilmiş bir konuya uyma bağlılığı gereklidir ve ihanet etmek, bu gibi durumlara uyacağını, yaşayacağını, içinde olacağını söyleyerek, söz vererek, belki de bir şekilde anlaşmalarla tastikleyerek, bilgilerle onaylatarak sonrasında bunlara uymayarak bütün verdiği sözleri ve uymak için yaptığı şeyleri kabul etmemek, vazgeçmektir. Bu oldukça yanlış bir davranış biçimi olarak varlığın kendisine öz saygısını kaybetmesine neden olur ve yapılamayacak olan sözlerin verilmemesi gerekmektedir. Bu gibi davranışlar yasaklanmalıdır.

 Devamı için Tıklayınız.


İNTİKAM YASAKTIR

İntikam, yaşanan bir olay sonrasında zarar gören alanların kendisine bu yapılanların hesabını sorma isteğidir, hissidir. Yaşadıklarının kendisine zor gelmesi sonrasında o alandan intikam alarak kendisini tatmin etme yolunu seçer ve bu gibi durumlar varlıkların yaşamında kesinlikle yaşatılmamalıdır, yasaklanmalıdır, öncelikle zaten kendisine zarar verici özelliklerdedir.

 Devamı için Tıklayınız.


ISTIRAP, İŞKENCE, ACI, AĞRILARA SEBEP OLMAK YASAKTIR

Istırap, bir oluşumun sağlıklı olması durumundan çıkarak zamanını tamamen sıkıntılar içinde geçirmesi durumudur. Böyle anlarda zaman sıkıntılı, tatsız geçer ve var olmak kavramları çekilmez bir hal alır. Mutluluğun ve haz almanın, zevk almanın tam tersi olarak bir yapılanma içinde olan ıstırap olumsuz eylemi bir varlığın normal olarak yaşamaması gereken bir eylemdir. Akabinde işkence, acı çekmek, ağrılar gibi bedensel ve varlıksal sorunları tanımlayan bu rahatsızlıklara sebep olacak davranışlarda ve uygulamalarda kesinlikle bulunmamamız gerekmektedir ve kimseye bu şekilde bir etkide bulunamayız, tamamen yasaklanması gereken olumsuz eylemdir.

Devamı için Tıklayınız.

KABA DAVRANMAK, KIRICI OLMAK YASAKTIR

Kaba davranmak, kibar olmanın zıt anlamlısı olarak yerini alır. Çevresindekileri umursamadan onların rahatsız olacağını hiç düşünmeden, kendince rahat davranarak onları rahatsız etmek ve birde bunu fark ettikten sonrada özür dilememek gibi örneklerde anlatılan davranış biçiminin adı kaba davranmaktır. Kırıcı sözler kullanmak kaba davranmaktır. Rahatsız edici her hareket kaba davranmaktır. Karşıdaki varlığa kabaca ve kırıcı gelecek olan hareketlerde bilerek ve isteyerek, farkında olarak bulunmak yasaktır.

Devamı için Tıklayınız.


KAOS YASAKTIR

Kaos, düzenli olarak yapılanmış bir alanda karışıklığın ortaya çıkarılması, içeriğinde olumsuz bir çok eylemin bulunması ile tamamen yaşananların bir savaşa dönüşebileceği, korku, panik, nefret ve diğer olumsuz eylemlerle birlikte oluşturulan bir düzensizlik ve kargaşa halidir. Kaosun oluşmasına dair bütün oluşumlar yasaklanmalıdır.

Devamı için Tıklayınız.


KAPRİS, ALINGANLIK YASAKTIR

Kapris, bir olay sonrasında o olaya nazaran tepki vermek maksadı ile hiç hoş algılanmayan hareketlerde ve tavırlarda bulunma halidir. Mesela bir oyunda yenilen bir varlık, bunun sonucunda kapris yaparak başka oyun oynamak istemez ve bunun sonucunda diğer oyuncular onunla ilgilenmek zorunda kalır, O'nun bu oyunda yenildiği için böyle yaptığını anlarlar ve O'da bunu bile bile devam ettirir, ilgiye ihtiyacı vardır ve bu tutum çok anlamsız olduğu gibi bunun adı kapristir. Böyle yanlış bir davranış biçimi çevresindekileri rahatsız edici olduğundan yasaklanmalıdır. Alınganlıkta, kendisi ile ilgili olmadığı halde kendisi ile ilgili olduğunu düşünerek olayları ve konuları kendi üzerine çekerek bundan olumsuzluk hissetmesine kadar giden yanlış bir davranış biçimidir ve alınmadan , her zaman sorunların ortaya çıkarılarak halledilmesi gerekmektedir. Bu sebeple iki olumsuz eylemde yasaklanarak varlıklar çok daha rahat ederler.

Devamı için Tıklayınız.


KARAMSARLIK, KÖTÜMSERLİK YASAKTIR

Karamsarlık, kötümserlik bir olay, durum yada konu ile ilgili olarak yapıcı ve pozitif düşünmenin ve bu şekilde çareler aramanın dışında, olumsuzlukları vaat eden ve çağrıştıran düşünceler ve tahminler ve olasılıklardan bahsederek, bu şekilde olumsuzlukların olacağı endişesi ile olayları yorumlama, davranma ve algılama şeklidir, anlayışıdır. Olay o an kötü bile yaşanıyor olsa da, yine de pozitif bir bakış açısı ile incelenmelidir, nitekim bu şekilde daha net gerçekler görülebilir. Bu bakış açısı yasaktır.

Devamı için Tıklayınız.


KİBİR, ÜSTÜN GÖRMEK YASAKTIR

Kibir, kendini herkesten üstün tutacak şekilde beğenme, kendini üstün görme, kendisini her şeyin üzerinde tutma, kendisinden daha fazla hiç bir şeyi beğenmeme davranışlarına verilen genel bir isimdir. Kibir yüzünden varlıklar çevresindeki hakikati ve kendilerine faydalı olacak olan bilgileri, gerçekleri göremezler. Oysaki ilerlemek için her zaman çok yönlü düşünmek ve davranmak gereklidir ancak kibir oluşumu teklik konusunda varlığı sadece kendisine yöneltir ve bu yöneltme tamamen olumsuz eylemleri yaşatacak şekilde olur. Bu olumsuz eylem tamamen yasaklanmalıdır.

 Devamı için Tıklayınız.

KİN YASAKTIR

Kin, bir alana yaptığı bir hata yüzünden yada bir hata yapmamış olsa bile kendince bazı sebepler yüzünden, yada bir sebebin olmasını bile söz konusu olmadığı anların yaşanarak tavır alma, intikam duymanın daha da içselleştiği ve yoğun haliyle yaşandığı, uzun zaman aralığınca yaşatılan halidir ve intikamda kendisine yapılan bir hatanın olması kesinlikle söz konusu iken, kinde böyle şeyler olmadan da kıskançlık yüzünden, bencillik yüzünden yada başka olumsuz eylemler yüzünden de yaşatılabilme özellikleri vardır. Bu olumsuz eylem yasaklanmalıdır.

 Devamı için Tıklayınız.


PEDOFİLİ VE ENSEST, KENDİ SEVİYESİNİN DIŞINDA YAŞANAN İLİŞKİLER VE AİLE İÇİ CİNSELLİK BENZERİ ÖZEL İLİŞKİLER YASAKTIR

Varlıkların bazı yaşamsal özellikleri öyledir ki ancak kendi seviyesindeki varlıklarla bunları yaşadığı zaman sağlıklı bir şekilde ondan faydalanabilir. Mesela cinsellik, bir varlık, henüz ilk ergenlik çağları olsun diyelim yaşamının, ve başka bir varlıkta yaşamının yaşlılık zamanlarında olsun diyelim, ve onların cinsel birliktelikleri söz konusu olduğunda, bu cinselliğin karşılıklı olarak duygu ve düşüncelerin paylaşılması anlamına gelmesi ve bu paylaşımın direk ve aracısız bir şekilde karşılıklı olarak birbirlerini anlamasını istemesi gibi durumlarında söz konusu olması ile, bu iki varlığın bu durumu yaşaması sonrasında ortaya zevk, memnuniyet, mutluluk çıkarmayacak ve bunun yerine pişmanlıklar ve şaşkınlıklar, rahatsızlıklar söz konusu olacaktır. Çünkü birbirlerinin seviyelerinde olmayan zihinsel yapıları, algıları, düşünceleri, istekleri ve buna benzer bütün alanları kendisinin çok altında ve kendisinin çok üstünde bir bilgi ve tecrübe tarafından anlama ve algılama konusunda zorlanmaya tabi tutulmuştur ve bu zorlanma, sonrasında cinselliğin özgürlüğünü yaşayamayan çiftin tamamen mutsuz olarak ayrılmasına neden olur ve bu durum bu sebeple yasaklanmıştır. 

 Devamı için Tıklayınız.

 

KISKANÇLIK YASAKTIR

Kıskançlık, bir varlığın başka bir varlıkla ilgili olarak onun sahip olduğu şeylere sahip olmadığı için kendisini kötü hissetme eyleminden sonra bir olumsuzluk yapmaya kadar kendisini götürebilen gereksiz ve anlamsız bir bakış açısı, davranış biçimidir. Bu Dünya'da hiç kimsede kıskanılması gereken hiç bir şey yoktur aslında, bu açıklamanın ne demek olduğunu anlamakla ilgili olarak kendinizi geliştirerek bu olumsuz eylemi varlığınızın bütün alanlarında yasaklamalısınız.

Devamı için Tıklayınız.

KOMPLEKS YASAKTIR

Kompleks, bir varlığın kendisini başka bir varlıktan aşağıda, yetersiz gibi görme, sanma durumlarıdır ve bu bakış açısı tamamen yanlıştır. Herkes ve her şey kendi özellikleri ile tektir ve özeldir ve gelişimsel olarak farklı olan yaşam seviyeleri zamanla değişmektedir ve bunu herkes yaşayacaktır. Bu durumda kompleks yaparak kendisini kötü hissetmesi ve aşağı görerek üzülmesi oldukça gereksizdir. Bu gibi düşünceleri ve bakış açıları yasaklanmalıdır.

 Devamı için Tıklayınız.


KORKU, KORKMAK, KORKUTMAK YASAKTIR

Korku, bir olayla ilgili bilgisizlik yüzünden yüksek ve olumsuz heyecanların yaşandığı, olumsuzluk içeren duygular ve düşünceler bütünüdür korkular. İşte korkuya sebep olan şeylerin içini boşaltacak olan bilgiler edinildiği zaman, cesurca davranışlar, hayatlar ortaya çıkar. Her korkuyu yok edecek olan ve cesaret veren, aydınlatıcı bilgiler vardır ve kendilerinde korkuları yaşatan insanlar, varlıklar bu bilgilere ulaşarak sorunlarını çözebilirler, korkularını yenebilirler. Korkmayı, korkutmayı, ve korkunun kendisini varlıklar bütün alanlarında yasaklamalıdırlar, bunu yapabilmenin yollarını bularak başarmalıdırlar.

Devamı için Tıklayınız.


KÖTÜ NİYET YASAKTIR

Kötü niyet, bir varlığın bir olayı yapmadan önce düşünüp istemesi durumunun olumsuz eylemler şeklinde ortaya çıkması halidir. Niyet, bu isteğin ortaya çıkması, kötü niyet bu isteklerin kötü bilgilerle ilgili olması durumudur ve oldukça zararlı ve kesinlikle yasaklanmış bir eylem olarak bulunur.

Devamı için Tıklayınız.


KUMPAS KURMAK, TUZAK HAZIRLAMAK YASAKTIR

Bir yere, şeye yada varlığa karşı, zarar verecek, güç durumlara düşürecek, yapılarını bozacak ve sevgiye ters olarak bir oyun, düzen hazırlama işlemlerine kumpas kurmak, tuzak hazırlamak denir. Ve bu gibi düzenbazlıklarla varlıkların yaşamlarını etkilemek yasaktır.

 Devamı için Tıklayınız.

KÜFÜR, OLUMSUZ SÖZLER, ARGO YASAKTIR

Küfür, yakışık olmayan sözler, söylemler, içeriğinde utanç duyulacak şekilde anlamların olduğu konuşmalar, başka birini rencide etmek amacı ile söylenmiş sözler, diğerini rahatsız edici sözler bütünü, duyanın bundan hoşnut olmadığı ve kibarlık ve naziklik ile tamamen zıt olarak bulunan olumsuz bir eylemdir. Olumsuz sözler ve argoda aynı anlamdadır ve yasaklanması gerekmektedir.

 Devamı için Tıklayınız.


KÜSMEK YERİNE GÖRE YASAL YERİNE GÖRE YASAKTIR

Küsmek, bir konu ve olay sonrasında bir alanla iletişimi kesmek, görüşmeye ara vermek, onu belirli bir süre ve kendince koyduğu kurallar neticesinde görmek istememek şeklinde yaşatılan bir olumsuz eylemdir. Bunun gerçekten geçerli bir nedeni varsa, ve belki de son çare olarak, bu durumun varlıksal olarak sizlere katkısı olacak ise küsmek faydalı bir uygulama olabilir. Ancak bunu bir huy haline getirerek her küçük sorunda uygulamak gibi ayrıştırıcı özelliklerdeki bu olumsuz eylemi bu haliyle yasaklamalı, diğer pozitif haliyle yasal olarak kullanmalısınız.

Devamı için Tıklayınız.


MELANKOLİ, DUYGUSAL SAPLANTILAR YASAKTIR

Melankoli, duygulardan elde ettiği bilgilerin etkisinde kalarak ve bunları bir saplantı haline getirerek, akıl ve mantık özelliklerinden yoksun bir şekilde yaşama halidir. Duygular, kendi başlarına akıl ve mantık iş birliği olmadan, iradenin kontrolü olmadan ve diğer duyularla iş birliği içinde olmadan kullanıldığı zaman melankolik haller, duygusal saplantılar olmaya başlar. Bu gibi haller varlıkları sıkıntıya sokar ve bu özellikleri ile yasaklanmalıdır.

Devamı için Tıklayınız.


NEFRET YASAKTIR

Nefret, bir alana yada oluşuma, konuya karşı duyulan itilim, anlamsız isteksizlik, ayrıştırıcı olma durumu, ötekilemek, kendisinden aşağıda yada uzakta görmek, olmasını istemek, yada onun kötülüğünü istemek adına duyulan hisler, yaklaşımlar, düşüncelerin uygulamaya geçmesi durumudur. Nefret edilen alanın olumsuzluğunun istenilmesi nefretin olumsuz bir eylem olmasından kaynaklanmaktadır. Nefret her haliyle tamamen yasaklanması gereken bir eylemdir.

 Devamı için Tıklayınız.


NEGATİF HIRS VE ENDİŞE YASAKTIR POZİTİF HIRS  VE ENDİŞE YASALDIR

Negatif hırs ise, iki çeşite ayrılmış olan hırsın olumsuz olanıdır. Hırs, olumlu bir çalışma ile ilgili olarak yapılması gereken bir iş için kullanılması açısından faydalıdır. Hırs yapınca o iş ile ilgili kararlı bir duruş sergilenir ve o işi bitirene kadar başından kalkılmaz. Hırs, hırs edilen konu ile ilgili çok istekli bir şekilde uğraşmayı, çalışmayı, çaba göstermeyi kast eder. İşte bu anlamda ikiye ayrılır. Negatif olanı da olumsuz eylemleri uygulamakla ilgili hırslar edinmek üzere yapılanlardır. Gereksiz, faydasız hırslar sadece zarar vermektedir ve bu haliyle negatif olarak algılanırlar. Negatif olanı yasak, pozitif olanı yasaldır.

 Devamı için Tıklayınız.


NEGATİF İNATLAŞMALAR YASAK, POZİTİF İNATLAŞMALAR YASALDIR

İnat, bir konuda körü körüne ısrar etme durumdur ve kendince bildiği şeyler yüzünden inat ederek o istediği şeyin olmasını isteme halidir. İnat bu anlamı ile ikiye ayrılır. Negatif ve pozitifler. Negatif olanları, zarar verici sonuçları olacak olan, varlıkların hayatlarının yapısına ters, içeriğinde faydalı bir durumun söz konusu olmadığı ve sonrasında da hiç bir şeyin elde edilememesi durumunun yaşandığı, üzücülükle sonuçlanacak olan, gereksiz yere yapılması gibi sebep sonuçlara dayalı bilgilerle anlamsızlığı onaylanmış bütün ısrarlı istekler, yani inatlaşmalar, negatif inatlaşmalardır. Ancak birde olumlu ve pozitif olayların uygulanması adına gösterilen inatlar, mesela erdemleri uygulamakla ilgili gösterilen bir inatlaşma faydalı olabilir ve bu açıdan yasal olarak tanımlanır. Negatif İnatlaşmalar yasak, pozitif inatlaşmalar yasaldır.

 Devamı için Tıklayınız.

OBSESYON, OBSEDÖRLÜK,OBSEDÖR BİLGİ VE OLUŞUMLAR YASAKTIR

Obsesyon, takıntı şeklinde kelime anlamı olarak bilinse de, felsefi anlamda etki altında olmak, kalmak olarak kullanılır. Obsede etmekte, bir yeri, varlığı, alanı etkisi altına almak anlamında kullanılır. Bu etkileme durumu etkilenen alanın iradesini kontrol etmek şeklinde bir uygulamayı sağlamaktadır. Böyle etkiler yapan alanlara, varlıklara, organizasyonlara da obsedörler denilmektedir. Yani obsesyon, etki altına alarak iradesini kontrol etme olayı, obsede ise etki altında kalarak iradesini teslim etme durumu, obsedörler de bunları yapan varlık ve alanlara verilen isim olarak tanımlanır. Obsesyon, obsedörlük, obsedörler, obsedör bilgiler ve onları destekleyici çalışmalar her haliyle tamamen yasaktır.

 Devamı için Tıklayınız.


OLUMSUZ EYLEMLERİ AMAÇ EDİNMİŞ DOLAYLI DİYALOGLAR YASAKTIR

Olumsuz eylemleri amaç edinerek yapılan diyaloglar, iletişimlerde aynı şekilde yasaktır. Yani olumsuz eylemlerden bahsetmiyormuş gibi yaparak aslında olumsuz eylemlerden bahsetmek durumu, dolaylı yollardan olumsuz eylemleri pozitif gösteren hareketler, konuşmalar, diyaloglar tamamen yasaktır ve bu konuda da niyetler gözlenerek gereken şekilde çalışılır. Olumsuz eylemleri amaç edinmiş diyaloglar, bakış açıları, yönlenmeler, istekler yasaktır.

Devamı için Tıklayınız.


OLUMSUZ EYLEMLERİ OLUMLU GİBİ GÖSTERMEK YASAKTIR

Olumsuz eylemlerin içeriğinin tamamen anlatılmış ve sonuçları ile belirtilmiş olmasına rağmen bunların içerisinde olumluluk aramak, olmamasına rağmen onları olumlu erdemler halinde göstermeye çalışmak tamamen yasaktır. Onlar bu eylem olarak algılanması süresince gereken şekilde düşünülmüştür ve kesinlik kazanmadan zaten bir bilgi, olumsuz eylemlerden sayılmaz. Ve bu kesinliğin kazandığı olumsuz eylemlerin olumlu gibi gösterilmesi ve bu konuda olumsuzlukları bilerek ve bundan emin olunduktan sonra onları olumluya dönüştürmeye çalışmak adına çalışmaların, konuşmaların yapılması tamamen yasaktır. Denenerek, sebep ve sonuçları ile olumsuz oldukları ispatlanmış bütün eylemleri olumluya çevirmeye çalışmak bağnazlığı yasaktır. Bunun felsefi ve yaşamsal onayının verilebilmesi gerekmektedir ki, bu listedekilerin hepsi tamamen olumsuzluğu belirgin özellikte olan eylemlerdir.

Devamı için Tıklayınız.


İLTİFAT YERİNE GÖRE YASAL YERİNE GÖRE YASAKTIR

İLTİFAT, bir şeyi, vili yada oluşumu kendi özellikleri yada yaptıkları nedeni ile güzel sözlere layık görmek durumudur. İltifat da aynı anlamda kullanılır. Ancak bunlarda iki şekilde negatif ve pozitiftir. İltifat edilen yeri sırf memnun etmek adına yapılan övgüler, iltifatlar doğru davranmaktan uzak o yeri olumsuz etkileyen eylemlerdir. Kendisi ile ilgili aslı olmayan şeyleri duyan o yer, bunu gerçek sanabilir ve gerçek olmayan iltifat ona zarar verir. Ancak gerçek olan, arkasında dayanağı bulunan övgüler ve iltifatlar vardır ve bunlarda o yerlere kesinlikle mutluluk verir, kendisini iyi hissetmesini sağlar. Bir yer bazı şeyleri kendi bakış açısı ile göremez, ancak başkalarının yorumları ile kendisindeki özellikleri daha iyi görebilir ve bu durumda gerçek iltifatlar işe yarar bir erdem olarak sayılır. Biri çok güzelse ve bunu söyleyen için gerçekten güzelse, ona bu güzelliğini söylemek iltifat olur. Ama güzel değilse, sırf onu memnun etmek için bunu söylemişse işte bu zarar verici, yasak olan iltifat olur ve bu durum onun memnun olmamasından daha kötü sonuçlar doğurur. 

Devamı için Tıklayınız.

PİSLİK, PİS OLAN ŞEYLER, KİRLİLİK YASAKTIR

Pislik bir şeyin yapısının itici, kötü, olumsuz olması ve görünmesi durumudur. Bu örnekle pis olan her şey yasaktır. Pis kokular, pis görüntüler, pis olaylar, pislik şeklinde oluşumlar kesinlikle yasaktır. Karışık, itici, göze ve algılara olumsuz ve düzensiz görünen, çirkin, istenmeyen ve bulunulmasından kesinlikle hoşnut olunmayan şeylerdir pis şeyler. Aynı zamanda kirlilikte yasaktır. Kirli olan şeyler görüntüsünde, yapısında normalin dışında ve düzensiz, karışık, başka şeylerin bulaşarak anlamını karıştırdığı, yine istenmeyen bir durumu algılatan olumsuzluğun ortaya çıkması halidir, görüntü olarak iticilik ve rahatsızlık yaratır ve bu gibi durumların özellikle yaşatılması kesinlikle yasaktır.

Devamı için Tıklayınız.

 

POZİTİF ELEŞTİRİLER YASAL, NEGATİF ELEŞTİRİLER YASAKTIR

Eleştiri, içeriği bakımından ikiye ayrılır ve bu açıdan bakıldığında hem yararlı hem de zararlıdır. Sırf yıkıcılık olması için, olumsuz hissettirmesi ve bozuculuk için yapılan eleştiriler vardır ve bunlar tamamen fayda sağlamaktan uzak, o alanı olumsuz etkilemek için yapılan eleştirilerdir ve bunları, arkasında nedenleri, amaçları, sebepleri, geçerli olan bilgilerinin olmaması ile anlayabiliriz. Bunun aksine birde pozitif olan gerçek yapıcı eleştiriler vardır ki bunlar ilgili alana fayda sağlar ve bu özellikleri ile yasaldır, yıkıcı ve yapıcı olmaktan uzak olanlar ise yasaktır.

Devamı için Tıklayınız.


POZİTİF İHTİRAS VE TUTKU YASAL, NEGATİF İHTİRAS VE TUTKU YASAKTIR

İhtiras ve tutku, bir isteğin aşırı derecede varlıklarda yer edinmesidir. Bir şey istemek ve bu isteğin üzerinde durmak, bunu mutlaka olmalı şeklinde bir istekle de desteklemek, aklımızdan genellikle çıkaramadığımız, olması için sürekli çabalar gösterdiğimiz olaylar ihtiras ve tutkular şeklinde tanımlanırlar. İkisi de aynı anlamdadır. Ancak bunlar neyi istediğimiz ile ilgili pozitif ve negatif olarak ikiye ayrılırlar ve negatif olanları yasak, pozitif olanları ise olumlu şekilde kullanılabilir özellikler gösterdiğinden yasaldır.

 Devamı için Tıklayınız.


POZİTİF MERAK YASALDIR NEGATİF MERAK YASAKTIR

Merak, bir bilgi, konu hakkında o konuyu öğrenmek isteğinin duygularla ifade ediliş tarzıdır. Bu öğrenme isteğinin heyecanı duyulur. Ancak yerine göre negatif yerine göre pozitiftir. Pozitif merak, olumlu bilgilerin, olayların, bilinmesine hakkı olunan konuları merak etmektir ve bu merakların ardında öğretici mahiyette anlamlar vardır. Mesela, bir oyunun sonunda neler olduğunu merak etmek, o oyunu başarmakla ilgili başarıya götüren duygusal reaksiyonlar anlamına gelir. Yada bir varlığın özel zamanlarında ne yaptığını merak etmekte negatif merak anlamına gelir ve bunu merak halini yaşamadan varlığa sormak gerekir ki, bu türlü bir merak öncesinde neler yaptığını düşünmemeyi gerektirir. Kendi hakkı olmayan konularda merak göstermek yasak, ancak kendisini başarıya götürmek gibi sebeplere neden olan ve hakkı olan konularda gösterilen meraklarda yasaldır.

Devamı için Tıklayınız.

POZİTİF TARTIŞMALAR YASAL, NEGATİF TARTIŞMALAR YASAKTIR

Tartışmada eleştiri gibi kendi içinde negatif ve pozitif olmak üzere ikiye ayrılır ve bir konu hakkında derinlemesine yapılan, bütün ayrıntılarının konuşulması, bir topluluk halinde dile getirilmesi ve o konu hakkında detaylıca doğrularının yanlışlarının belirtilmesi, sonuçların çıkarılması, gözlemlerin yapılması, nedenlerin ve sonuçların konuşulması tartışmaktır ve bu güzel erdemler içeriği olumlu erdemlerle ilgili olduğu zaman oldukça faydalıdır. Ancak olumsuz eylemlerle ilgili olan tartışmalarda sonucu kavga ve akabinde küslük ve düşmanlığa giden olumsuz başlangıç eylemleridir. Ve bu haliyle olumsuz olanları yasak, olumluları ise yasaldır.

Devamı için Tıklayınız.

 

RAHATSIZLIK, RAHATSIZ ETMEK YASAKTIR

Rahatsızlık, bir varlığın yada oluşumun kendi normal olması gereken ve bu oluş hali ile kesinlikle mutsuzluğun söz konusu olmadığı, düzensizliğin söz konusu olmadığı, karışıklığın söz konusu olmadığı, anlamsızlıkların söz konusu olmadığı durumların söz konusu olması ile bu duruma rahat olmak dersek, rahatsızlık bu mutsuzluk, bu düzensizlik, bu karışıklık, bu anlamsızlıklardır ve buna etken sebepler söz konusudur. Sonuç olarak rahatsız edici bazı nedenler ortaya çıkar ve ilgili alana bu olumsuz eylemleri yaşatmaya başlar ve ilgili alan kendi yapısal durumuna ters şeyler yaşandığı için rahatsız olmaya başlar ve rahatsızlık bu halleri ile kesinlikle yasaktır. Bu doğrultuda bir varlığın zamanının kendisini mutlu edecek şekilde geçirmesi rahatlık, mutsuzluk sağlayacak şekilde geçirmesine de rahatsızlık dersek, kimse kimsenin zamanını mutsuz edecek şekilde bir hareket içinde bulunmamalıdır ve yasak olan böyle davranmak halidir. Hiç bir alan ve varlık rahatsız edilmemelidir.

Devamı için Tıklayınız.


SABIRSIZLIK YASAKTIR

Sabırsızlık, sabır etmenin tersidir. Bir işin sonucu için beklenen zamanın biran önce gelmesini istemek ve bu isteyişler sırasında heyecanlara kapılmak ve genellikle sabrederken bir çalışma içinde olunması gerekiyorken bu çalışmadan da vazgeçmeye neden olan, yapılan işin niteliğine göre sabır zamanlarının da değiştiği, yada ulaşılmak istenilen durum ile ilgili bir bekleme ve anlayışlı olma hali yaşanacaktır, işte bu şekilde zamanla ilgili olarak çok istediği bir şeyi sakinlik, sebat ve çalışarak beklemek sabırdır, bunu yapmamak sabırsızlıktır. Ve sabırsızlık yasaktır.

Devamı için Tıklayınız.

 

SAPKINLIK VE SAPIKLIK YASAKTIR

Sapkınlık, doğru ve düzgün seyreden, giden, ilerleyen bir halden sapma durumudur. Doğruluğa ve düzgün olan şeye karşı durma durumudur ve bu şekilde bir tanımla sapkınlık denilen olumsuz eylem, bizim için sevgiye ve içeriğindeki erdemlere karşı olma anlamını taşımaktadır ve hiç bir saptırı, yol, bilgi, konu, olay, düşünce, sapkınlık yaratacak oluşumlar, uygun bulunmadan kesinlikle yasak olarak sayılır. Sapıklık ise, bir varlığın dengesini kaybederek, yaşamın değerlerini ve bilgilerini umursamadan kendisine ve çevresine zararlar verme haline gelmesine neden olan akli, zihinsel hastalık hali, psikopatça, yani bozuk psikolojinin uygulandığı hastalıklı bir davranış biçimidir. İçeriğindeki olumsuz eylemleri normal gibi uygulamaya çalışması şeklinde hastalığı yaşatılır. Bu açıklamalarla sapıklık ve sapkınlık her haliyle yasaktır.

 Devamı için Tıklayınız.

SAPLANTI YASAKTIR

Saplantı, körü körüne bir şeye kendini adamak, o şeyin esiri olacak şekilde bir bağlanma hali yaratmak, anlamsızca ve otomatik bir hastalık gibi aslı astarı olmayan nedenlerden dolayı o şeye konsantre olmak halinden kurtulamamaktır. Bunun için varlıkları etkileyen bazı sebepler söz konusu olabilir. Mesela, bir varlık ile aşk yaşamak isteyen diğer varlığın, bunu istemeyen varlığın reddini saplantı haline getirmek ve ona bunu kabul ettirmek için türlü türlü oyunlara girmek bir saplantıdır. Bu haliyle saplantılar yasaktır.

Devamı için Tıklayınız.


SAVAŞ YASAKTIR

Savaş, karşılıklı belirli alanların birbirlerini yok etmeye kadar giden, gerek araçlarla, gerek bilgilerle, gerek kendilerine ait mekanizmalarla uygulamasını yaptıkları, zarar verici, düzen bozucu ve yok edici özellikleri olan bir mücadele ve çalışmalar, çatışmalar ve saldırılar bütünüdür. En olumsuz eylemlerden biri olarak tamamen yasaklanır.

 Devamı için Tıklayınız.


SAYGISIZLIK YASAKTIR

Saygı, bir varlığın yada alanın diğerine duyduğu, var olması ile ilgili sevincin hareketlerle, davranışlarla ifade edilmesi şekli, ve bu var olma hakkından dolayı O'nun kendisi ile ilgili olan durumlarında ve alanlarında O'nun kurallarına uymaya çalışmak konusundaki uygulama hali, davranış biçimidir. Bu hakkından dolayı O'na kendisine davranılmasını istediği şekilde davranmaya çalışmaktır. Saygısızlık ise saygının zıt anlamlısı olarak saygının olmadığı hareketler, olaylar, düşünceler, bilgiler anlamına gelir. Saygısızlık, bu tanımla karşı tarafın kendisine ait kurallarını çiğnemek anlamına da gelmektedir. Ve saygısızca davranışlar yasaktır.

 Devamı için Tıklayınız.


SİNSİLİK YASAKTIR

Sinsilik kısaca, bir veya bir çok olumsuz eylemi gizlice uygulamaya çalışmaktır. Kimsenin görmesini, bilmesini istemeden olumsuz eylemleri kendi içinde yaşatıp, çevresinde sanki kendi yapmamış gibi bir imajda çizerek, kötülüğü uygulama halidir. Suçu başkasının üzerine atmakta sinsiliğin bir sonucudur. Kendi yapısında olumsuz bir çok eylemi yaşatan sinsilik, bunu açıktan bir şekilde dışa vurmak yerine, gizliden gizliye yaşatarak, kimsenin anlamaması için özel çalışmalar içine girerek, olumsuz eylemleri yaşatır ve kendince bir amacı da olabilir yada bundan anlamsızca keyifte alabilir. Sinsilik kötünün de kötüsü olarak tanımlanan kesinlikle yasaklanması gereken bir eylemdir.

Devamı için Tıklayınız.

ŞEHVET, OLUMSUZ EYLEMLERİN ÇEKİCİ GELMESİ YASAKTIR

Şehvet, olumsuz eylemleri çekici gösteren, düşündüren, bildiren durumlar, bilgiler, olaylardır. Yani içeriğinde olumsuz eylemler olan şakaların güzel gelmesi şehvete kapılmakla ilgili olur. Her hangi bir şekilde olumsuz eylemler olarak adlandırılan tüm bilgilerin çekici, ideal, yaşanabilir olduğunun sanılması şehveti simgeler. Bütün olumsuz eylemlerin çekici, özenilir ve beğenilir gelmesi durumunu yaşatmak kesinlikle yasaktır.

Devamı için Tıklayınız.


ŞİDDET EĞİLİMİ, ÖFKE VE KAVGA ETMEK YASAKTIR

Şiddet, sarsıntılar, şoklar, ilgili olan alanda bozulmaların sağlanmasına yol açması şeklinde gösterilen ve zarar verici özelliği ile yapılanmış hareketler, uygulamalardır. Öfke de şiddetin bir reaksiyon şeklinde dışa vurum halidir. Öfkelenildiği zaman genellikle yanlış şeyler yapılır. Öfke, gerçekleri görmeyi engeller. Öfke içinde iken yapısal hal, bir reaksiyon hali içinde bulunarak ve bunun içine heyecanlar ve moralsizliğinde eklenmesi ile hakikati bulmak konusunda çaresizlik yaratır. Bu yüzden öfkeye neden olan durumlarda gözlenerek bütün oluşumların yapısından uygulanması yasaklanır. Ve bu iki olumsuz eylemin bir sonucu olarak kavga etmekte yasaklanacak bir olumsuz eylemdir. Kavgadan uzak durularak barışların yolu aranmalıdır.

 Devamı için Tıklayınız.


TACİZ, TECAVÜZ, GASP, SADİZM YASAKTIR

Taciz, bir oluşuma istemediği bir şeyi zorla yapmaya çalışmaktır, tecavüz istemediği bir şeyi zorla yapmaktır, gasp ona ait olanları zorla almak, sadizm yine bu zorla ve içeriğinde olumsuz eylemlerin bulunduğu hareketleri cinsellik ve benzeri ilişkiler içinde de yaşatmaktır. Bunların hepsi varlıkların bütün alanlarında tamamen yasaklanır. Hiç kimse, hiç bir oluşum bu gibi istenmeyen şeyleri zorla yaptıramaz.

 Devamı için Tıklayınız.


TEHDİT, BASKI, ZORLAMA YASAKTIR

Tehdit, bir alana, varlığa yada yere baskıcı sözler ve hareketlerle, içeriğinde şiddetli yaklaşımlarında olduğu, bazen de korkutucu sonuçları içinde barındırabilen bir şeyin yapılması için söyleyen, yapılan, istenen şeylerdir. Tehdit edilmesinin arkasında yapılması istenen bir olay olur. Ve tehdit edilince bunun halledileceği düşünülür. Bu gibi anlamsız uygulamalar kesinlikle yasaktır.

Devamı için Tıklayınız.

TEMBELLİK YASAKTIR

Tembellik, çalışmanın tersi olarak ifade edilen ve yapılması gereken işler varken onları yapmayarak ve bunların yapılması gerekliliği de söz konusu iken başka şeylerle uğraşmak tembelce bir tavır içinde olunduğunun ispatı olur. Tembellik, bir gelişim yolu izlenen yaşamda yaşanması gereken bir eylem değildir. Tembellik, zihinde, algılarda da yaşanarak bir uygulama halini yaşatır. Öyle durumlara gelinebilir ki, bir şeye bakmaya bile tembelce şekilde yaklaşılır. Bu durum bir alışkanlık ve olağan bir şeymiş gibi görünmeden gereken şekilde yasaklar arasındaki yerini alarak tembelce düşünceler, alışkanlıklar, istekler, hareketler içinde bulunulmaz.

 Devamı için Tıklayınız.


TERÖRİZM, TERÖR YASAKTIR

Terör, toplumu korku kullanılarak istenilen şeyleri yaptırma eylemidir. Baskı, korku, tehdit ve diğer olumsuz eylemlerle toplumu, bir alanı korkutup kendi terörist olması ile ilgili konu hakkında amacına ulaşmasını sağlayan olumsuz eylemdir. Verilen zararın önemi olmadan yapmak istediğini sadece düşünen teröristler, olumsuz eylemlerin bir çoğunu kendi varlıklarında yaşatırlar ve böylece topluma tamamen zararlı bir hale gelirler. Korkutmak için saldırılar, kaçırmalar, hain planlar yaparak düzen bozmalar, varlıkların birlik ve bütünlüğünü bozmak için şiddetli olaylara sebep olmalar, hep terörizm kavramının kendisinde yaşatılmasına izin verilen toplumlarda yaşanan olumsuz eylemlerdir ve kesinlikle yasaktır.

 Devamı için Tıklayınız.


TESİRLER, TESİRLERİN SİZLERE GÖNDERİLMESİ VE SİZLERİNDE AYNI ŞEKİLDE TESİRLER GÖNDERMEYİ DOĞRU BULMANIZ YASAKTIR

Tesir, etki etme olarak kısaca tanımlanan ancak bu etki etme durumunun bilgiler yoluyla enerjetik oluşumların yapısı ile bütünleştirilerek ilgili alanlara gönderilmesi sağlanan ve bu halleri ile o enerjilerin içeriğindeki bilgiyi yaptırımlar şeklinde uygulatma hali yaşatmasına neden olan oluşumlardır. Ve bu şekilde başka varlıkların özgür iradeleri ve varlıksal alanları etkilenmeye çalışılır ki bu durum tamamen zarar verici ve olumsuz özellikleri ile yasaktır. Tesirler sadece varlıksal enerjilerle ancak oluşturabilir ve bu şekilde bir oluşumu sağlamak zaten diğer yasak olan kendinize zarar vermek anlamına gelir. Yani kolunuzu çıkarmak ve içine yine kolunuz gibi sayılan bir bilgi yazmak ve onu bir şey yapması için göndermek en başta sizin için zararlıdır. Ve olumlu sonuçlar için tesirler kullanılmadan, bilgilerin yaptırım gücüne başvurulur. Tesirlerle etkileme yöntemleri sadece obsedör varlıkların uygulamalarıdır.

Devamı için Tıklayınız.

 

ÜZÜCÜ OLMAK, ÜZMEK, ÜZÜNTÜYE SEBEP OLMAK YASAKTIR

Üzülmek, bir varlığın sorunlarının olması ve bunu duyguları ile yaşaması anlamına gelir. Duygularının da içine karıştığı bu sorun hali bitene kadar varlık üzüntüden kurtulamaz. Bu durumun bir uyarı, alarm olacağını unutmadan ancak buna sebep olan şeyler, üzücü şeyler yapmak, üzüntü oluşturacağını bilerek bunları yapmaya çalışmak, üzüleceğini bilerek o şeyde ısrar etmek, üzmek, üzücü olmak kesinlikle yasaktır. Üzülenlere destek olmamıza neden olan alarm durumundan faydalanıp, kesinlikle başkalarını üzücü şekilde davranışlar sergilememeliyiz.

Devamı için Tıklayınız.

UTANMAK, UTANÇ, UTANÇ DUYMAK YASAKTIR

Utanç, yapılan bir hata yada olumsuz bir olay sonrasında varlığın yada ilgili alanın kendisini kötü görmesi, hissetmesi, bu durum sonucunda çevresindekilere karşı küçük düşürüldüğünü zannetmesi durumudur ve kesinlikle yaşatılamaz, yasaktır. Ne gibi hatalar, yanlışlar yapılırsa yapılsın böyle kendini kötü hissetmesine gerek olmadan biran önce hatanın düzeltilmesi şeklinde bir çalışma yapılır ve utanmak gibi gereksiz şeyler yaşanmaz. Herkes hata yapabilir, bunun sonucunda eksikler görülür, doğrular ortaya çıkarılır ve utanmak, utanç duymak gibi olumsuz eylemler, yapılan hatalar ve yanlışlar sonucunda kesinlikle yaşanmaz. Yaşamda varlıkların başına her şey gelebilir ve bu şeyler yüzünden duygusal bir karışıklık içine girerek kendimizi kötü hissetmemeliyiz ve utanmayı, bu anlamları ile yasaklamalıyız, utanmak yerine konu ile ilgili çözüm bulmalıyız...

 Devamı için Tıklayınız.

 

OLUMSUZ ALIŞKANLIKLAR YASAKTIR, OLUMLU ALIŞKANLIKLAR YASALDIR

Alışkanlık, bir şeyi sürekli yapmaktan kaynaklanarak varlıksal enerjiler duyusal özelliğinizin içerisindeki enerjilere tecrübeler şeklinde işlenen olayların, durumların, yaşamların yeniden, bu şekilde bir alanda işlenmiş olması kaydı ile yapmak istenmesi durumudur. Ve bu tanımla olumsuz eylemleri ifade ederek edinilmiş bütün alışkanlıklar ve bu şekilde uygulanabilecek alışkanlıklar yasaktır. Aksine sevgiyi tamamlayan erdemlere uygun şekilde edinilen alışkanlıklar ise sonrasında buradan erdemsel bilgilere ve sonrasında duyusal özelliklere dönüşebilme halleri ile yasaldır. Bazı duyusal özelliklerimizde alışkanlık maskesi altında gizlenmiştir, bunları birbirinden ayırmak gereklidir.

 Devamı için Tıklayınız.


ZARAR VERMEK VE ZARAR VERİCİ OLMAK YASAKTIR

Zarar vermek, ilgili alanların yapılarında, özelliklerinde, durumlarında ve yaşamlarında sorunların ve problemlerin ortaya çıkmasını sağlamakla ilgili olan etkilere ve davranış ve uygulamalara verilen isimlerdir. Bir alanın kendi yapısında olumsuzlukların meydana gelmesini sağlamak o alana  zarar vermek anlamına gelir ve bizlere göre özellikle zarar verici özellikte belirtilmiş olan yasak bilgilerince davranmak, örnekle, zarar vermek anlamına da gelmektedir. 

 Devamı için Tıklayınız.


Liste aynı doğrultuda anlamları olmak şartı ile arttırılabilir. Bu liste olumsuz olarak en çok ortaya çıkmış eylemlerdir ve hepsi varlıkların kendilerinde yasaklaması gereken, içeriğine göre kendilerine de yapılmasını yasaklar şeklinde engellemesi gereken eylemlerdir. Bu eylemlerin hepsine birden işte kötülük demekteyiz... Ve sitedeki yasaklar bölümünde hepsinin açıklamarı mevcuttur. Birde genel olarak yasak bilgilerini de düşünmeniz gibi bakış açısını önererek sonlandıracağım, mesela zarar verici olmak yasağının içerisine cinayette girmektedir şeklinde bir çok yasak bilgisi, aslında yazılmamış bir çok kötülüğü yapısında bulundurmaktadır.

Sevgiler.