Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Haziran 2022 Cuma

Sevgi Yasakları: Pedofili Nedir? Ensest Nedir?, Pedofili ve Ensest İlişkilerin Zararları, Pedofilinin ve Ensest İlişkilerin Zararlarının Felsefi Açıklaması

Sevgi Yasakları: Pedofili Nedir? Ensest Nedir?, Pedofili ve Ensest İlişkilerin Zararları, Pedofilinin ve Ensest İlişkilerin Zararlarının Felsefi Açıklaması

Varlıkların bazı yaşamsal özellikleri öyledir ki ancak kendi seviyesindeki varlıklarla bunları yaşadığı zaman sağlıklı bir şekilde ondan faydalanabilir. Mesela cinsellik, bir varlık, henüz ilk ergenlik çağları olsun diyelim yaşamının, ve başka bir varlıkta yaşamının yaşlılık zamanlarında olsun diyelim, ve onların cinsel birliktelikleri söz konusu olduğunda, bu cinselliğin karşılıklı olarak duygu ve düşüncelerin paylaşılması anlamına gelmesi ve bu paylaşımın direk ve aracısız bir şekilde karşılıklı olarak birbirlerini anlamasını istemesi gibi durumlarında söz konusu olması ile, bu iki varlığın bu durumu yaşaması sonrasında ortaya zevk, memnuniyet, mutluluk çıkarmayacak ve bunun yerine pişmanlıklar ve şaşkınlıklar, rahatsızlıklar söz konusu olacaktır. 

Çünkü birbirlerinin seviyelerinde olmayan zihinsel yapıları, algıları, düşünceleri, istekleri ve buna benzer bütün alanları kendisinin çok altında ve kendisinin çok üstünde bir bilgi ve tecrübe tarafından anlama ve algılama konusunda zorlanmaya tabi tutulmuştur ve bu zorlanma, sonrasında cinselliğin özgürlüğünü yaşayamayan çiftin tamamen mutsuz olarak ayrılmasına neden olur ve bu durum bu sebeple yasaklanmıştır. 

Seviyeler arasındaki gelişimsel farkların söz konusu olduğu zamanlarda cinsellik gibi aşk gibi özel ilişkiler farklı seviyelerdeki varlıklar arasında yaşanmamalıdır, yaşanınca sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu gibi özel ilişkiler çok yoğun duyguların paylaşımını sağlamaktadır ve birbirlerine denk olmayan duygusal paylaşımlar, istekler, bakış açıları kesinlikle birbirlerine zarar verici sonuçları doğurur. Birine ağır gelen diğerine az gelir ve olayın özelliği gider, içeriğindeki erdemsel yapı yok olur. 

Bu sebeple bütün varlıklar bu gibi özel ilişkileri ancak kendi seviyelerindeki varlıklarla yaşarlar ve bu örnekle böyle şeyler yaşanmamasının nedeni de felsefi olarak ortaya çıkmış olur.  Bu gibi özel ilişkiler, seviye farklılıklarını göz ardı ederek yakınlaşmalar, bilgi ve tecrübelerin birine fazla diğerine az gelmesi durumunu yaşatacak her hangi bir olay, birliktelik, ilişkiler kesinlikle yasaktır. Olayın ahlaki olarak açıklaması ve küçüğün yaşadığı rahatsızlıklardan bahsetmeye gerek bile yoktur. Oldukça saçma, uygunsuz ve tamamen yasaklanması gereken olumsuz bir eylemdir. Bu gibi evlilikleri ve eşleşmeleri kendilerince haklı gösterenlerin sebepleri de kendi düzensiz davranışı gibi olumsuzdur, yasaklanmalıdır. Ne mutlu ki zaten bir suç olarak adalet makamlarınca da tanımlanmaktadır. 

Aynı zamanda bu yasak, bir aile de babanın ve annenin, ve diğer akrabaların zamanında onların büyükleri olmaları nedeniyle kendilerinde yapılandırdığı yasak bilgisi yüzünden, bu yasak bilgisinin içeriğinde bulunan çocukların pedofili kavramının içerisine girmesi, çok uzun bir süre bu şekilde iticiliklerle algılanacağı ve olumsuzluk olarak sayıldığı için, zaman geçince büyüyen çocukların ergen olması da aile bireylerinin çocuklarına bu yasağın dışında bakmasına sebep olamaz, hala bu yasağın etkisinde olurlar ve çıkarılmamalıdır da ve bu uygulama sayesinde bütün ensest ilişkilerde otomatikman yasaklanır.

Bu gibi yanlış ilişkiler aile kavramlarının içerisinde bir olumsuzluk ve düzensizlik meydana getirir ki, bu açıdan bile yasaklanması gereken özelliklerdedir. Anneler ve babalar için çocuklarının hiç bir zaman büyümeyeceğini sanmalarını kendilerinde bu gibi bilgileri yıllardır bulundurmalarından ( hem de annelik, babalık ve aile kavramlarının erdemleri ve oluştu ise duyuları nedeniyle ) anlayabilirsiniz... Cinsellik ilişkisi, yaşandığında varlıkları birbirlerine özellikler bakımından eşitlemek üzere bir oluşumun yaşanması üzere düzenlenmiştir ve babası ve annesi ile çocukların birbirlerine bu şekilde bir eşitlenme durumu,( ebeveynlerin çocukları ile aralarında olan onları büyütmek, korumak ve sorumluluk almak ve akabinde bunları yapmak için saygıyı yaşanılır tutmak ve sözlerinin uygulanabilir güvende olmasını sağlaması gerekecektir ancak bu gibi yanlış ilişkiler buna engel olmaktadır)  ailesi ile cinsel ilişkiler içine giren çocukların kendilerini ebeveynleri ile aynı zihinsel ve varlıksal seviyede görmesi ve bu şekilde yetişmesi yanlışlığını ortaya çıkarır ki buda başka bir sebep olarak zaten görülebilir, ve bu gibi ebeveynlerde çocuklarını büyütmek, korumak ve sorumlulukları ile ilgili olmak şeklinde başarılı olamamışlardır. 

Kesinlikle her açıdan ergen bile olsa, annelik içeriğinde çocuklarının sadece iyiliğini düşünmesi ile ilgili ve babalıkta aynı şekilde bir görevi ifa etmekle ilgili olur ve bu örneklerle çocuklarına zarar vereceklerinin bilinmesi, pedofili yasağının dışında bu gibi ensest ilişkileri de yasaklar. Bu yasakları yasak olarak yaşatan varlıklar sevgiye uyumlu olarak yaşamak konusunda kendi varlıksal alanlarını yapılandırmış olurlar. İçerikleri olarak iki yanlış ilişkide tamamen sevginin yapısına ters olarak yaşatılır, sevgiyi yok eden etkileri sağlar, bütün varlıklar kendi varlıksal alanlarında, zihinlerinde, çevrelerinde bu ilişkileri kesinlikle yasaklamalıdırlar...