Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Haziran 2022 Cumartesi

Sevgi Yasakları: Korku Nedir?, Korkutmak Nedir?, Neden Korku Yaşarız?, Korkular Nasıl Giderilir?, Korkulara Sebep Olmak, Korkmak ve Korkutmanın Zararları, Korku ve Korkmanın Felsefi Tanımı

Sevgi Yasakları: Korku Nedir?, Korkutmak Nedir?, Neden Korku Yaşarız?, Korkular Nasıl Giderilir?, Korkulara Sebep Olmak, Korkmak ve Korkutmanın Zararları, Korku ve Korkmanın Felsefi Tanımı

Korku hakkında bir olayla ilgili bilgisizlik yüzünden yüksek ve olumsuz heyecanların yaşatılmasının davranışlara yansımasını sağlayan ve sebepleri neticesinde olumsuzluk içeren duygular ve düşünceler bütünüdür şeklinde genel bir tanım yapabiliriz. Bu durumda, diğer bütün olumsuz eylemler gibi obsedör kaynaklı bir kavramdır ve yaşamlarımıza empoze edilerek üzerimizdeki amaçlarını uygulamak konusunda onlara en çok yardımcı olacak kötü ve uydurulmuş, aslı olmayan bir durumdur. Korkutulmanın arkasında yatan gerçek, korku şeklinde sende alıştırdıkları panik, endişe, negatif heyecanlar ve kararsızlık gibi duygu ve düşünceleri bir anda yaşatarak iradeye baskın gelmek ve bu yolla sana istediği şeyi çok daha kolay yapabilmek şeklindedir. Seni korkutmak isteyenin mutlaka arkasında başka bir amacı vardır ve bu durum bir ön hazırlıktır ve demek ki bu ön hazırlığa ihtiyacı vardır ve sen buna izin vermediğin sürece korku eylemini sende yaşatamaz, etkisi varmış gibi bir yanılgı içine seni sokamaz. Dolayısı ile amacına ulaşamaz.

Korkunç diye tabir edilen bütün görüntülerden başlayalım ilk olarak... bu canavarımsı, vahşi, saldırgan görünümlü olanlardan ortaya çıkan izlenimler bir kere kesinlikle komiktir ve bunu görerek bir kere bu şekilde sadece görmek yoluyla size bulaşan korkulardan kurtulun... Bunun dışında daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi canınızı, yaşamınızı, bedensel alanlarınızı, sağlınızı korumak için geri çekilmeleriniz, kendinizi güvene almak için tehlikeden uzaklaşmanız, korkmak yüzünden değil, aksine zekanızın bir göstergesi olarak sizi yönlendiren bir durumdur ve kesinlikle size zarar geleceğini bile bile, ( yani bu durum mesela bir annenin zor durumda olan çocuğunu kurtarması için kendisine zarar gelmesini önemsememesi gibi olayların dışındadır, bu gibi istisnai durumlarda ilgili alanlar durumun önemine göre davranırlar ve zaten böyle durumlarda gelecek olan zararı göremez hale gelir o alan, kişi, anne...) tehlikeye atılmamalısınız, bu aptalca bir davranış olarak kendinize zarar vermekten başka bir sonucu ortaya çıkarmaz, yani karşınızda vahşi ve saldırgan bir aslan varken siz insan gibi sınırlı yaşamsal özelliklerinizle onun karşısına çıkıp korkmuyorum ben demekle, korkusuzluğu değil, aptallığı yaşatmış olursunuz... Her kendinizi korumak için yaptığınız çabalarınızı ve davranışlarınızı korku olarak adlandırmak hatasından çıkınız. Varlıkların kendi yaşamsal özelliklerini korumak için tehlikeli olan alanlardan kaçmaları korkmaktan değil, aksine kendi değerini bilmekten kaynaklanmaktadır. Bu örnekte, aşktaki kıskançlığın yanlış tanımlanması gibi yaşatılan başka bir yanlışlıktır.

Bu sebeple, bu gibi olaylar yaşandığında uzaklaşın, bu kesinlikle korkmak değildir, kendini, varlıksal oluşumlarını düşünmek ve onların rahat bir şekilde var olması için özen göstermektir. Bu ayrımdan sonra size korkunç gibi gelen şeylerin neler olduğunu düşünün. Bu şeylerin hepsinin bu şekilde size korkunç görünmesinin nedeni onu yok edecek olan cesaret ve açıklama getiren bilgilere sahip olmamanızla ilgilidir. Korku, sadece obsedör oluşumların ve yok olma hali yaşayan bu yaratıkların kendi yaşam hallerinde yaşatılan ve bizimle kesinlikle alakası olmayan, yanılgı hayatı ile tanışmak zorunda olduğumuz, kaldığımız bir kavramdır korku...

Bize yabancı ve bizim tanımlarımız içinde olmayan bir durumdur ve bu şekilde bir yapılanmanın parçası olan sen, bu gibi içi boş ve seviyesi oldukça geri olan o yaşam halinin olumsuz eylemlerini yok edecek ve bütün korkularını bitirecek bilgilere ulaşabilirsin.  Korkular ve seni korkutmak isteyenler senin sahip olduğun gücün farkındadırlar ve senin bulunduğun yerden kendine güvenerek bu gücü bilmek şeklinde, korkmayarak ve bunu göstererek ve bağlı bulunduğun alanın bilgileriyle uyumlu bir şekilde yaşayabilmek haliyle, onlara gereken bütün tepkileri farkında olmadan bile vermiş olursun...

Şu zamana kadar yaşadığımız bütün sorunlar sevgiyi bilmeyen bir yaşam alanında olmamızla ve hakikati bilmemizle ilgiliydi ve  yaratılış içindeki en kıymetli, güçlü olan şeyler bizler için sadece sevgi varlıkları olan bizleriz ve kendimizden başkalarını tanımayarak biz, bizimle ilgili olmayan her şeyi yok edebilmek kudretinde imkanlara sahip bir durumdayız ve işte korkularda bizimle ilgili olmadığı için, ne anlama geldiğini anlayarak, o korkuları yok edecek bilgileri edinip varlıksal alanlarınızdan kaldırabilir, korkuyu bitirebilirsiniz.

İşte korkuya sebep olan şeylerin içini boşaltacak olan bilgiler edinildiği zaman, cesurca davranışlar, hayatlar ortaya çıkar. Her korkuyu yok edecek olan ve cesaret veren, aydınlatıcı bilgiler vardır ve kendilerinde korkuları yaşatan insanlar, varlıklar bu bilgilere ulaşarak sorunlarını çözebilirler, korkularını yenebilirler.

Yani korkular kesinlikle anlamsız bir durum olarak obsedörlerin amaçlarını uygulamak için uyguladıkları saçmalıklar bütünüdür ve bizler, tüm bize bilgi ile karşılık vererek bu korkuları anında yok etmek imkanını biliyoruz ve işte sizlerde bu konu ile ilgili samimi bir şekilde nelerden neden korkuyorum şeklinde bir liste yaparak gerçek nedenlerinizi bulun, eğer korkular yüzünden ise mutlaka saçma bir durum ortaya çıkacaktır ve anlamsızlığını göreceksinizdir, böyle düzenlenmemiş bile olsa o korku konusunu bilgiler ile felsefeler ile anlamsızlaştırabilmek gibi bir imkana sahipsiniz.

Mesela seni korkutmak isteyen şeyler sana '' Senin çocuğunu kaçıracağız tehdidi ile başlayan bir şeyler söyleyip akabinde başka şeyler söylemiş olsun diyelim...'' İşte sen hemen bu durumda çocuğunu gerçekten çocuk kaçırmak gibi bir derdi olanın bunu sana söylemesinin saçma olduğunu bilmelisin ve demek ki amacı sende korkuyu yaşatarak başka bir şey yaptırmaktır ve sen yine de çocuğunu alabildiğin şekilde güvene alıp, korkunun sende yaşatacağı kaza ve olumsuzlukları yaşatmadan önlemler almalı, gerçek derdini anlayıp, çare bilgileri edinerek gereken şekilde kendini savunacak alan olarak ve bu şekilde bir tavırla davrandığın zaman, oda amacına ulaşamayacaktır, ama bunu söylediğinde korksaydın, '' yapma lütfen tamam ne istiyorsun'' gibi çaresiz bir cevap işte onun aradığı da bu olmaktadır..

Seni biri korkutmak istiyorsa, korkutmanın arkasında başka bir amacın olduğunu hemen hatırla ve o amaca karşı koymakla ilgili olarak mücadele et... Yoksa durduk yere birilerini korkutmak eylemini yapmak isteyenler, ya saka yapmak istemektedir ve buda yanlıştır yada saçma sapan bir durumun içinde yaptığı olumsuzluğunun farkında değildir, ama korkuların asıl amacı budur. Ve sen cesareti simgeleyen varlıksal bir oluşumun parçası olarak her an bütün erdemsel bilgilerle, duyularla, bu zamanda olabileceği kadar temas kurup, fayda sağlayabilirsin. Birde unutulmamalıdır ki, korkuları yaşayan gerçek alanlar korkutmakla ilgili olanlardır, korkuları olanların yaşatmaya çalıştığı olumsuz bir eylemdir korkular, korkutmalar ve cesaret onları en çok iten ve korkuları yok edici özellikleri ile varlıksal oluşumlarda yer edinen erdemsel özelliktir. Bu açıklamalar ile sevginin içeriğinde yer almayan korkular, korkutmak, korkmalar yanlıştır, gereksizdir, yasaklanmalıdır.