Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Haziran 2022 Cumartesi

Sevgi Yasakları: Hırsızlık Nedir?, Çalmak Nedir?, Hırsızlık ve Çalmanın Zararları, Hırsızlık ve Çalmanın Felsefi Tanımı

Sevgi Yasakları: Hırsızlık Nedir?, Çalmak Nedir?, Hırsızlık ve Çalmanın Zararları, Hırsızlık ve Çalmanın Felsefi Tanımı

Hırsızlık, bir oluşumun hakkı olmayan bir şeyi izinsizce ve habersizce alması durumudur. Bu eşyalarda olabilir, bilgilerde olabilir, projelerde olabilir, önemli olan o şeyin hak sahibinin başkasının olması ve bir diğerinin onu izinsiz bir şekilde gizlice almasıdır ve bu uygulamanın yapılması şekliyle bir alanda hırsızlık söz konusu olabilir.

Hırsızlık, çalmak zaten oldukça bilinen olumsuz bir eylemdir. Başkasına ait olan, sorumluluğu başkasında olan birşeyi izinsizce almak, gizlice edinmek, alıp saklamak ve benzeri eylemler hırsızlığı, çalmak eylemini tanımlar ve bu gibi olumsuzluklar içeriğinde saygısızlığı barındırdığı gibi bir düzensizlikte yaratır toplumlarda... Her varlığın, varlıksal oluşumların kendilerine ait bir yaşam düzenleri, emekleri ile oluşturdukları bilgileri, çalışmaları, planları ve benzer şekilde kendi yaşamı ile ilgili olan kavramları ve eşyaları ve O'nunla ilgili olan ve sorumluluğu O'nda olan oluşumları vardır. Bu yaşamın mecburi bir getirisi olarak sonuçlanmış bir durumdur ve bu gibi bir düzende karışıklığın olmaması için hırsızlık şeklinde eylemler kesinlikle uygulanmamalıdır. Çalınan şeyin çalınan yer için ne derecede önemli olduğunu bilemezsin. Belki paradır ama ilaç alacak son parasıdır, belki bir yüzüktür ancak aşık olduğu kişiden aldığı bir hediye olarak manevi değeri çok büyüktür, belki bir kağıt parçası geldi çaldıklarının arasında ve içinde bir mühendisin yeni icadının bilgileri vardı ve bir çok düzensizlik, karışıklık bu olumsuz eylemin yaşatılması nedeniyle yaşanır olmaktadır.

Hırsızlık yapmak için bahaneler üretenlere şunu söylemek istiyorum, bir yerin iyiliği için başka bir yere kötülük yapmak, yaptığın şeydeki iyiliği algılamakla ilgili sorunun olduğunu gösterir, annen hasta ve ilaç almalısın, para yok, o yüzden çaldım diyebilmen muhtemel, ancak çaldığın yere kötülük yaptın, annene iyilik yaptın, O annen, diğeri neden o kadar önemsiz ki... Bunun içinde gizli bencillikler var ve annene, başkalarına zarar vererek yardım etmekle aslında iyi bir şeyde yapmazsın, mutlaka iyilikle halledilebilecek başka bir yolunu bulmalısın.. Çalmalar, hırsızlıklar oldukça büyük düzensizlikler yaratmaktadır ve iyiliğin ve kötülüğün ayırt edilmesi hakkındaki yazımızda bahsedildiği gibi kötülükler sonuç olarak düzensizliklerin ortaya çıkması şeklinde bir özelliğe sahiptir ve bir yanda düzensizlik meydana getirirken diğer yandan düzeni sağlamış olamazsınız... O kötülüğü, hırsızlığı yapmaman için mutlaka bir yol vardır, sonuna kadar aramalısın, yine de bu olumsuz eylemi uygulamamalısın...

Kimse kimsenin hakkı olan şeyleri izinsiz bir şekilde almamalı, bunu yapmak hırsızlık şeklinde tanımlanır. Yada gizlice çalmamalı... Buda hırsızlıktır. Aynı zamanda saygısızlık ve karışıklığa neden olduğu içinde devamında bir çok olumsuz eylemin yaşatılmasıdır. Herkes nelerin kendisine ait olduğunu, nelerin olmadığını çok iyi bilir ve bu aitlik kavramının geçici olduğunu bilerek, bu aitliklerin bir amacının olduğunu unutmadan, gereken zaman gelene kadar elimizden geldiğince sevgiye uyumlu davranarak bu süreci daha mutlu ve huzurlu geçirebiliriz.

Bu yasak bilgisi de engelleyici ve yasaklayıcı şekilde sevgi içindeki yeri ile gereken şekilde uygulanır ve hırsızlık, çalmak gibi eylemlerin zararını, gereksizliğini açıklar.

Sevgiler.