Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Haziran 2022 Cuma

Sevgi Yasakları: Açgözlülük Nedir?, Aç Gözlülüğün Tanımı, Aç Gözlülüğün Zararları, Aç Gözlülüğün Felsefi Tanımı

Sevgi Yasakları: Açgözlülük Nedir?, Aç Gözlülüğün Tanımı, Aç Gözlülüğün Zararları, Aç Gözlülüğün Felsefi Tanımı

Kendisine yetenlerle yetinmeyerek ve hiç ihtiyacı olmadığı halde her zaman daha da fazlasını istemekle ilgili olan olumsuz eylemdir. Bir varlığın ihtiyaç olarak kendisine gereken şeyler belirlidir, zevklerin karşılanması da ihtiyaçtır, her hangi bir konuda hazlar ve zevkler söz konusu iken ve onların karşılanması durumu yaşatılacakken, bunu seçmek açgözlülük olmaz. Açgözlülük, o zevke ihtiyacın yokken, istemiyorken elde etmekle ilgilidir. 

İhtiyaçlarımız kapsamında, tabi bu dürüstçe sorgulanarak elde edilen sonuçlar sonrasında belirlenir ve ihtiyaçlarımızın karşılanması durumlarını bu şekilde adlandırmadan, bizlere gerekli olmayan, yararlı ve ihtiyacımız söz konusu değilken edindiğimiz her şeyi aç gözlülük olumsuz eylemine yorabilir ve bu olumsuz halimizden kurtulmamız gerektiğini düşünebiliriz. Çünkü bu durum hem varlığın kendisini yorucu bir olaydır, hem de bu dünya yanılgı hayatında bu konuda o şeyle ilgili başka alanlar fayda sağlayabilir ve bu yapılan o faydanın önüne geçmek olabilir. Hem bu tutum aynı zamanda nedensiz ve amaçsız davranmaya da işarettir ve bir şeyi elde ettiğinde onu alma nedenin sana sorulduğunda, dürüstçe cevap verebildiğinde çıkan sonucun içinde ihtiyaçlarınla ilgili bilgiler var ise o zaman açgözlülüğün söz konusu değildir...

Bu olumsuz eylem, varlığı geriye götürücü etkileri ile sevgiyi yok eden eylemler arasındaki yerini alır ve bütün varlıklar kendilerinde ve çevrelerinde kesinlikle bu eylemi yasaklamalıdır.