Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Wall-E - Vol.i - Masum Aşık Sevimli Bir Robotun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Wall-E, Vol.i

Oyuncular; Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin
Yönetmen; Andrew Stanton
Tür; Romantik, Macera, Komedi, Animasyon

Konusu; Film, Wall-e isminde bir robotun yalnız kaldığı Dünya'ya Eve isminde başka bir robotun gelmesi ile yaşanan romantik ve macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Yaşanılmaz bir çöplük olması nedeni ile dünyadan insanlar uzaya gitmişlerdir. Bütün insanlar uzayda bir gemide yaşamaktadırlar ve dünyanın içi, atmosferin çevresi tamamen çöplük ile doludur. Ama dünyada yalnız yaşayan Wall-e isminde bir robot vardır. Yalnız başına çöpleri toplamakta, her gün aynı işi yapmakla meşguldür. Derken bir gün dünyaya bir gemi iner ve içerisinden çok daha gelişmiş özellikleri olan başka bir robot çıkar. O'nun ismi de Eve'dir. Ve Eve'nin amacı dünyada yaşayan bir canlı organizma, bitki bulmaktır.









Eğer bulursa bunu insanların yaşadığı gemiye götürecek ve Dünya'da yaşamın artık uygun olduğu anlaşılacak, bunun üzerine insanlar yeniden dünyaya gelebilecektir.

Eve, gezegende bitki ararken Wall-e ile karşılaşır, ilk başta aralarında sorunlar yaşansa da, sonrasında çok iyi dost olacaklar, hatta birbirlerine aşık olacaklardır. 

Bu sırada kısa bir zaman önce Wall-e'de bitki bulmuştur ve O'nu saklamaktadır. Bunu Eve'ya gösterir ve Eve bitkiyi alıp geminin kendisini alması için bekleme moduna geçer ve bu sırada Wall-e, ne olduğunu anlayamadan Eve'yi uyandırmaya çalışır ve bu sahneler çok duygusal ve komiktir.

Ardından bir gemi gelir Eve'yi alır. O'nun alındığını gören Wall-e, gizlice gemiye biner ve onlarla beraber insanların yaşadığı ana gemiye gider. Burada insanlar 700 yıldır dünyadan ayrı yaşamışlardır ve her şeyi robotlar yaptığı ve uçan sandalyelerde gezdikleri için, yürümeyi unutmuşlar, hepsi çok kilo almıştır, zayıf bir insan yoktur.










Ana gemiye gelen Eve, hemen bitkiyi kaptana götürür, kaptan dünyayı unutmuştur bile, ama bitki gelince kullanma kılavuzuna bakarak ne olduğunu anlayacak ve dünyaya geri dönmek için gereken işlemleri başlatacaktır.

Ancak geminin otomatik kumandasını yapan bilgisayar sistemi, kesinlikle dünyaya dönülmemesi gerektiğine dair yıllarca emir almıştır ve ısrarla bunu uygulamak istemektedir. Kaptan, Eve ve Wall-e zorlu mücadeleler sonucunda bitkiyi yerleştirilmesi gereken alana yerleştirip, uzay gemisinin rotasını dünyaya çevirirler ama bu mücadele sırasında Wall-e bozulmuştur, hırpalanmıştır. 

Dünya'ya döner dönmez Eve, Wall-e'yi tamir eder ve sonrasında geçici hafıza kaybı yaşayan Wall-e, Eve ile arasındaki elektriklenme sayesinde her şeyi yeniden hatırlar ve insanlar uzun zaman sonra ilk kez yürüyerek dünyaya gelirler. Ve film böylelikle son bulur.

Film çok eğlenceli, duygusal ve komiktir. Özellikle geminin içinde bozulmuş ve tamir edilmesi gereken robotların firar etmesi ve bu sırada yaşananlar oldukça eğlencelidir. İzlerken aynı zamanda Wall-e'nin duyduğu aşk sonucu yaptıkları sizi duygulandıracak, masumiyetinden etkileneceksiniz. Her yaştan insana hitap eden, kesinlikle tavsiye edebileceğimiz harika bir romantik macera, komedi ve animasyon filmidir.