Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Temmuz 2019 Cuma

Sinema: Rupture - Kırılma - Farklı Bir İstila Filmi... / Konusu, Özeti, Afişler

Rupture

Oyuncular; Noomi Rapace, Michael Chiklis, Peter Stormare
Yönetmen; Steven Shainberg
Tür; Gizem, Gerilim, Korku, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Dünya'yı istila etmek isteyen bir kaç uzaylı ( insan olmayan ) varlığın deneyler yaparak, kaçırdıkları insanları kendileri gibi uzaylı yapmaya çalışmalarını konu almaktadır. 

Özeti; Reneee, eşinden ayrılmış oğlu Tommy ile birlikte yalnız yaşayan bir kadındır ve bir gün dışarıda arabası ile seyahat ederken, tekeri patlar ve tekerine tuzak yerleştiren kişiler tarafından kaçırılır. Bir kamyonetin arkasında her yeri bağlı bir şekilde günlerce seyahat ettikten sonra, dağın tepesinde, ıssız bir alandaki bir tesise gelirler. Burada kendisi gibi kaçırılmış bir çok insan vardır ve onların üzerilerinde deneyler yapılmaktadır. İçeride, Renee'yi de sedyeye bağlı bir şekilde bir odaya alırlar ve diğer odalardan sürekli çığlık sesleri gelmektedir.








Neler olduğunu anlayamayan Renee'ye testler yapmaya ve anlamadığı şeyler söylemeye başlarlar, ortam çok gergin ve ürkütücüdür.

Özel sistemle kilitli olan kapılardan sürekli birileri içeri gelmekte ve testler yapıp çıkmaktadır. Renee, kaçırılmadan önce oğlu ile konuşurken cebine aldığı maket bıçağını hatırlar ve onunla kolundaki bileklikleri kesecek ve kimse yokken bütün bağlarını çözüp havalandırmadan kaçmaya çalışacaktır. 

Havalandırmadan kaçarken başka odalarda neler yapıldığını, bu insanların nasıl insanlar olduğunu, amaçlarının neler olduğunu anlayacaktır. Bu insanlar aslında duyguları olmayan ve hepsi öncesinde Renee gibi kaçırılmış ve üzerilerinde deneyler yapıldıktan sonra bu hale gelmiş insanlardır. Kaçırdıkları insanların sahip olduğu bir gen vardır. Bu geni yok edip onları insanlıktan çıkarmaya çalışmaktadırlar ve korkuları ile, duyguları ile onları test etmekte, sonunda gen yok olunca bedenleri çok başka bir hale dönüşmektedir. Duygularının yok olması ile insanlıktan çıkmış olurlar ama bununla beraber fizyolojik olarak da değişiklikler olmaktadır.









Bu dönüşmüş olan uzaylı varlıklar kaçırdıkları bütün insanları, kendi nüfuslarını çoğaltmak için kaçırmışlardır ve şu ana kadar kaçırdıkları bütün kadınlar, bu dönüşüm sonrasında kısır kalmıştır.

Ama Renee kısır olmamıştır ve bu varlıkların çocuklarını doğurabilecek özellikleri vardır. Bu yüzden Renee, onlar için çok değerli olur ve kaçma girişimindeyken yakalanan Renee'yi, sonunda kendileri gibi uzaylı bir varlık yapmayı başarırlar.

Renee ile aynı geni taşıdığı için oğluna da aynı şeyleri yapmak isterler ama Renee, içerisinde kalan son insani duygularla oğlunu uyarır ve kaçmasına neden olur. Ve film böylelikle son bulur.

Filmin bitiş sahnesinden bir devam filminin geleceği izlenimi çıkan, oldukça sürükleyici ve heyecan verici sahneleri ile gizem, gerilim, korku ve bilim kurgu filmidir.