Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Haziran 2022 Perşembe

Öğretmek ve Öğretmenlik Erdemsel Özelliği, Öğretmek Nedir?, Öğretmenlik Nedir?, Öğretmek ve Öğretmenliğin Felsefi Tanımı

Öğretmek ve Öğretmenlik Erdemsel Özelliği, Öğretmek Nedir?, Öğretmenlik Nedir?, Öğretmek ve Öğretmenliğin Felsefi Tanımı

Öğrenmek ile ilgili bir duyumuzun olması söz konusu iken öğretmek ve öğretmenlik konularının önemi de ortaya çıkmış bulunur. Varlıklar, öğrenerek kendilerini geliştirirler, varlıksal alanlarını yapılandırırlar, bu yaratılış içinde kendilerini bir yere koyarak tanımlamalar yaparlar. 

Ve bu durum varlıkların edindiği bilgiler sonrasında başkalarına da öğretmek gibi bir erdemin yaşatılması imkanını ortaya çıkaran özelliklerde yapılanmaları kendisinde oluşturmuştur.

Bu öğretmek konusu başkaları olarak sayılsa da, zamanı gelince kendi varlıksal alanlarında oluşturduğu ve öğreterek onlara yaşamı anlatacağı oluşumlar içinde bu erdemin gerekliliği söz konusu olacaktır. 

Varlıklar, kendilerindeki bu çok özellikli varlıksal alanlar ile yalnız kalmalarının söz konusu olmayacağı bir şekilde yaşamlara doğru gitmektedirler ve merkez olan varlığın en önemli özelliği, bildiklerini öğretmek olarak sayılacaktır. 

Bir şeyin bilgiler yazarak o oluşuma, varlığa direk olarak verilip bilmesini sağlamak durumu, o oluşum yada varlıkta yaptığı etki ayrıdır, ancak bir şeyi açıklamalar ve uygulamalarla, tecrübe etmesi gereken deneyimlerle o varlığa yada oluşuma öğretmesi diğerinden çok daha etkili olarak ilgili alanda iş yapar ve bu şekilde edinilen bilgi o oluşumun, varlığın bilgisi olarak yapılanır. Diğer türlü yazılan bilginin etkisi ile bir bilme hali yaşamak anlamına gelir ve bilginin çıkarılması ile bilmekte yok olur. 

Burada bahsedilen bilginin bilmeyi sağlaması durumu, sizlerin bu bilgileri öğrenmeniz ile ortaya çıkan bilmeler değildir. 

Bilgiyi o oluşumun, varlığın zihinsel bir parçası yapmak şeklinde, kendisini sürekli yönlendiren başka alanların öğrenerek oluşturduğu ve ilgili alanların hiç bir fikri yokken, bu bilgi sayesinde o şeyi bildikleri şekilde yapılanmalarını sağlayan bilgilerdir ve sizinki, okuyup, anlayıp, doğru bulmanız ile kendinizde yapılandırdığınız ve benim siteden bilgileri silsem de, sizin varlıksal alanlarınızdan bu bilgilerin anlamlarının yaşatılmasının yok olmasının söz konusu olmayacağı türden yapılanmalardır. Burada toplumsal bir amacı gerçekleştirmek için yapılan çalışmalar söz konusudur ve diğer bahsedilen, merkez varlık olarak kendi oluşumlarına direk bilgilerle bilme hali yaratmak yada öğrenim şekli ile bilmelerini sağlamak şeklindeki bir açıklamayı ifade etmektedir.  Bu anlamlarla öğretmek, bu şekilde deneyimlerle, tecrübelerle, uygulamalarla olacak şekilde en verimli olarak sağlanır. Öğrenilecek olan konunun bilgisinin olması ve bu bilginin tam olarak ne anlama geldiğinin bilinmesi bilgininin yaşatılması ile söz konusu olur. Bu dünya yaşam alanı sisteminin sonlandırılması ve bizlerin gerçek özgürlüğümüze ulaşmamız için sevginin içeriğindeki bilgilerin öğretilmesi gerekmektedir ve anlayanlar, bilebilenler, ellerinden geldiğince bu konuda bilmeyenlere yardımcı olarak sevginin daha çabuk yayılmasına neden olurlar ve bu şekilde bir erdemsel özelliği de uygulamak halini yaşatırlar. 

Öğretmenler, yıllardır bu konudaki özverili çalışmaları nedeniyle öğretmenin inceliklerini anlamış varlıklar olarak bu erdemlerini duyu olarak yapılandırmışlardır ve varlıksal alanları bu konuda tecrübelerle doludur. 

Öğretmek, kendi özellikleri ile toplumları geliştiren ve birlik ve beraberliğin içeriğinde bir bilgi yolunu hazırlayan kavram olarak yaşatılır ve sevginin içeriğindeki yeri ile gereken şekilde çalışır.