Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Haziran 2022 Pazartesi

Bir Anekdot: Aşk ve Kıskançlık, Aşkın İçeriğinde Yaşanan Paylaşmama İsteği Kıskançlık Değildir, O Aşkın Özelliğidir.

Bir Anekdot: Aşk ve Kıskançlık, Aşkın İçeriğinde Yaşanan Paylaşmama İsteği Kıskançlık Değildir, O Aşkın Özelliğidir.

Birde aşklarda sevgiliyi kıskanmak gibi bir durumdan bahsedilmektedir ki, bu durumu kıskançlık olarak isimlendirerek aşkın tekillik yaşama isteğini gerçekleştirmek isteyen varlıkların bu isteklerini yanlış şekilde lanse etmiş oluruz.

Sevgililer, aşık olduğu kişilerin başkaları ile birlikte olmasını istememektedirler, bu aşk erdemsel özelliğinin ikiyi tek yapmak gibi özelliklerinin olmasından kaynaklanmaktadır ve ( ikiliden örnekle ) üç kişi olduğunda gerçek aşk yaşanamamaktadır. ( Bu bir bütün olma durumudur, 3 kişilik aşk yaşanacak ise o zaman 3'ü bütün olması halinde yaşatılır, birbirlerinden ayrı olacak şekilde aşklar ayrılığı kabul etmezler, sebebi budur rahatsızlığın, aşk kaç kişi arasında yaşanıyorsa bütün ilişkileri o bütünlüğün tam olması ve birlikte olmasını isteyen şekilde bir erdemsel özelliktir... )

Yaşanan şey başkadır ve tutkulu aşk, iki kişi arasında yaşanmaktadır ve bu birbirlerine ait olmak istemek durumu, yaşadıkları aşkın etkisiyledir ve başkaları ile birlikte olmasını istememek kıskançlık değildir, sorun sadece eşine güvenmemesi hallerinde ortaya çıkabilir, buda yaşanan aşkın zaten tek taraflı yaşatılabildiği gibi bir anlamı ortaya çıkarır, nitekim aşık olan aşkından başkasını istemeyecek şekilde bir yapılanma ile doludur ve aşk, bir bütün olmak kavramı ile ilgili olarak iki varlık arasında ancak yaşanır.

Birinin gözü dışarıda ise diğeri kesinlikle O'nu yola getirmeye çalışmamalı, kendi yaşattığı aşkına hürmeten yapılması gerekeni yapmaldır. O'nu kısıtlamak, engel olmak, aşk gibi temiz bir erdemin içerisine olumsuz eylemleri katmak anlamına gelir ki, zaten büyüsü bozulmaya başlamıştır da denilebilir. Aşk yaşarken de çiftler içerisinde olumsuz eylemlerin kesinlikle olmamasına özen göstererek aşk erdemini ne kadar saf ve gerçek yaşadıklarını anlayabilirler. Aşıkların bu isteklerinin adı kıskançlık değildir, kıskançlık için aşkı yaşamayanlar olmak gereklidir, eşini paylaşmak istememek aşkın isteğidir, bunu kıskançlık olarak adlandırıp olumsuz bir eylemi yaşatıyor gibi kendinizi düşünmeyin, ancak işin içine zorlamalar girdiğinde olumsuz eylemler başka bir şekilde yaşanmaya başlamış olur.