Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Haziran 2022 Perşembe

Önlemlilik Erdemsel Özelliği, Önlem Almak Nedir?, Önlem Almanın Felsefi Tanımı

Önlemlilik Erdemsel Özelliği, Önlem Almak Nedir?, Önlem Almanın Felsefi Tanımı

Önlemlilik, bir konuda yada olayda ki bunlar genellikle önemli olan durumlardır, önlem almayı gerektiren bir erdemdir. Önlemler ilgili olan ve o önem taşıyan konular için başarı şansını arttırır. Önlemler alınarak öncesinden bir çok sorun ortaya çıkarılabilir, bulunabilir, saptanabilir ve bu yolla yaşanacak olan olumsuzluğa engel olunabilir. 

Bu erdemsel özellik, varlıkların yaşam halindeki bütün çalışmalarını, hallerini, ilişkilerini inceleyerek onların önemli olması durumuna göre bir algı oluşturur kendinde ve o çalışmanın muhatabı olan alana gereken zamanlarda önlemler alması gerektiğini hatırlatır. 

Bu erdem genellikle önemli konular söz konusu olduğunda, sevgi söz konusu olduğunda, varlıkların güveninin ve amacının tehlikede olduğu gibi zamanlarda daha çok çalışır özellikle yapılanmıştır ve bu gibi önemli durumlarda önlemlerimizi çok daha fazla alabilmemiz adına bizleri sürekli bilgilendirir. 

Ancak bunlarla ilgili olarak başka çalışmalarda aynı önemde ele alınarak önlem alma ve bütün tehlike ve sorunlarını alınan önlemlerle yok etme çalışması yapılır. Çalışmanın başarısız olma şansı varsa o konuda kesinlikle önlemler alınmalı ve önlem alınacak ekstra konular şeklinde çalışmalar yapılmalı. 

Önlem almanın gerekliliği ve güvenin bu konuda çok daha iyi sağlanabileceği bilgisi ile erdemsel özellik olarak ve sevginin içindeki yeri ile gereken şekilde çalışır. 

Önlemler alınarak olası sorunların olmaması sağlanmaya çalışılır ve bu açıdan her çalışmanın devamlılığı, sorunsuzluğu söz konusu olacak ise mutlaka kendince önlemlerin alınması bilgisi uygulamada olmalıdır, gereken şekilde o çalışmalar için hazırlanmalıdır.