Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Haziran 2022 Çarşamba

Vil Lay La Erdemsel Özelliği, Dinlenmek ve Yaşamın ve Anın ve Olayların Tadını Çıkarmak Nedir?, Vil Lay La Nedir?, Vil Lay La'nın Felsefi Tanımı

Vil Lay La Erdemsel Özelliği, Dinlenmek ve Yaşamın ve Anın ve Olayların Tadını Çıkarmak
Nedir?, Vil Lay La Nedir?, Vil Lay La'nın Felsefi Tanımı

Dinlenmek Erdemsel Özelliği

Dinlenmek, bir varlığın, oluşumun kendisi ile ilgili olmak adına ve varlıksal alanlarının bir mola, kendisine ait bakımların ve tedavisel ihtiyaçların uygulamaya alındığı, rahatlamalar ve keyifler ile yorucu geçen anlardan kalan yoğunluğun etkilerinden arınmak için yaşatılan, yaşanılan zamanların bütünüdür. Çalışmak için bir amaç ve bu çalışmanın faydalı olacağı alanlar ve bu yüzden kendisi ile ilgili olmaktan çıktığı durumlar söz konusu olur ancak dinlenme, çalışmayı yapan varlığın, oluşumun kendi duyularına ve varlıksal oluşumuna zaman ayırması ve onları çalışma sırasındaki yoğun tempodan çıkarması, zevkler, belki de hazlar, keyifler, mutluluklarla ilgilenmesi, kendisini çok zorlamadan kolay ve rahat şeylerle ilgilenmesi, ağır düşünceli konulardan çıkarak basit düşüncelerle zamanını geçirmesi, kendisine iyi gelen şeyler ne ise onlara yönelmeyi, belki sakin bir alanda sessizlik yada yalnızlık yada sıcak su yada ona iyi ve rahatlatıcı, kendisini yenilemesine neden olacak şekilde yapılandırıcı şeylerle meşgul olması durumu, dinlenmek ile ilgili olarak sayılabilir ve bunları yapanlar, yoğun çalışmaların ardından yada başka bir yoğunluk sonrasında bu şekilde bir dinlenme ile kendisine sağlık katarlar. 

Ve bu dinleniş halini uygularken bir yapılanma ile de aynı zamanda bütün varlıksal özellikler ve duyuların çalışmalarını da bu konuda inceleyen bu erdemsel özellik, yapılması gerekenler olarak ilgili zamanlarda varlığı bilgilendirir ve varlık dinlenmesi gerektiğini anlar, yapar ve hem yaşantıda dinlenme anlamları ile yaşatılırken, hem de duyuların arasında çalışmalar şeklinde bu erdemsel özellik duyuların dinlenmesi adına gereken çalışmaları yapar. 

Varlık, ilgili ve gereken zamanlarda çok çalışır ise  dinlenmesi gerektiğini ona hatırlatır. Bu konuda gereken bir zamanlama var ise bunu bilir ve gereken bilgilendirmeyi yapar. Dinlenmek, çalışmak erdeminin olmazsa olmaz bir parçası olarak özellikle çalışmakla ilgili olanlar için mutlaka belirli zamanlarda bu erdemsel özelliği de yaşamakla ilgili olmalıdırlar. 

Ancak şu kural ve uygulamalar, dinlenme sırasında da kesinlikle dikkatten ve uygulamadan çıkmamalıdır. Yasaklar ve sevgi varlığı olmak ile ilgili olan varlıksal yapılanma hali. Yani sevgiye uygun olmayan dinlenmeler söz konusu olmamalıdır.

Yaşamın Tadını Çıkarmak Erdemsel Özelliği

Varlıksal alanlarımız aslında içerisinde binbir güzelliklerin bulunduğu ve öğrendikçe anlamalara doyamayacağımız içerikleri ile yapılanmışlardır ve bu özelliklerin hepsi, var olmayı kıymetlendirici, yaşamanın tadını çıkarmak adına teşvik edici mahiyettedirler.

Sizlerin istediğiniz şeyi oluşturan enerjileriniz, bilgileriniz, zevklerin ve hazların, mutlulukların sürekli olduğu bir şekilde var olma halleri ve daha niceleri gelecek zamanlarınızda sizleri beklemektedir ve yaşamın tadını çıkarmak erdemi asıl o zaman anlam kazanacaktır. 

Ancak şimdiden de dünyasal imkanlarda söz konusu olacak şekilde elinizden geldiğince bu erdemsel özelliği yaşatabilirsiniz. Mesela müzik, dans, cinsellik ve benzeri bir çok özelliğiniz ile bulunduğunuz bu anların tadını çıkarabilirsiniz ve yeri ve zamanı geldiğinde bunları yaşamayı göz ardı etmemelisiniz. Bizler bir çok duyusal özellikleri ile bir bütün olan varlıklarız ve bu duyuların özelliklerini yaşamakla ilgili olmalıyız. Her şeyin yeri ve zamanı olması durumunu kullanarak kendi varlıksal alanlarınızdaki güzellikleri kullanarak anınızın tadını çıkarabilirsiniz ve bu erdemsel özellik, bu konuda size hatırlatıcı ve bilgi verici olarak varlıksal alanlarınızda gereken şekilde çalışır.

Vil Lay La ismiyle hazırlanmış olan bu iki erdemsel özellik Vil İz Vix'e benzer içeriği ile ve gerekliliği ile tek bir erdem olarak gereken zamanlarda dinlenmek ve gereken zamanlarda yaşamın tadını çıkarmak için varlıkların uygulamalar yapmasını sağlamak amacıyla çalışır ve sevginin içindeki yeri ile sizlere faydalı olmak adına gereken şekilde çalışır.