Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Kasım 2019 Cumartesi

Sinema: Seviye 16 - Level 16 - Yasa Dışı Yollarla İnsanlara Yüz Nakli Yapan Bir Estetik Merkezi... / Konusu, Özeti, Afişler

Seviye 16 - Level 16

Oyuncular; Katie Douglas, Celina Martin, Sara Canning
Yönetmen; Danishka Esterhazy
Tür; Suç, Gerilim

Konusu; İnsanlara yüz nakli yapan bir estetik merkezi, kendi bünyesinde çocukluğundan bu yana yetiştirdiği kızları gerekli olgunluğa geldiğinde öldürerek yüzlerini müşterilerine nakil etmektedir. Ve film, kendilerine neler olduğunu anlamayan ve bir hapishaneyi andıran alanın içinde bulunan bu kızların yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; Kızların yaşlarına göre seviye gruplarına ayrılmış olan hapishaneyi andıran sözde yatılı okuldaki film, 10. seviyedeki kızların görüntüleri ile başlamaktadır. Kızların yaptıkları çok basit hatalarda bile çok ağır cezaların verildiği bu yerde kızlar 16. seviyeden sonra iyi bir aileye evlatlık olarak verileceklerini ve bütün bu sert koşullardaki eğitimlerin bu olay için gerekli olduğuna inanmaktadırlar. Düzenli olarak ilaçlar kullanmaktadırlar ve üzerilerinde testler yapılmaktadır.





Aralarında Sophia, bu haplardan kullanmayı bırakacak ve bulundukları yer hakkındaki gerçeklerin farkına varmaya başlayacaktır. Kızları geceleri derin bir uykuya yatıran bu haplar,16. seviyeye geldiklerinde tamamen bayıltma özellikli haplar olmaya başlayacaktır ve bu seviyede bayan Brixil ve Dr. Miro'nun yönettiği tesiste kızları müşterilere göstermektedirler.

Ancak öncesinde Sophia, haplar ile gerçeği arkadaşı Vivien'a bahsetmiştir ve bayılmalarına sebep olan haplardan Vivien'da kullanmamıştır. Yatakhanelerinde baygın numarası yapan Sophia ve Vivien, gece olunca kendilerini alıp müşterilere göstermelerinden sonra gerçeklerin farkına varacaklar ve bu tesisten kaçmaya çalışacaklardır. Ancak her yer sadece kartlarla açılacak şekilde kilitlidir ve özel korumalar vardır. Yapmaları
gereken kapıları açan bir kart bulmaktır ve Vivien, bu kartı doktordan almayı düşündüğü sırada aykırı tavırları ile dikkati üzerine çekecek ve karanlık odada hapis cezası alacaktır. 

Diğer tarafta ise kızlar uyurken geceleri onları taciz etmeye gelen tek ayağı sakat olan koruma ile bir mücadele içine giren Sophia, korumayı bayıltacak, kartını alacak ancak kaçamadan yakalanacaktır ve ceza odalarına gönderilecektir. Kızların bu tutumlarından iyice rahatsız olan Brixil ve Dr. Miro, sıkı yönetim haline geçecekler ve kızların arasından Rita'yı cezalandırılması için alıp götüreceklerdir ve diğer kızlara hapları artık kontrol ederek vermeye başlayacaklardır.





Ancak karanlık odadan çıkarılan Vivien, kendisine verilen haptan sonra uyumamak için direnecek ve kapalı olan yatakhanenin kapısının vidalarını çıkararak kaçmayı başaracaktır. Bu sırada özel odasında bekleyen Brixil ile karşılaşacak ve O'nu darp edip, uyuşturucu iğne yaparak kartını alıp dışarı çıkmaya çalışacaktır.

Ama aklı arkadaşı Sophie'de kalacak ve O'nu kurtarmak için en alt kattaki ceza odalarına gidecek ve Sophie'yi kurtardıktan sonra arkadaşları Rita'nın yüzünün tamamen çıkarılmış olduğu cesedini göreceklerdir. Bu olay sonrasında gerçekleri tamamen fark edecekler ve diğer kızları da kurtarmak için bir plan yapıp, hepsini uyandırıp, Brixil'ı da onların yanına götürerek gerçekleri itiraf etmesini sağlayacaklar ve bu sırada Brixil'ın da başka bir kızın yüzünü kullanan sponsorlardan olduğunu fark edeceklerdir. 

Artık bütün kızlar oranın bir okul olmadığını, kendi yüzlerinin satılması için yetiştirildikleri bir estetik merkezi olduğunu anlayacaklar ve kaçmaya başlayacaklardır. Bütün kızlar dışarı çıkmayı başardıklarında peşlerine korumalar düşecek, hepsi ayrı yerlere dağılacak, Sophie ve Vivien ise kendilerini girilmesi zor olan bir odaya kapatacaklardır. Bu sırada Dr. Miro gelecek ve Vivien'a O'nu küçükken ailesinden satın aldığını, ve 16 yıldır yüzü ile ilgili yatırımlar yaptığını, Vivien'ın yüzünü almadan gitmeyeceğini söyleyince Vivien, yüzüne zarar verecek ve bu durumu gören sponsor firmaların korumaları artık yapabilecekleri bir şey olmadığı için Dr. Miro'yu öldüreceklerdir.





Sonrasında aradan zaman geçecek ve polisler gelip bütün kızları kurtaracaklardır. 16 yıldır güneş görmemiş olan Vivien ve Sophie'nin güneş ışıklarını seyretmesi sonrasında filmde son bulur.

İlgi çekici ve merak uyandırıcı bir senaryosu olan ve tam bir gerilim filmi olma özelliğine sahip, maddi hırsları yüzünden insan hayatlarını hiçe sayan bazı organizasyonların konu edildiği, yer yer aksiyon ve dram sahneleri de bulunan, suç ve gerilim filmidir.