Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Eylül 2019 Cuma

Sinema: Buz Devri 2: Erime Başlıyor - Ice Age 2: The Meltdown - Maceraya Ellie ve Keseli Sıçanlar Katılıyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Buz Devri 2: Erime Başlıyor - Ice Age 2: The Meltdown

Oyuncular; Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary
Yönetmen; Carlos Saldanha
Tür; Macera, Aile, Komedi, Animasyon

Konusu; Film, Manny, Sid ve Diego'nun eriyen buzullar yüzünden yaşadıkları alanların su altında kalma tehlikesi ile karşı karşıya oldukları bir sırada, Manny'nin ileride eşi olacak olan mamut Ellie ile tanışmasını ve yaşanacak olan afetten kurtulma çabalarını konu almaktadır.

Özeti; Manny, Sid ve Diego, diğer buz devri hayvanları ile birlikte çevresi buz dağlarla kaplı çukur bir alanda yaşamaktadırlar. Burada hep birlikte eğlenceli zamanlar geçiren hayvanlar, yakında her yerin sular altında kalacağını öğrenirler. Bu duruma ilk başta inanmayan Manny, sonrasında cehennem sırtı dedikleri tepeye Sid'in çıkması sayesinde, O'nun peşinden gidecek, buradaki eriyen buzları görecek ve yakında her yerin sular altında kalacağını anlayacaklardır.





Bu sırada çatlayan buzlar yüzünden cehennem sırtından aşağı buzların içinden kayarak inen üçlü, indikten sonra bütün hayvanlara gerçekleri anlatacaklar ve akbabanın tavsiyesi üzerine bir teknenin olduğu yere gitmeye çalışacaklardır.

Amaçları teknenin üzerine binerek selden kurtulmaktır ve bunun için uzun bir yol kat etmek zorundadırlar. 

Bütün hayvanlarla beraber yolculuğa çıkarlar ve bu sıralarda Manny'de, türünün kalan tek örneği olduğunu düşünmektedir ve bu yüzden kendini kötü hissetmektedir. Ancak yolculuk sırasında bir ağaca kuyruğu ile asılmış şekilde aslında mamut olan ama kendisini keseli sıçan sanan Ellie ile tanışacaktır. Bu sırada Ellie'nin iki tane de keseli sıçan olan kardeşi vardır, Crash ile Eddie, onlarda Diego ve Sid ile uğraşmaktadırlar. Sonrasında hepsi bir araya gelecek, Manny türünün tek örneği olmadığı için sevinecek ancak ne yapsa da Ellie'nin mamut olduğunu O'na anlatamayacaktır. Diğer hayvanlarla birlikte Manny, Diego, Sid, Ellie ve iki keseli sıçan olan Crash ve Eddie, eğlenceli ve komik anların yaşandığı bir yolculuğa başlamışlardır ve bu yolculuk sırasında eriyen buzların içinden çıkan su altında yaşayan vahşi hayvanların saldırısına uğrarlar.





Bu saldırıdan kurtulan ekip, sonrasında yolculuğa devam edecek, Ellie'nin küçükken keseli sıçanlarla tanıştığı yerden geçerken Ellie, her şeyi hatırlayacak ve kendisinin bir mamut olduğunu anlayacaktır.

Artık bir mamut gibi davranan Ellie ile Manny'nin arasında duygusal yakınlaşmalar olmaya başlayacak, bu sırada bazı konularda anlaşmazlıklar yaşayacaklar ve sonrasında hepsinin ölüm tehlikesi ile karşı karşıya geldiği ve
kayaların üzerinden düşme tehlikesi yaşadıkları bir anda yeniden barışacaklardır. 

Bu olaylar yaşanırken bir gece uyuduklarında Sid'i başka tembel hayvanlar kaçırmıştır ve selin olmaması için ateş kralı olarak ilan ettikleri Sid'i kurban etmeye çalışmışlardır. Onların elinden son anda kurtulan Sid, arkadaşları ile yolculuğa devam edecek, sonrasında karşılarına yerin altından sıcak buhar üflenen yol çıkacak, bu yoldan gitmek istemeyen Ellie, ve bu yoldan gitmek isteyen Manny sayesinde ikiye ayrılacaklardır.  Bu ayrılma sonrasında tekneye yetişen Manny ve arkadaşları, Ellie ve diğerlerini göremeyecek, bunun üzerine Manny'nin yanına gelen keseli sıçanlar Crash ve Eddie, Ellie'nin kayaların arasında sıkıştığını söyleyerek yardım isteyeceklerdir.





Ancak bu sırada sel başlamış olacak ve Ellie'nin bulunduğu yere giden Manny, her yer sular altında kalmışken, çevrelerinde vahşi su altı yaratıkları da varken, zorlu uğraşlar ve tehlikeler sonrasında Ellie'yi kurtaracaktır.

Sonrasında meşe palamudu ile aşk yaşayan sincabın dağlardaki buzu çatlatması ile yeni bir yarık açılacak ve çukura dolan sel suları, bu yarıktan giderek sular çekilecektir. Ve bu çekilme sonrasında hayvanlar yeniden karaya inecek ve ileriden bir mamut sürüsünün geldiklerini göreceklerdir. 

Bu durum karşısında şaşkına dönen Manny ve Ellie, sonrasında Ellie'nin sürüye katılmak istemesi ile kısa süreli bir ayrılık yaşayacaklar ancak Ellie'ye gerçek hislerinden bahseden Manny, Ellie ile birlikte olmaya başlayıp Diego, Sid, Crash ve Eddie'den oluşan sürüleri ile kendi yollarına gitmeyi seçeceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Son derece eğlenceli ve komik görüntülerin olduğu, özellikle keseli sıçanları izlemekten zevk alacağınız, her yaştan insanın beğeni ile izleyebileceği, sürükleyici konusu ve sevimli hayvan görüntüleri ile macera, aile, komedi ve animasyon filmidir.