Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Haziran 2022 Pazar

Sevgi Yasakları: İntikam Nedir?, İntikamın Zararları, Neden İntikam Alınmak İstenir?, İntikamın Felsefi Tanımı

Sevgi Yasakları: İntikam Nedir?, İntikamın Zararları, Neden İntikam Alınmak İstenir?, İntikamın Felsefi Tanımı

İntikam, yaşanan bir olay sonrasında zarar gören alanların kendisine bu yapılanların hesabını sorma isteğidir, hissidir. Yaşadıklarının kendisine zor gelmesi sonrasında o alandan intikam alarak kendisini tatmin etme yolunu seçer ve bu gibi durumlar varlıkların yaşamında kesinlikle yaşatılmamalıdır, yasaklanmalıdır, öncelikle zaten kendisine zarar verici özelliklerdedir.

İntikam, tamamen bir tatmin olma isteği şeklinde yaşanan bir durumdur. Kendisine verilen zarar sonrasında bu zararın olumsuz etkileri, O'nu kendisine bunu yapana zarar verdiğinde bir rahatlama olacağına dair bilgiler verir ama bu yanlıştır. Aksine bu durum, derdine daha da dert ekler özelliklerde davranış biçimidir. O'na zarar verdiğin zaman değişecek olan şeyin ne olduğu incelendiğinde, ilgili alanın sadece kişisel ve hissi tatmin olması dışında ilgili alanın hayatında bir değişiklik söz konusu olmaz. Bizlere her hangi bir yerden bir zarar verildiğinde yapmamız gereken bir an önce bu zararı tedavi etmeye çalışmak ve bir daha aynı şekilde zarar verilmemesi için önlemler almak, çalışmalar yapmak olmalıdır. Yoksa sana bunu yapandan hesabını sormakla geçen zaman yine sana zarar verecektir ve bununla geçirdiğin zaman, çaba, enerji ve bir çok imkan tamamen boşa gitmiş olacaktır.

Yaşamda herkes hata yapabilir, O'nun sana yaptığı şey bir hatadır ve sende intikam alarak aynı şekilde hatayı devam ettiriyorsun, oysaki bu olay sana ders olmalı ve bir daha sana aynı şeyi yapmamaları için önlemler, dersler ve tecrübeler almalısın. İntikam aldığında iyi bir şey olmayacak, çünkü sen zarar vermekle ilgili oluyorsun, bir yere zarar verirken bazı şeylerin iyi olmasını umud edemezsin, sen olumsuz bir eylemi yaşatarak zaten kendine zarar veriyorsun ve iyi olacağını umud ettiğin şeyinde iyi sonuçlanmasının olasılığı, buna ulaşana kadar yaşanan olumsuzluklara değmez.

İntikam, olumsuz bir düşünceler yığını gibi varlığı rahatsız etmekten başka bir işe yaramaz. Sana zarar veren bu konuda senin açığın olduğu için vermiştir, sen bununla ilgili çalışarak bir daha yapılmasına izin vermeyecek şekle kendini dönüştürmelisin ve kesinlikle O'nunla ilgili olmamalısın. O zaten bir zarar vermek hali içinde olduğu için zararla karşılaşacaktır. Ancak intikam uygulamasını yaparak aynı zararı sende kendinde yaşatmış olacaksın.

Benim canım yandı, onunda yansın... Çok anlamsız ve saçma bir sözdür... Senin canın yandı, neden yandı, nasıl yandı, bir daha yanmaması için neler yapmalısın, bu gibi can yanmalarını yapanlar kimler ve senin ne kadarı çevrende, canının yandığı konuyu ele alarak bunun bir daha olmaması için çalışman dışında başına gelen zararlı bir olay sonucunda kesinlikle intikamla ilgili olmamalısın.

Başımıza gelen olumsuz durumlar sonrasında yapmamız gerekenler bunlardır. Zarar verici olmak eylemi içinde kesinlikle olmamalıyız. İntikam, varlıkların zaten içinde bulunduğu olumsuzlukları çok daha ileriye götürme amacında olan sinsi bir eylemdir. Sanki varlıkların buna hakkı varmış gibi bir izlenimle, yapılmasını gerekli kılan anlayışlarla kandırarak aynı şekilde zarar verici olmayı teşvik eder ve kesinlikle intikam yasaktır ve olumsuz eylemler arasındaki yerini almıştır.

Yaşadığınız olumsuz durumlardan sonra onlardan ders çıkarmak erdemini yaşatabilirseniz, size zarar verenlerin sizde açık bir kapı bulması ile ilgili olduğunu düşünerek kendinizi daha da iyiye gitmek, olmak konusunda yapılandırırsınız. Siz zarar göre göre ve bu şekilde kendinizi her zarar görme sonrasında o konu ile ilgili olarak bilgilendirip, tecrübelendirdiğinizde zaman gelir ki artık size zarar veremezler ve siz, intikam peşinde olursanız işte bu şekilde bir yapılanma ile kendinizi geliştirmekle ilgili olamazsınız.

İntikam, yaşanan olumsuz durumlardan dersler çıkararak kendimizi geliştirmek erdemini gizlemek ve saklamak, varlıklara göstermemeye çalışan sinsi bir olumsuz eylemdir ve her ne yaşarsanız yaşayın, intikam eylemini varlıksal alanlarınızdan, zihinsel alanlarınızdan, alışkanlıklarınızdan ve bilgilerinizden çıkarınız. Kesinlikle yasaklanmıştır ve sevgiyi yok eden olumsuz eylemler arasında bulunmaktadır.

Açıklanan anlamları ile sevgi içinde olmaması gereken intikam olumsuz eylemi, zararlı, gereksiz, anlamsız ve yasaklanmalıdır.