Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Haziran 2022 Çarşamba

Kuralcılık, Kurallar Erdemsel Özelliği, Kuralcılık Nedir?, Kural Nedir?, Kuralcılık ve Kuralların Felsefi Tanımı

Kuralcılık, Kurallar Erdemsel Özelliği, Kuralcılık Nedir?, Kural Nedir?, Kuralcılık ve Kuralların Felsefi Tanımı

Kural, bir konu yada olay hakkında, durum hakkında kesin kararlar alınarak buna uyma halidir ve kuralların uygulanmasının zorunlu olması şeklinde ortaya çıkan sonuçlarında, faydanın sağlanması halinin yaşatılması anlamında tanımlanır. Kurallar ile varlıkların yaşadığı alanlar düzenlenir, bilgiler en iyi kural şeklinde düzenlenerek yaşam, hayat şekillenir. Kurallara uymak toplum düzeninin olmaz ise olmazlarındandır. Kurallar olmasa ne bir düzen, ne gelişim, ne amaç, ne erdemler söz konusu olabilir. Kurallara uymak kesinlikle çok önemlidir ve bütün varlıklar kendisinde bunu alışkanlık haline getirerek kendi kurallarına yada toplumsal yaşam içindeki belirlenmiş yaşamsal kurallara, yani bilgilerinin anlamlarına uymayı başarmalıdırlar. Yaşam halinde faydalı olmayan, bir düzeni sağlayamayan şeyler kesinlikle kural olarak hazırlanmamalıdır, uygulamaya alınmamalıdır. 

Bu yüzden kurallarımız, yaşama yön veren tabelalarımız gibidir. Ve onlar oldukça, son derece rahat bir şekilde var olma halimizi yaşayabiliriz. Onlar bizim için gözcü, denetçi, uygulamacı olarak gereken zaman ve etkide gerekenleri yaparlar. Bizler yaşamsal bilgileri bilerek, kurallar şeklinde uygulamaya sokarak, onlara uyup yaşamak denilen erdemi deneyimleriz. 

Kuralların yaşam halimizin yapısını belirleyen, her şeyin güvenliğini ve huzurunu amaçlayan, asla zarar verici olamama özelliği ile herkesi düşünen ve yerine göre kişisel bakmaktan uzak, toplum olarak genel amaçları güden olmazsa olmaz bilgiler bütünlüğüdür ve bunlar uygulanması gerekli olan bilgiler halidir. Bilgiler aslında kurallardır, duyular kurallardır, olması istenen yaptırımlar kurallardır ve kurallarımızla kendimizi bir yere koyar ve güvenle, emin adımlarla yürürüz. 

Örnekle olumsuz eylemlerin yasaklanmış olması kuralı, oldukça güzel bir kural örneğidir ve bu kural kesinlikle bozulmaması gereken özelliklerdedir. Bu kurala uygun davrandığımız sürece yaratılış içinde bilinen kötülükler bizlere asla yaklaşamaz. Ve yeni kötülüklerle de karşılaştığımızda hemen bu yasakların içerisine alarak uygulamaya sokmalı ve kural olarak uygulanmasından vazgeçmemeliyiz. Varlıklar kendileri için özellikle kurallar belirleyerek kendi varlıksal alanlarını çok daha güvenli hale getirebilirler. 

Kurallar, sanki bir yol üzerindeyken nereye dönmeniz gerektiğini, nerede durmanız gerektiğini bildiren ve sizi, istediğiniz adrese oldukça güvenli bir şekilde götüren açıklamalar, uygulamalardır. Bu erdemsel özellik, varlıkların kendilerine kurallar koyması sonrasında ve yaşadığı alanlarda uygulamada olan kuralları hatırlatması anlamında varlıksal alanlarında gereken şekilde çalışır ve sevginin içerisindeki yerini alır.