Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Ekim 2019 Salı

Sinema: Tamirci - The Super - Babasının İradesini Kontrol Eden Hayalet Bir Çocuk... / Konusu, Özeti, Afişler

Tamirci - The Super

Oyuncular; Patrick John Flueger, Val Kilmer, Louisa Krause
Yönetmen; Stephan Rick
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, bir apartman görevlisi olarak iki kızı ile birlikte işe başlayan Phil'in, sonrasında küçük kızı ve kendi hakkında ortaya çıkan gerilim dolu gerçekleri konu almaktadır.

Özeti; Phil, Beverly ve Rose isimli iki kızı ile birlikte New York'da ki bir apartman dairesinde işe başlamak için müracaat edecektir ve eski polis olan Phil, işe alınacaktır. Apartmanda kendi gibi iki sorumlu daha vardır ve bunlardan biri olan Walter, büyü ve tılsımlarla uğraşan içine kapanık biridir. Ve apartmanda yaşayan insanlar evlerinde yalnızken teker teker ölmeye başlayacaklardır.






Önce apartmanda, evinde yatalak hastası olan bir öğretmen ölecek, ardından elinde hep kırmızı bir top ile oyun oynayan genç bir çocuk öldürülecektir ve sonrasında evinde köpeği olan yaşlı bir kadın ölecek ve bu ölümlerin ardından cesetler hep yok olacaktır.

Bu sırada Walter, Phil ve çocuklarının yaşadığı eve gizlice girecek ve küçük kızı Rose'un yatağına büyülü topraklar koyacaktır. Rose, eve gelince yatağına yaklaşacak ve bayılacaktır. Eve Walter'ın girdiğini anlayan Phil, kendisi ile çalışan arkadaşı Julio'ya bu cinayetleri Walter'ın yapmış olacağından şüphelendiğini söyleyecek ve O'na oyun düzenleyip, evini polislere arattıracaklardır. Bunun sonucunda bir şey çıkmayacak ve Walter'ın sürekli kendi küçük kızının peşinde olduğunu anlayan Phil, bu duruma engel olmak için O'nu kazan dairesinde sıkıştıracak ve öldüresiye dayak atıp, öldü sanarak bırakacaktır. 

Sonrasında Julio, Phil'in evinde ölen çocuğun topunu bulacak, bu topun neden Phil'in evinde olduğunu sorduğunda arkasında Phil'in küçük kızı Rose belirecektir ve Rose'u ilk defa gören Julio'yu Phil orada boğazını keserek öldürecektir. Bu sahneden sonra filmin iç yüzü ortaya çıkacaktır. Diğer tarafta Beverly, tanıdıkları bir komşusuna çıkarak gerçekleri anlatmaktadır. 






Phil, eşi ve iki çocuğu Beverly ve Rose ile birlikte yaşadıkları bir sırada, aslında ikiz olan Beverly ve Rose, bir yangında annelerini kaybetmişlerdir. Aslında bu yangında Rose'da ölmüştür ve evde yangın çıkaran da Rose'dur. 

Rose, bu ölümünden sonra babasına görünmeye başlamıştır ve babasının iradesini kontrol ederek O'na cinayetler işlettirmektedir. Apartmandaki ilk ölen öğretmen Beverly'nin öğretmenidir ve O'nun ölümünü Rose istemiştir. Aynı zamanda bazı insanlarda Rose'u görmektedir ve Walter'da bu görenler arasındadır. Walter, bu gerçeklerin farkına vardığı için tılsımlarla kötü bir ruhu olan Rose'u yok etmeye çalışmaktadır.

Tüm bu gerçeklerin öğrenilmesinden sonra Rose, ölmemiş olan ve ortaya çıkan Walter'ın yaptığı tılsımların etkisinde kalacak ve Walter, tam Rose'u yok etmek üzere iken, O'nun bir çocuk olduğunu düşünüp bu duruma dayanamayan komşuları Walter'ı etkisiz hale getirecek ve kendisine gelen Rose, babasının iradesini yeniden eline alarak Walter'ın ölümüne neden olacaktır. Walter öldükten sonra Phil, komşuları olan kadını da öldürmek üzere iken Rose, buna engel olacak ve bir anne istediğini söyleyerek O'nu da yanlarına alarak apartmandan ayrılacaklardır. Her şeyin daha yeni başladığını söyleyen Rose'un görüntülerinden sonra film son bulur.

Hiç tahmin edemeyeceğiniz bir gerçekle karşılaşacağınız, Rose'a üzülürken birden bütün sorumlunun O olduğunu gördüğünüz, tam olarak neler olduğunu ancak filmin sonlarına doğru anlayabileceğiniz gizem, gerilim ve korku filmidir.