Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Alacakaranlık 1 - Twilight 1 - Romantik Bir Vampir Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Alacakaranlık 1, Twilight 1

Oyuncular; Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
Yönetmen; Catherine Hardwicke
Tür;  Aksiyon, Romantik, Fantastik, Dram

Konusu; Film, bir kasabada yaşayan vampir ailesinin içerisinden Edward isimli vampirle, kasabaya yeni taşınan Bella isimli bir insanın birbirlerine aşık olması sonucu gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Bella, başka bir şehirde annesi ile yaşayan genç bir kızdır, lise öğrencisidir ve babasının yanında yaşamaya gelir. Bu geldiği kasabada liseye devam edecektir ve aynı zamanda kasabada bin yıllardır yaşayan bir vampir ailesi vardır. Bu ailenin beş çocuğu bu lisede öğrenim görmektedir ve aralarından Edward ile Bella aynı derslere girip, yan yana oturmak zorunda kalırlar.






Bütün insanların zihinlerini okuma yeteneğine sahip olan Edward, Bella'nın zihnini okuyamaz ve bu durum, aynı zamanda kokusu O'na çok çekici gelmektedir.

Bu yüzden Bella'ya farklı hisler besleyen Edward, O'nu bir araba kazası olduğu zaman çok hızlı ve güçlü hareketleri ile ölümden kurtaracak, sonrasında Bella, Edward'ın gözlerinin kehribar rengi olduğunu fark edecek, teninin çok soğuk olduğunu anlayacak ve bütün bunların üzerine şüphelenen Bella, araştırmaya başlayacak ve okudukları, duydukları ve gördükleri neticesinde artık Edward'ın bir vampir olduğuna karar verecektir. 

Bunu Edward'a söylediği zaman O'da inkar etmeyecek ve Bella'ya her şeyi anlatacaktır. Vampirler, çok hızlı hareket edebilmektedirler ve çok güçlüdürler. Her yere  tırmanıp, zıplaya bilmektedirler, aynı zamanda ölümsüzdürler ve güneş ışığına çıktıkları zaman derileri elmas gibi parlamaktadır. Edward, Bella'ya tüm bunları gösterir ve anlatır. Bu sırada kasabaya başka vampirler de gelmiştir ama bunlar, Edward'ın ailesi gibi iyi vampirler değil, aksine insan kanı ile beslenen vampirlerdir.






Edward ve ailesi, kendilerini vejetaryen olarak adlandırmaktadırlar ve bunun anlamı ise, insan kanı ile beslenmeyen sadece hayvan kanı ile beslenen vampirler demektir.

Kasabaya gelen bu diğer vampirler insanları öldürmektedir ve sonrasında Edward'ın ailesi ile Bella, beyzbol oynarken, bu vampirler alana gelir ve Bella'nın insan olduğunu anlayıp, aralarından insan avlamayı takıntı haline getirmiş iki tanesi O'nu öldürmek ve kanını içmek için mücadele edeceklerdir. Ve Bella'yı korumak için Edward ve ailesi de bu vampirlerle savaşacaklardır.

Bella ve vampirler arasında yaşanan kovalamacadan sonra, Jacob isimli kötü vampir Bella'yı, oyunlar oynayarak bir bale salonunda sıkıştırır ve bu sırada kolundan ısırır. Bella, tam dönüşmek üzereyken Edward ve ailesi yetişerek Jacob'ı öldürürler ve Bella'nın vücudundaki dönüşmesine sebep olacak olan zehri temizlerler ve Bella, son anda vampir olmaktan kurtulur. Sonrasında olaylar düzelecek, eski düzenlerine ve okullarına geri dönecekler ve bir partide dans ederlerken Bella, Edward'dan kendisini vampir yapmasını isteyecek ama Edward, bu durumun iyi bir şey olmadığını bildiği için bunu yapmayacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Bir çok serisi olan alacakaranlık filmlerinin bu ilkidir ve sonrasında macera kaldığı yerden devam etmektedir. Duygusal ve aşk dolu sahnelerinin içerisinde aynı zamanda aksiyonda vardır. Vampir filmleri sevenler için tavsiye edilebilecek, aksiyon, romantik, fantastik ve dram filmdir.