Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Aralık 2019 Salı

Sinema: Mumya Evi - House of Wax - Bal Mumuyla İnsanları Mumyaya Çeviren İki Seri Katil... / Konusu, Özeti, Afişler

Mumya Evi - House of Wax

Oyuncular; Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray, Brian Van Holt, Paris Hilton
Yönetmen; Jaume Collet-Serra
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Film, Ambrose isimli bir kasabada yaşayan ve gerçek insanların üzerine bal mumu ekleyerek onlardan mumya yapan iki seri katil kardeşin yakınlarındaki bir alanda kamp yapmaya gelen 6 arkadaşa yaşattıkları korku ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Carly, Nick, Paige, Wade, Dalton ve Blake, 6 yakın arkadaş olarak bir seyahate çıkmışlardır. Carly, Nick ile kardeş, Wade ile sevgilidir. Gece yaptıkları yolculuk sırasında Ambrose kasabasının yakınlarında ormanlık bir arazide kamp yapmaya karar vereceklerdir. Kamp yaptıkları sırada kamp alanlarına farlarını onların üzerine doğru yönlendirmiş bir kamyonet gelecek ve bu olaya sinirlenen Nick, elindeki bira şişesi ile kamyonetin ön farlarından birini kıracaktır. Bunun üzerine içerisindeki kişi kimliğini gizleyerek oradan ayrılacak ve gece çadırlarında uyurlarken Carly, dışarıdan bir ses duyacaktır ancak kimseyi göremeyince yeniden uyumaya devam edeceklerdir.



Bunun üzerine sabah olacak, iki araba ile gelmiş olan grubun arabalarının birinin pervane lastiğinin koparılmış olması nedeni ile yolculuğa devam edemeyeceklerdir. Bu sırada yakınlardan gelen leş kokusunu takip eden Carly, hayvan leşlerinin olduğu çukura düşecek, sonrasında diğerleri gelip O'nu kurtaracak ve çukurun olduğu yere bir kamyonet ile birinin yanaştığını, ölü hayvanları attığını göreceklerdir.

Ve bu kişi Wade ile Carly'i Ambrose kasabasına götürerek pervane lastiği almalarına yardım edecektir. Diğerleri yola devam edecek, kamyonete binen Wade ile Carly, adamın ürkütücü halinden şüphelenip arabadan inecekler ve kasabaya gireceklerdir. Kasabada kimseyi bulamadıklarında kiliseye girecekler ve orada Bo isimli biri ile tanışacaklardır. Bo, onlara lastik konusunda yardım edebileceğini söyleyecek ve kısa bir zaman sonra Wade ve Carly'i arabası ile alıp kendi evine götürecektir. Wade, bu sırada tuvalete girmek isteyecek, Carly arabada bekleyecek, Bo ise lastiği getirmek için Wade ile eve girecektir.

Carly, dışarıda iken kamyonetin kırılmış farını görünce Bo'nun gece onları rahatsız eden adam olduğunu anlayacak, arabanın kornasına basacak ancak Wade için çok geç kalmıştır, içeride Bo'nun kardeşi olan Vincent, Wade'i çok kötü bir şekilde yaralamış ve bal mumundan mumya yapmaya başlamıştır. Bunun üzerine Bo, dışarı çıkacak, Carly'nin tedirgin olması ve kendisini arabaya kilitlemesi sonucunda aralarında aksiyon dolu bir kovalamaca yaşanacak ve Carly'i yakalayıp benzin dükkanına kapatacaktır.



Bu sırada trafik yüzünden geri dönen ve Wade ile Carly'i aramaya gelen Nick ve Dalton,
kasabada ayrılacaklar, Nick, benzin istasyonuna giderek Bo ile karşılaşacak, bu sırada Bo, Carly'nin ağzına bağırmaması için tutkal sürüp bağlayacak ancak her şeye rağmen Carly, sesini çıkarmayı başaracak ve Nick, sesi duyunca Bo ile kavga etmeye başlayacak ve Carly'i kurtaracaktır.

Bu sırada Dalton, arkadaşı Wade'in bal mumundan heykelini görmüş, çok şaşırıp O'nu kurtarmaya çalışırken Vincent, Dalton'ı yakalamış ve öldürmüş, O'nun da bal mumundan mumyasını yapmıştır. Sonrasına Vincent, kamp alanında olan Paige ve Blake'i de aksiyon dolu bir kovalamaca sonunda yakalayarak öldürecek ve eve getirecektir. Bu olaylar yaşanırken kaçmayı başaran Carly ve Nick, Bo'yu ok ile yaralamayı başarmışlardır ve ağır darbe alan Bo, baygınlık geçirmiştir. Bu kaçış sırasında ise kasabadaki herkesin mumyalandığını, kilisedeki insanlardan mumya evindeki insanlara ve hayvanlara kadar her şeyin gerçek insan ve canlılardan yapılmış mumyalar olduğunu öğrenmişlerdir.

Sonrasında Wade'i kurtarmak için Bo ile Vincent'ın evine giden Nick ile Carly, Bo ile Vincent'ın eve geldiğini ve evin alt katında Dalton'un mumyalandığını göreceklerdir. Nick ve Carly, evin altından kaçmaya devam edecekler ve kendilerini Mumya evinde bulacaklar, buraya gelen iki kardeş ile aksiyon dolu bir mücadele içine gireceklerdir. Bu iki kardeş yapışık ikiz olarak doğmuşlardır ve yasaklı doktor olan babaları aykırı bir ameliyat ile onları ayırmıştır ve Vincent'ın yüzünün yarısı bu yüzden yoktur ve o yarısınıda bal mumu ile mumyalamıştır.



Ailelerinden kalan bal mumu işini psikopatça bir eyleme dönüştürmüş olan kardeşler, Cary ve Nick ile mücadele ettikleri sırada ölecekler ve mumya evi yanarak yok olacaktır.

Mumya evi erirken içinden son anda kurtulan Nick ve Carly, sonrasında olay yerine polislerin gelmesi ile rahatlayacaklardır. Ancak polis telsizinden bildirilene göre bu kardeşler aslında iki değil üç kişilermiş ve bu bilginin verilmesi sonrasında film son bulur.

Gerilim ve korku türünde filmleri sevenler için tavsiye edilebilecek, aksiyon ve heyecan dolu anların yaşandığı aksiyon, gerilim ve korku filmidir.