Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Haziran 2022 Perşembe

Kardeşlik Erdemsel Özelliği, Kardeşlik Nedir?, Kardeşliğin Felsefi Tanımı

Kardeşlik Erdemsel Özelliği, Kardeşlik Nedir?, Kardeşliğin Felsefi Tanımı

Kardeşlik, bir varlığın yada oluşumun aynı yerden, aileden, anneden gelmiş olması sonrasında birbirleri ile aralarında oluşan çok yakınlık, bir bütünün parçaları olduklarını ifade eden bir kavramdır ve bu kavramın içinde bir çok erdemsel özellik yaşatılmaktadır. Yaşam halinin bütün varlıklarının ve oluşumlarının birbirlerini tanımladığı sıfat olması gerekirken, sadece aile küçük toplumsal yapısının üyelerini tanımlamak için kullanılmıştır bu günlere dek. Aslında aynı anne ve babadan olmak kavramı, aynı sistemsel yaşam alanının içinde olmamızı gösterebilir ve bu sebeple birbirimize kardeşçe davranabiliriz. 

Bir alanın içinde hepimiz birlikte var olmaktayız ve bunun için başka bir varlıktan meydana gelmek uygulamasına gerek kalmadan kardeşçe birbirimizi tanımlamalıyız. Yaşam halinin herkese ait olduğunuda anlatan ve bir annenin sevgisinin kardeşler arasında paylaşılması gibi bütün varlıkların bu şekilde bir bakış açısı ile birbirlerine bakmasına sebep olacak tanımlamalar ve akabinde uygulamalar ile onun kadar özel ve güçlü, bağlayıcı, bütünleştirici, sevgi dolu bir tanımdır. 

Kardeşler birbirlerine fedakardır, güven doludur, adaletlidir şeklinde birbirlerine anlayabildikleri kadar sevgi bilgileri ile bakan aile üyeleridirler. Aslında dünya yaşamındaki bütün insanlar aynı sorunun içindeki aile olarak kardeştir ve bu kardeşlik, aramızdan birimizin bile, en küçük oluşumların bile buna dahil olduğunu ifade etmektedir.  Aslında bizi birbirimize bir anne gibi bağlayan sebeptir bulunduğumuz ortam ve bu şekilde birbirimize kardeşçe bakarak, sorunlarımızı çok daha kolay ve başarılı bir şekilde çözebiliriz. Bizlerin güven duymaması gereken alanlar bizler değiliz, yaşam alanı sisteminin dışında olan yaratıklar ve onlara bağlı organizasyonlardır ve bu sorun karşısında hepimizin birlik olmasını sağlayan ve olması gereken bakış açısını tanımlayan erdemdir kardeşlik. 

Sizler, bütün insanlar benim kardeşimdir demekten mutluluk duyuyorum. Bunu yaşatmak içinde elimden geleni yapıyorum....şeklinde... Bu erdemsel özellik bu anlamları ile varlıksal alanlarınızda yapılandıktan sonra kardeşlik sizin içinde farklı anlamlar ifade etmeye başlayacak ve insanların kardeş olduğunu daha iyi anlayacaksınız. İçeriğindeki bu güzel anlamları ile sevginin içerisindeki yerini alır ve gereken şekilde çalışır.