Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Haziran 2022 Pazar

Sevgi Yasakları: İnat Nedir?, Pozitif İnat Nedir?, Negatif İnat Nedir?, Pozitif İnadın Yararları, Negatif İnadın Zararları, İnatlaşmaların Felsefi Tanımı

Sevgi Yasakları: İnat Nedir?, Pozitif İnat Nedir?, Negatif İnat Nedir?, Pozitif İnadın Yararları, Negatif İnadın Zararları, İnatlaşmaların Felsefi Tanımı

İnat, bir konuda körü körüne ısrar etme durumdur ve kendince bildiği şeyler yüzünden inat ederek o istediği şeyin olmasını isteme halidir. İnat bu anlamı ile ikiye ayrılır. Negatif ve pozitifler. Negatif olanları, zarar verici sonuçları olacak olan, yaşam halinin yapısına ters, içeriğinde faydalı bir durumun söz konusu olmadığı ve sonrasında da hiç birşeyin elde edilememesi durumunun yaşandığı, üzücülükle sonuçlanacak olan, gereksiz yere yapılması gibi sebep sonuçlara dayalı bilgilerle anlamsızlığı onaylanmış bütün ısrarlı istekler, yani inatlaşmalar, negatif inatlaşmalardır. Bunlar varlıklara sadece zarar verir, aynı zamanda olayın diğer tarafındaki oluşum ve varlığı rahatsız eder.  

Bunun dışında birde pozitif inat vardır oda faydalı bir çalışmayı bitirmek üzere kendisinde inatlaşma oluşturarak, körü körüne bir bitirme haline kendisini adayarak yaşanan inatlaşmalardır ve bu durum varlığın kendisine kalmış bir seçenek olarak yaşanır. Bu inat sonucunda elde edeceği başarı vardır ve bu inat kısa zamanda elde etmesini sağlar ancak kısa zamanda yapılan işlerin zorluğu ile mücadele etmek zorunda kalır. Faydalı olan konuların kesinliği söz konusu olduktan sonra o konu ile ilgili inat yaparak faydasını yaşatmak isteği normal olarak algılanır ancak bu durumda yine kesinlikle kazanması için gözlemlere tabi tutulur.

Faydalı sandığı şeyden hiç bir şey elde edemiyorsa negatif bir inadın içinde olabilir, bir çok buluş için özellikle pozitif inatlaşmaların söz konusu olması ile ortaya çıkması gibi durumlar yaşanabilir, yaşamda bazı özellikler damlaya damlaya göl olması, azimle davranan duvarı deler şeklindeki deyimlerle de anlatılmış örnekleri ile pozitif inatlaşmaları gerektiren özelliklerdedir ve varlıklar bu açıklamalar ile kendileri için neler faydalı ve başarı ve sevgi uyumlu olduğunu bilerek pozitif bir inatlaşma içerisine girebilirler, bunun dışında negatif inatlaşmalar ise kesinlikle zarar verici, yanlış ve yaşatılmaması gereken özellikleri ile bilinmelidir.