Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Haziran 2022 Perşembe

Refleks Erdemsel Özelliği, Refleks Nedir?, Refleks'in Felsefi Tanımı

Refleks Erdemsel Özelliği, Refleks Nedir?, Refleks'in Felsefi Tanımı

Refleks, bir varlığın yada oluşumun kendi içeriğindeki bilgisini bir an önce, aniden, hemen uygulayabilmesi için ortaya çıkan enerjetik gücün, o oluşumda bir etkileme olanağı sağlaması sonrasında birden, hatta otomatik olarak bilgisinin uygulanması şeklindeki durumu yaşatan erdemsel özelliktir. Ani, hızlıca, birden bire olan olaylarda oluşumun düşünmesi gibi bir imkanı olmadığı zamanlarda bu özellik tepkiler şeklinde, yada olması gereken refleks konusunu uygulatır. Bu uygulama oluşumun normal şartlarda yaptığı kadar uzmanca ve doğru ve güzel olmayabilir ancak kesinlikle işe yarar bir çalışma halini yaşatır. 

Acil olması, birden bire olması durumu her zamanki gibi yapamamasına neden olabilir ancak kesinlikle ona bir yardımı dokunan özelliklerde bir çalışma olmuş olur. İşte bu gibi durumlar için bütün varlıklar, oluşumlar, bilgiler kendilerinde reflex özelliğini bulundururlar ve kendi yapılarına göre ve bu durumun ani ve tehlikeli durumlarda da kendisini gösterme şeklindeki uygulamalarını yaşarlar.

Mesela bir varlığın haberi yokken arkasından düşecek olan bir tahta ve varlığın bunu tam kendisine dokunmak üzere iken fark etmesi ve o anda çekilme fikrini düşünmesi şeklinde ortaya çıkan refleks, varlığın elinde olmadan onun çekilmesini sağlar, onu korur, bu yapan kendisindeki yapılandırdığı erdemsel özelliğidir. Refleks için ihtiyaçların söz konusu olması gerekmektedir. Durduk yere refleks kullanılamaz. Bir mücadele yada aksiyoner durumların söz konusu olması gerekmektedir. İçeriğinde aniden, biran önce yapılması şeklinde olaylar yaşanmalıdır. 

İşte bu gibi durumlar söz konusu olduğunda ortaya çıkar ve gereken yardımı yapar. Bu biran önce karar vermeliyim, acaba ne karar versem, refleks verir şeklinde bir durum kesinlikle değildir. Bunu düşünecek kadar zamanlarınızın olmadığı durumlarda yaşanan şeylerde ortaya çıkar refleks ve her zaman sizin iyiliğinizi düşünür, çünkü o an o saniye sizde onun yapılmasının iyilik olduğunu düşünmeye bile vakit bulamadan erdemsel özelliğiniz sizi korumak için böyle bir hareketin uygulamasını yaptırır. 

Böyle bir erdem şeklinde bulunan refleks, kimi varlıklarda henüz erdem şeklinde bile yapılanmamışken bir çok varlıkta erdem şeklinde ve belki de duyu olarak yapılandırılarak yaşanmaktadır. Bu güzel koruyucu özellikleri ile sevginin içerisindeki yerini alır ve varlıksal alanlarınızda gereken şekilde çalışır.