Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Haziran 2022 Çarşamba

Vil Sibrilinelita Erdemsel Özelliği, İyi Bilgi Kötü Bilgi Ayıran Erdemsel Özellik, İyi Bilgi Nedir?, Kötü Bilgi Nedir?, İyi Bilgi ve Kötü Bilgi Ayırmanın Felsefi Tanımı, Yeni Erdemler

Vil Sibrilinelita Erdemsel Özelliği, İyi Bilgi Kötü Bilgi Ayıran Erdemsel Özellik, İyi Bilgi Nedir?, Kötü Bilgi Nedir?, İyi Bilgi ve Kötü Bilgi Ayırmanın Felsefi Tanımı, Yeni Erdemler

Sevginin içeriğindeki bütün bilgiler iyi bilgi olma özelliğindedir ve yapı olarak onların iyi bilgi olduğunu sevgiye olan uyumundan anlayabiliyoruz. Aslında bilgi kaynağı olan varlıklar, sevgi isimli muazzam bir bilgi ve tecrübe filtresi şeklinde oluşum hazırlamıştır ve içerisine alınan bilgilerin hepsinin iyi bilgi olduğunu bilen ve denetlemeler şeklinde içerisine yerleştiren erdemsel özellikleri, sonrasında sevginin bütün kötü bilgilere ters bir durum olduğu gerçeğini ve içeriğine uyumlu olan bilgilerinde iyi bilgi olduğu gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Buna göre sevginin yapısına uygun olmayan bütün bilgiler kötü bilgilerdir ve sevgi varlıklarının varlıksal alanlarında kesinlikle bulunamazlar. Ne olursa olsun, hangi yapıya dönüşmüş olursa olsunlar bulunur, algılanır ve hepsini temizler, siler, varlıksal alandan varlıklar ve sevgi filtresi yok eder. 

Sevgi varlıklarının varlıksal alanlarında kötü bilgilerin varlığı kesinlikle kabul edilemez ve bu bilgiler, bu konuda en iyi algılama özellikleri ile nerede olursa olsunlar onları algılar ve gereken işlemleri yapar. Yapısında sevginin yapısına uygun olmayan bütün bilgileri algılama özelliği vardır ve bu sayede en iyi araştırma ve gözlemlerle varlıkları kötü bilgilerden arındırır, kesinlikle girmesine, oluşmasına, aralık bularak kendilerini ifade etmesine, yaşatmasına izin vermez. 

Bu erdemsel özellik, kötü bilgi algılama özellikleri ile yaşamda karşımıza çıkacak bütün olayların içeriğini bu bakış açısı ile inceler, varlıksal alanlarımıza dahil etmediğimiz durumlarda bile kötü bilgilerin varlıklara görünmesini sağlar. Oluşturulan yeni bilgiler söz konusu olduğunda da içeriğindeki anlamları da inceleyen erdemsel özellik sayesinde kötü bilgilere karşı oldukça büyük önlem almış olarak bir yapılanma ile varlıksal alanlar korunur.

İyi Bilgi Kötü Bilgi Ayrımı

İyi bilgi o bilginin sonuçlarının felsefi anlamındaki sevgi uyumu , sonucunun faydalı olması, geliştirici olması, mutlu etmesi, varlığa huzur ve aydınlık, güven getirmesi gibi sevginin içeriğindeki bilgilere uyumu söz konusu edilerek anlaşılır. Bilginin zaten yazılışındaki anlamı kendi niteliğini ortaya çıkarır ancak çıkarmayanlar ve deneysel gözlemler gerektirenler için bu yöntem, özellikle bir inceleme hali, bütün kelimelerine kadar ne anlama geldiği şeklinde bir çalışma şekli kullanılır ve kötü bilgide, tamamen sonuç olarak sevgiye ters bilgilerin ve sonuçların, çalışmaların ortaya çıkması şeklinde anlaşılır ve bilgilerin niteliği, bu şekilde bir çalışma şekliyle de ortaya çıkarılır. 

Bu konu varlıksal alanlarımız için oldukça önemlidir ve sevgi filtresinin amacı varlıksal alanlarınızla ilgili olan ve sevginin içeriğindeki bilgilerce filtre yapması iken bu erdemsel özellik, sevginin içeriğinde olmayan erdemleri ve yasakları da düşünerek bir inceleme ile olayları, durumları, bilgileri inceler. Daha bir çok iyi bilgi ve yasakların içerisine girecek olan konular vardır ve bu konuda gereken önlem ve incelemenin yapılmasını sağlayan erdemsel özellik, varlıksal alanlarınızda gereken şekilde çalışır ve sevginin içindeki yerini alır.