Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Haziran 2022 Çarşamba

Vil SS X Erdemsel Özelliği, İyi Bilgisel Bakış Açısı Erdemsel Özelliği, Vil SS X Nedir?, Vil SS X'in Felsefi Tanımı, Yeni Erdemler

Vil SS X Erdemsel Özelliği, İyi Bilgisel Bakış Açısı Erdemsel Özelliği, Vil SS X Nedir?, Vil SS X'in Felsefi Tanımı, Yeni Erdemler

Bu bakış açısı yaşanan olaylarda durum olumsuz bile olsa, kendisi ile ilgili olmayan bir konuda olsa, alelade bir durumda olsa bunların içerisindeki işe yarayan bilgiyi ortaya çıkarabilme özelliğini ifade etmektedir. Her olay, durum, oluşum bir bilgidir, kendisini ifade eden anlamlar vardır ve bu anlamların içeriğinin incelenerek kendisine yarayacak olan anlamsal bilgilerini ortaya çıkarmaya yarayan ve bu sayede durum olumsuz bile gelişmiş olsa bundan fayda elde etmeyi sağlayan bir bakış açısıdır. O olayın yaşanması ile ilgili olan iyi anlamlar, yaşam bilgileri, iyi olaylar, iyi tecrübeler, şeklinde içeriğinde iyilikle ilgili olacak olan, sevgi bilgilerinin bütünlüğünü ifade edebilen anlamları bulabilme yeteneğidir. 

Mesela, bir yerde düştük diyelim, bu olumsuz bir olay ancak düşülen yerde yakında çok daha olumsuz olacak bir olayla ilgili bazı şeyler öğrendik, düşülen yerin incelenmesi halinde bu ortaya çıktı olacak, ay neden düştüm diye söylenmek ve sızlanmak yerine çevreni kontrol ederek hep farkında olma halini koruyarak olumsuzluğa kapılmadan olumsuzluk içindeki iyi bilgiyi, faydalı durumu bulma yeteneğin söz konusu olmalı ve işte bu düşülen yerdeki o olumsuzluğu görüp faydası çıkarılmalıdır ve bu erdem bununla ilgili olarak varlıkları bilgilendiren erdemsel özelliktir.

Bu düşüşün bir tecrübe olur ve ileride çok daha kötü sonuçları olacak olan düşüşlerine engel olabilir. Bu şekilde olumsuz olan olaylardaki iyi bilgi ve tecrübeleri çıkarmak ve bununla ilgili edinimler oluşturmak bu erdemsel özelliğin konusudur. Yoksa düştüğüne üzülmekle, sızlanmakla geçen zaman hiç bir şey katmayacaktır.

Her an çevredeki iyi bilgileri algılama durumunu yaşatan erdemsel özelliktir. Bu bakış açısı ile davranarak yaşama durumudur. Aslında detaylıca incelediğiniz zaman çevremizin tamamen bilgilerle dolu bir ortam olduğunu göreceksiniz ve bunların içinden iyi bilgileri ortaya çıkarmak çalışması böyle bir yaşam alanı sistemi içindeyken oldukça faydalı bir çalışmadır. İyi bilgiler, bu yaşam alanı sisteminin yapısı gereği özellikle saklanmıştır ancak bu bakış açısı ile iyi bilgileri bulmak, olumsuz olayların ardından bile çıkabilmesi gibi özellikleri ile, iyi ve detaylıca gözlemlerle ancak mümkün olmaktadır. 

Olumsuzluklardan ders almak konusu bu erdemin çalışma halinden farklıdır, o erdem tamamen olumsuz olaylara şartlanmıştır ancak bu erdemsel özellik iyi bilgi arayıcısı olarak varlıkları aydınlatmakla ilgilidir. İçeriğinde diğer erdemlerin çalışması da söz konusudur ve daha sizlerin üreteceği, bulacağınız bir çok iyi bilgi, sevgiye uyumlu bilgiler inceleme ve araştırmalarınız sonrasında ortaya çıkmayı beklemektedirler. Bilgi sonsuzdur ve iyi bilgilerde sonsuzdur, bu örnekle ne kadar çok erdem sahibi olacağınızı ve bu erdemlerin yaşanılan güzelliklerini de düşündüğünüzde yaşayacağınız sonsuz güzellikleri tahmin edebiliyor musunuz? Sevgi bilgi filtresi söz konusu iken de, kötü bilgilerin bizlere ulaşması da söz konusu olmayacak ve ortaya çıkan bilgilerin hepsi erdemsel, sevgi uyumlu iyi bilgiler olacaktır ve her biri yaşanılası, kıymetlendirici ve var olmaya şevk katan özellikleri ile ortaya çıkarılacaktır. 

Ve bu erdemsel özellik, sizlerin iyi bilgi arayıcısı olarak çevrenizi, yaşamlarınızı incelemeniz adına gereken şekilde bilgilendirme ve aydınlatma yaşamanızı sağlayacak özellikleri ile varlıksal alanlarınızda gereken şekilde çalışır ve siz, artık iyi bilgilerin varlığı olarak bir iyilik yolunda ve iyi olarak sevginin kendisi olma yapılanmanızla iyilikler içinde var olacaksınız.