Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Harry Potter 1 - Harry Potter ve Felsefe Taşı - Harry Potter and the Sorcerer's Stone - Harry Potter Macerası Başlıyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Harry Potter 1, Harry Potter ve Felsefe Taşı - Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Oyuncular; Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
Yönetmen; Chris Columbus
Tür; Macera, Fantastik, Aile

Konusu; Tüm zamanların en iyi fantastik film serilerinden biri olan Harry Potter filmleri genel olarak, usta bir büyücü olmaya çalışan ve bunun için büyücülük okuluna giden, bu okulda başına binbir çeşitli olaylar gelen Harry Potter isminde bir çocuğun, aynı zamanda kendini sürekli öldürmek için uğraşan Lord Voldemort isimli kara büyücü ile yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti; Film prof. Dumbledore ve prof. Mcgonagall'ın Harry'i getirmesi ve Muggle olarak adlandırılan insanlara bırakması ile başlıyor. Getirdikleri Mugglelar, Harry'nin akrabalarıdır ve hayatta onlardan başka kimsesi kalmamıştır. Fakat bu aile Harry'ye çok kötü davranmaktadır ve O'nun büyücü olmasını istememektedirler. Bildikleri halde bu bilgiyi O'ndan saklamaktadırlar ama Harry, sonunda muggleların bütün çabalarına rağmen kendisi ile ilgili gerçeği öğrenecektir.





Harry'e artık Hogwarts büyücülük okulundan mektuplar gelmeye başlar ama Muggle ailesi Harry'nin mektuplara ulaşmasına izin vermez. Öyle ki bir pazar günü evin içi mektup dolar ama yinede buna karşı çıkmaya çalışırlar.

Sırf Hogwarts'ın davetine Harry ulaşamasın diye çok uzaklara giderler ama bu seferde oraya Hagrid gelir ve Harry'i alıp Hogwarts'a gönderir ve böylece Harry'nin büyücülük macerası başlamış olur. Bu yolculuk esnasında en yakın arkadaşı olacak olan Ron ve ailesi ile tanışır ve ardından Hermione ile tanışacaktır. Bu iki kişi Harry'nin en iyi iki arkadaşları olacaktırlar.

Hogwarts'da ise bütün öğrenciler dört gruba ayrılmışlardır ve bunlardan biri Gryffindor, diğeri Slytherin ve Ravenclaw, diğeri ise Hufflepuff isimli öğrenci gruplarıdır. Harry ve arkadaşları Gryffindor bölümüne seçilirler şapka tarafından ve artık okulda hep bu grubun ismi ile bulunacaklardır. Harry ve arkadaşları, değişen merdivenleri, bir anda oluşan ziyafet yemeklerini ve uçan süpürgelerini ilk kez görürler ve her şeyi tanımaya başlarlar. Harry'nin Malfoy ile tartışması sonucu süpürgesi ile yaptığı hareketlerden etkilenen prof. Mcgonagall, Harry'nin top tutucu olmasını sağlar ve artık Harry, oyunlarda top tutucu olacaktır. Bu sırada Hogwarts zindanlarından bir Trol kaçmıştır ve bu trol kızlar tuvaletindedir ve içeride de Hermione vardır.





O'nu kurtarmak için Ron ve Harry, kızlar tuvaletine gider ve burada Hermione'yi kurtarırlar. Sonrasında okul olimpiyatları başlar ve Harry'de top tutucu olarak katılır fakat öğretmenler arasından prof. Quirrell, Harry'ye uzaktan büyü yapar ve bu oyunu da zeki kız arkadaşları Hermione bozacaktır.

Sonrasında ise çocuklara yılbaşı hediyeleri gelecektir ve Harry'e de babasının ölmeden önce emanet ettiği kişi görünmezlik pelerinini verecektir. Harry, bu pelerini üzerine giydiği zaman görünmez olmaktadır ve bu pelerinle okulda gizlice gezerken bazı sırlar öğrenecektir. Harry ve arkadaşları, Hogwarts'da ters giden bir şeylerin olduğunu anlarlar ve sürekli olarak araştırmaya başlarlar. Bilmedikleri çok şey vardır ve bu üçlü sürekli bu bilinmezin peşindedirler. 

Bu sırada gizli saklı gezinmeleri sonucu yakalanmışlardır ve prof. Mcgonagall tarafından karanlık ormana gitme cezası verilmiştir. Bu karanlık ormanda Harry, Hogwarts'da bazı şeylerin saklandığını, gizlendiğini öğrenir ve bu saklanan şeyi öğrenmeye çalışacaktır. Ve bu bilgiden sonra merak eden Harry ve arkadaşları, gizli pelerin içinde bir kapıya ulaşır, kapının ardında üç başlı dev bir köpek vardır ve altındaki mahzene girişi korumaktadır. Ama onlardan önce giren kişi bu köpeği uyutmuştur ve bu köpek Harry ile arkadaşları içeri girerken uyanacak ama yinede içeri girmeyi başaracaklardır.







İçeride bir çok tehlikeler ve oyunlar vardır onları bekleyen. Hepsini aştıktan sonra içeride saklanan felsefe taşına ulaşacaklardır fakat onlardan önce prof. Quirrell ulaşmıştır.

Ve burada prof.Quirrell'in ismi lazım değil olarak anılan Lord Voldemort tarafından kullanıldığını göreceklerdir. Fakat Lord Voldemort, amacına ulaşamayacak ve felsefe taşını alamayacaktır. Bu olayla Harry ilk kez Lord Voldemort ile tanışmış ve alnındaki yara izinin sebebinin kim olduğunu görmüş olur. 

Ve bu macera dolu olaylardan sonra Harry ve arkadaşlarının ilk okul sezonu kapanmış olur, böylelikle serinin bu filmi de son bulur.

Serinin bütün filmlerinin sıra izlenmesi ile daha çok zevk alabileceğiniz, kitaptan uyarlanan, oldukça sürükleyici ve eğlenceli, serinin birincisi olan ve tüm zamanların en iyi fantastik aile ve macera filmlerinden biridir.