Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Haziran 2022 Çarşamba

Kabul Etmek Erdemsel Özelliği, Kabul Etmek Nedir?, Kabul Etmenin Felsefi Tanımı

Kabul Etmek Erdemsel Özelliği, Kabul Etmek Nedir?, Kabul Etmenin Felsefi Tanımı

Kabul etmek bir şeyi onaylamak, olması ile ilgili doğruluğunu kabullenmek, kendisi ile uyumlu olduğunu düşünmek, yapılması ile ilgili karar vermek ve benzeri şekilde konuların, olayların, durumların olması ve yapılması üzerine söylenen sözler, yapılan çalışmalardır, onaylamalardır. Bu durum varlıksal alanlarımızdaki bütün duyularımızın bilgi ve tecrübeleri neticesinde sonuca varan özelliklerde bir konudur. Ve kabul etmek, oldukça ciddi, varlıklarımız için son derece önemli, ve yanlış edilen kabuller söz konusu olduğunda oldukça tehlikeli bir konu olarak bulunmaktadır. Mesela, bir şeylerin varlıksal alanlarınıza girmesini edindiğiniz bilgilerden sonra kabul ederek izin verirsiniz ve varlıksal alanlarınıza asla bir şeyin girmemesi gerekmektedir. Kabul etmek erdemini mesela bu konuyla ilgili olarak şartlandırmalısınız. Kabul etmek konusunu, bu sebeple bir erdem olarak yapılandırarak yaşamınızda neleri neden kabul ettiğinizi, nasıl kabul ettiğinizi tanımlamalı, artık kabul ettiğiniz her şeyi detaylıca incelemelisiniz. Bana inan kelimesinden sonra tamam inanıyorum da bir kabuldür ve ne kadar ciddi olduğunuz bu durumun seyrini belirler. 

Kabul etmek konusunu, yaşamınızdaki bütün alanları da inceleyerek bundan sonra kesinlikle sizin bilginizin olmadığı ve fark etmediğiniz, incelemediğiniz hiç bir şeyi kabul etmemek gibi bir davranış, hal içine girmelisiniz ve bu erdemsel özellikte sizlere sürekli bunu hatırlatan yapısı ile ve kabul etmenin sadece bir şeyleri onaylamanın dışında, kendi varlıksal alanlarınızda da kabul edilmiş gibi algılanması tehlikelerini de kendi bilgi sistemi içinde bulundurur ve varlığa hatırlatır, bilgiler verir.

Obsedörler varlıklar, bizleri kendi ekipmanları ile parçalayamadıkları, yok edemedikleri için bunu ancak bizleri obsede ederek yapabilmektedirler ve kabul etmekte bu konuda oldukça önemlidir. 

Sana bir şeye inanmanı söylüyor, kabul etme... Sana olumsuzlukları tavsiye ediyor kabul etme... Sana sevginin içeriğindeki erdemleri kötülüyor kabul etme... Özgür iradene karşı olan ve göz koyan hiç bir durumu kabul etme... Varlıksal alanlarında senden başkasının uygulama yapmasını kabul etme... 

İşte kabul etmek erdemsel özelliği, oldukça önemli bir konumla sizleri tehlikelerden korumak ve kabul etmenin önemini sürekli olarak bildirerek gereken şekilde yaşamanızı sağlamak için varlıksal alanlarınızda gereken şekilde çalışır ve sevginin içerisindeki yerini alır.