Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Mayıs 2023 Pazartesi

İnanç, Varlıkların İnandıkları Şeylerle Arasında Bir Bağ Kurabilmesini Sağlayan Özel Bir Erdemsel Özelliktir.

İnanç, Varlıkların İnandıkları Şeylerle Arasında Bir Bağ Kurabilmesini Sağlayan Özel Bir Erdemsel Özelliktir.

İnanç, varlıkların bir durumu, olayı, konuyu, bilgiyi yada ilgili olan şey ne ise onu kabul ederek kendisi ile arasında bir bütün olacak şekilde bir bağ kurabilmesini sağlayan özelliği, erdemidir. İnanılan şeyler ile aralarında yazılı bilgi bile olmadan, aracı bir durum bile oluşmadan bağ kurulabilmesini sağlayan, varlıklarda inandıkları konuları yaşatan harika bir erdemdir.

İnanç Nedir? İnanmak Nedir? İnancın Felsefi Tanımı

Hakikati Yaşatan, Anlatan, Açıklayan Erdemsel Özellik, Hakik

Hakikati Yaşatan, Anlatan, Açıklayan Erdemsel Özellik, Hakik

Siz, neden varoluşun hakikat bilgisine ulaşamayasınız? 

Sizi bu haktan mahrum eden nedir? 

Nasıl yaratıldığınızı, neden dünyada olduğunuzu, sebeplerinizi, varlıksal özelliklerinizdeki hakikatleri neden bilememekle ilgili olarak bir durum içindesiniz. Bu varlıklara yapılmış en büyük haksızlıktır. Varlıklar, nerede ve nasıl yaşam hallerinde yaşarsa yaşasınlar kendileri ile ilgili, yaratılışla ilgili gerçek bilgilere ulaşmakla ilgili olarak bir imkan içinde olmalıdırlar. Var olma özelliği gösteren bütün varlıkların en büyük hakkıdır bu... 

Bu hakkı sizden kimse alamaz ve hakik erdemsel özelliği, bu konunun üzerine yoğun düşünceler, sorgular, çalışmalar yapılarak varoluş ile ilgili hakikatin size ulaşması konusunda yardımcı olacak olan erdemsel özelliktir. Siz samimisiniz, hiç bir art niyetiniz yok, tek derdiniz hakikati bilmek, nedenleri ve nasılları öğrenmek ve ona göre bir yaşam yolu düzenlemek. 

Hakik, Hakikati Yaşatan Erdemsel Özelliği, Hakikati Bulmak Çalışmasının Felsefi Tanımı, Hakik Erdemi Nedir?, Yeni Erdemler

Gerçeklik Bilgisi Üzerine...

Dolayısı ile aslında gerçeklik bilgisi, varlıkların kendilerinin karar vereceği şekilde düzenlenmektedir ancak bu sadece duyulardan elde edilen bilgiler yoluyla olmamalıdır. Gördüğüm, duyduğum, hissettiğim şeylerin tek gerçek olduğuna inanmak gibi yetersiz bir görüşünü kullanmak, donanımlı zihinlerin onaylayamayacağı bir tanımlama şekli olur. 

Bazı felsefi doğrular o kadar açık ve netçe gerçek olduğunu ispatlar özelliklerde olabilir ki, bunun ne demek olduğunu anlayarak, kendi gerçekliğini bu doğrular üzerine kuran bir varlığın gerçekliğini gördüğün, duyduğun, hissettiğindir şeklinde sınırlandıramayız ve bu sınırlandırma tamamen yanlış bir uygulama hali olarak sayılır.

Gerçeklik Nedir? Gerçeklik Nasıl Tanımlanır? Gerçekliğin Felsefi Tanımı

Gerçekler, Nedenler, Nasıllar Üzerine Bilgiler...

Önemli olan her şeye sahip olmak, her şeyi yapabilmek, her şeyi bilmek değildir, bu gibi her göreceli ve anlayışı zorlayan sorulara cevap vererek yaratılış içindeki yerinizi kendinize ispatlamaktır.  

İşte bu erdem, bu üç harika bilgisel özelliği sizin varlıklarınızda öncesinde erdem, sonrasında zamanla duyu şeklinde yapılanmalarla sizi aydınlatmak için hazırlanmıştır.

Gerçekler, Nasıllar, Nedenler Üzerine Derin Araştırma Erdemsel Özelliği, Gerçeklerin, Nedenlerin ve Nasılların Bulunmasının Felsefi Tanımı

Eşitlik, Toplumları Birleştirici ve Barışçıl Özellikleri Olan Bir Erdemdir.

Eşitlik, Toplumları Birleştirici ve Barışçıl Özellikleri Olan Bir Erdemdir. 

Adalet herkesin kendi hakkı olanları bildirip, savunup, korurken, eşitlik herkese eşit davranılması gerektiğini savunur, bildirir ve herkesin bu hakkını korur. Bu anlamları ile birbirlerine bağlı çalışan erdemler, toplumların vazgeçilmez düzen sağlayıcı unsurları olurlar. Temel özellikleri olan insanların, varlıkların bu özelliklerinin yaşatılabilmesi ile ilgili olarak eşitliğin sağlandığı toplumlarda huzur ve barış çok daha çabuk ortaya çıkarılır. Yaşamda insanları birbirlerine, canlıları birbirlerine eşitleyen bir çok konu ve durum vardır ve bunların ortaya çıkarılarak, doğru ve gerçek nedenlerinin de açıklanması ile uygulamasının yapılması eşitlik ilkesinin yaşatıldığı anlamına gelir.

Eşitlik Nedir? Nasıl Eşit Olunur? Eşitliğin Felsefi Tanımı

Empati, İnsani Bir Erdem Olarak Davranışları Pozitif Yönde Etkiler...

Empati, İnsani Bir Erdem Olarak Davranışları Pozitif Yönde Etkiler...

Bu özellik hem insanın kendisine bilgiler edinmesine, başkasının hayat tecrübelerinden faydalanabilmesine yaradığı gibi hem de insani erdem olarak da davranışları pozitif yönde etkiler. Zaten içeriğinde akıl, mantık, algılama, hisleri tanımlama, fizyolojik özelliklerden bir çok diğer yaşamsal özellikleri tanımlayarak yorum yapabilme ve benzeri erdemsel becerileri de barındırdığı için, sağlıklı düşünen bir aklı bu erdemsel çeşitlilikleri ile iyi yönde teşvik etmesi ile ilgili olur. Gerçekten empati kurulduğu zaman yapılan olumsuzluğun kendisine yapıldığı şeklinde bir algıyı tanımlaması kaçınılmaz olur ve bu yüzden hakiki empati kurabilenler, sadece iyilik ve sevgi ile ilgili olabilen insanlar, varlıklar olurlar. Ve bu güzel anlamları ile sevgiyi tamamlayan diğer insani erdemlerden biri olarak sayılır.

Empati Nedir? Empati Nasıl Kurulur? Empatinin Felsefi Tanımı