Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Haziran 2022 Çarşamba

Pişmanlık Erdemsel Özelliği, Pişmanlık Nedir?, Pişmanlığın Felsefi Tanımı

Pişmanlık Erdemsel Özelliği, Pişmanlık Nedir? Pişmanlığın Felsefi Tanımı

Pişmanlık bu yeni tanımı ile, yapılan bir hata sonucunda hata yaptığını fark eden varlığın, bu yapılan hatadan ders çıkararak bir daha yapmaması gerektiğini ona hatırlatan erdemsel özelliktir. Hataların notlarını alarak ve bu hatayı bir daha yapmaması için varlığa gereken şekilde bilgiler verir, hatırlatmalarda bulunur. Önceden pişmanlıklar söz konusu olduğu zaman duygular devreye girerdi ve ilgili alan kendisini olumsuz hissederdi, ancak pişmanlıklar bu yaşanma hali ile oldukça gereksiz bir uygulamayı ortaya çıkarmaktadır ve pişmanlıkları artık yeni tanımları ile yaşamak çok daha doğru olacaktır. Çünkü içeriğinde alınabilecek iyi bilgiler söz konusudur. Varlıklar pişmanlık yaşadığı olaylar söz konusu olduğunda bunları duyguları ile yaşamayı bırakarak, bunları kendilerine not alarak bir daha yapmamak konusunda dikkatli olmak şeklinde bir davranış biçimini geliştirerek üzücü olması ve varlıkların kendilerini kötü hissetmesi gibi bir durum yaşanmadan, pişmanlığı tanımladığı andan sonra nedenlerini ortaya çıkararak bir daha yapılmaması adına kendisine uyarılar şeklinde bir yapılanma ile pişmanlık özelliğini bu haliyle erdemler şeklinde yaşamaya başlamalıdır.

Ve bu yeni tanımla pişmanlıklar bilgisel olarak varlığın erdemsel özelliğinde bulunacak ve bunları bir daha yaptırmamaya çalışacaktır. Duyguların pişmanlıklar şeklinde varlıklarda yaşanması kesinlikle yanlıştır. Böyle bir durum söz konusu olmamalı. 

Bu erdemsel özellik, bu konuda gereken alanları yapılandırarak pişman olunan hataların sebeplerine kadar araştırma yapar ve bunlar hakkında artık ilgili oluşum, varlık her zaman bilgilenmiş olarak hatalarından ders alır ve bir daha yapmaz. 

Sevginin içeriğindeki yeri ile erdemsel özellik olarak hazırlanır ve gereken şekilde çalışır. Bu açıklamalardan sonra pişmanlıkların söz konusu olduğunda duygularınızı bu işe karıştırmadan gereken şekilde özürlerinizi dilemeli ve kendinize bir daha yapılmaması adına notlar almalısınız ve yaşanan bu olumsuz olay her aklınıza geldiğinde kendinizi olumsuz hissetmek yerine, aldığınız önlem sayesinde herkesin hata yapabileceği, önemli olanın bir daha yapılmamasının olduğu gibi anlamlarla kendinizi iyi hissetmeye devam etmek şeklindeki bir anlayışı uygulamaya başlamalısınız. 

Pişman olmak, bu özellikleri ile erdem olarak varlıksal alanlarınızda yapılanır ve bundan sonra yapılan hatalar sonrasında duygularınızla temas edecek şekilde bir yapılanması söz konusu olmaz.