Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Ağustos 2019 Salı

Sinema: Doktor Strange - Doctor Strange - Büyücü Bir Süper Kahraman... / Konusu, Özeti, Afişler

Doktor Strange, Doctor Strange

Oyuncular; Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton
Yönetmen; Scott Derrickson
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Film, bir doktorun trafik kazası geçirmesi sonucu ellerini kullanamaması üzerine, kendine şifa olması amacıyla gittiği Nepal'de ki ruhsal bir şifa merkezinde, büyücülük sanatını öğrenip kendisine çok özel güçler katan ve sonrasında dünyayı kurtarmaya kadar giden macerasını konu almaktadır.

Özeti; Dr. Strange, işinde çok başarılı bir doktordur. Ancak bir gün bir trafik kazası geçirir ve bu kaza sonucu işindeki en önemli kullandığı organı olan ellerini artık eskisi gibi kullanamaz olmuştur. Bunun üzerine bir çok ameliyat ve operasyon geçiren Dr. Strange, yinede çare bulamamıştır.







Bu sırada bir doktor arkadaşından daha önce felçli bir insanın zamanla kendisini nasıl iyileştirdiğini duyar ve bu kişi ile görüşmeye gider.

Bu kişi O'na Nepal'de ki ruhsal öğretilerin yapıldığı bir merkezde kendi eğitmenini bulduğunu ve O'nun öğretileri sayesinde iyileştiğini söyler. Ruha inanmayan Dr. Strange, yinede ellerine çare bulabilmek için Nepal'e gider ve bu merkezi bulur. 

İçerideki kahin O'na ruhtan bahseder ve şifasının ruhunu tanıması ile ancak olabileceğini söyler. Bu söylediklerine inanmayan Dr. Strange'e astral seyahat yaptırır, sonsuzluk içinde ruhunu kısa bir gezintiye çıkarır ve tüm bunları gören Strange, artık inanır ve kendisine öğretmesini ister. Ancak kadim kişi bunu kabul etmez ve O'nu dışarı atar. Günlerce kapıda bekleyen Strange, sonunda içeri alınır ve derslere başlar. Burada büyü yapmayı, büyü ile savaşma sanatını, bir çok ruhsal öğretiyi öğrenecek, kadim bilgilerle tanışacak ve evrendeki gezegenleri istila eden Dormammu ismindeki karanlık gücü tanıyacaktır. Öğrendiği büyülerle kendisine çok özel kalkanlar, silahlar yapabilmekte, boyutlar arası kapılar açabilmektedir.





Aynı zamanda büyücülerin kullandığı ayna boyutu isimli bir mekan vardır ve bu mekanda hem Dormammu'nun adamları ile savaşabilmektedirler hemde dersleri için eğitim mekanı olarak da kullanabilmektedirler.

Ayna boyutunda yaşananlar gerçek dünyayı etkilemediği için, daha çok kullanılmaktadır. Eğitimleri sırasında Dr. Strange, merkezin içinde zaman taşı ile karşılaşır ve O'nun nasıl kullanılacağı ile ilgili kitapları okur. Zaman taşı sayesinde zamanı geri alabilmekte, bir zaman döngüsü oluşturabilmektedir. 

Zaman taşı kolyesi boyunda iken, Dormammu'nun adamları merkeze saldıracak, dünyayı koruması için yapılmış üç mabetten birini yok edecek, bu sırada Dr. Strange, artık sürekli kullanacağı pelerini ile buluşacak ve kendisini Dormammu'nun adamları ile mücadele eden ve dünyayı kurtarmaya çalışan bir büyücü olarak bulacaktır. Bu mücadele sırasında kahin ölecek ve iki arkadaşı ile kalan Dr. Strange, Dormammu'nun boyutuna girerek O'nu zaman döngüsü içine hapsedip bir pazarlık yapmaya zorlayacaktır ve bu duruma dayanamayan Dormammu, pazarlığı kabul edecek ve dünyaya saldırmaktan vazgeçecektir.




Böylelikle dünyayı Dormammu'dan kurtaran Dr. Strange, artık dünyayı korumakla görevli ve bir zaman taşı olan büyücü olarak varlığını sürdürecektir. Böylelikle film son bulur.

Görsel efektlerin çok kullanıldığı filmde, ayna boyutunda yaşananlar izlemeye değer sahnelerdendir. Ayna boyutundaki fiziksel çeşitliliği izlerken zevk alacak, çok eğleneceksiniz. Aynı zamanda yaşam ile ilgili bir çok felsefi konuya değinilmiş Marvel'in başka bir karakteri daha olan Dr. Strange, aksiyon, ve fantastik macera filmidir.