Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Haziran 2022 Çarşamba

Macera ve Aksiyon Erdemsel Özelliği, Macera Nedir?, Aksiyon Nedir?, Macera ve Aksiyon'un Felsefi Tanımı

Macera ve Aksiyon Erdemsel Özelliği, Macera Nedir?, Aksiyon Nedir?, Macera ve Aksiyon'un Felsefi Tanımı

Macera, yaşanan olayları eğlenceli ve heyecan verici şekilde algılama, algılatma durumunu yaşama ve bu sırada eğlenme, bu durumdan oldukça keyif alma hali, bu keyif sırasında ilginç şeyler öğrenme ve görme durumu, komiklikler yaşama, duygulu ve düşünceli anlarında olması gibi ve genel olarak memnun edici bir meşguliyetin yerlerle, mekanlarla, alanlarla ilgili olarak yaşatılmasıdır. Macera verici durumlar içeriğinde bu gibi algıları da yaşatır ve bir çok macera sırasında bu gibi erdemler yaşanır. 

Aynı şekilde aksiyonda macera kadar mekanlarla ilgili olmayıp daha çok olaylarla ilgili olan bir algılama ve yaşama durumudur. Yani sürekli bir hareketliliğin içinde bulunduğu olayların yaşanması şeklinde bir algının yaşatıldığı durumdur aksiyonlar.  

Bunlar yaşanmak istenmesi ile içerisine girilerek, o macera ve aksiyonu kendisine ait özellikleri ile keyifli bir şekilde yaşama durumlarıdır. Yaşam halinde eğlenceli geçen zamanları ifade eden bazı yaşamsal durumları ifade eden uğraşlar, algılamalar, içeriğine özel oluşumlardır macera ve aksiyon erdemleri.  İkisi de oldukça keyifli ve eğlenceli şekilde düzenlenerek her zaman yaşamlar içinde yaşatılır. Anlamını uygulanan yerlerde yaşatan başka bir eğlence ve öğrenme şekli de denilebilir. Bu özellikleri ile erdemler arasında yerini alarak sevginin içindeki yeri ile gereken şekilde çalışır. Macera ve aksiyon filmlerinden az çok ne denmek istendiği anlaşılabilir ancak içeriğinde sevgi filtresi uygulaması yapılmalıdır. Maceralar ve aksiyonun söz konusu olduğu olaylar oldukça keyif verici ve zarar vericilikten uzak, hazlar ve heyecanların içinde bulunduğu, yaşamı kıymetlendirici özelliklerde uygulamalardır ve bu şekilde hazırlanarak yaşatılan maceralar ve aksiyonlar ancak tanımda bahsedildiği erdemsel özelliklerini yaşatırlar. Maceralar ve aksiyonel olaylar, durumlar içeriğinde bir çok erdemsel başka bilgiyi de barındırarak çok yönlü uygulamaları ile hem eğlendirici hem de öğretici olabilmektedirler. 

Bu güzel özellikleri ile sevginin içerisindeki yerini alan macera ve aksiyon, varlıkların yaşamayı istediği anlarda kendilerine uygun konu ve içeriklerle düzenlenerek uygulamaya çalıştıkları erdem şeklinde yapılanır ve gereken şekilde çalışır. Sevgiye uyumlu maceralar, sevgiye uyumlu aksiyon içerikli olaylar oldukça eğlenceli olarak yaşanırlar.