Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Haziran 2022 Salı

Vil Gibi Da Erdemsel yada Duyusal Özelliği, Bilgi Kaynağı Duyusal Özelliği ve Bilgi Yazma Yeteneği Erdemsel Özelliği, Bilgi Kaynağı Nedir?, Vil Gibi Da'nın Felsefi Tanımı, Yeni Erdemler

Vil Gibi Da Erdemsel yada Duyusal Özelliği, Bilgi Kaynağı Duyusal Özelliği ve Bilgi Yazma Yeteneği Erdemsel Özelliği, Bilgi Kaynağı Nedir?, Vil Gibi Da'nın Felsefi Tanımı, Yeni Erdemler

Bu erdemsel özellik varlıkların bilgiler oluşturması için odaklanarak bir olayın içindeki bilgiyi alma yeteneğini güçlendiren, bilmedikleri konular olduğunda ve bunlarla bilgileri oluştururken gerektiğinde bu eksik parçaları oluşturması konusunda onlara ilhamsal ve düşünsel olarak destek çıkan ve varlıkların bilmesini sağlayan, varlıkların bilgi yazmasını ve oluşturmasını onların bir yeteneği haline getirmeye çalışan erdemsel özelliktir. Kendi varlıksal alanları olan varlıkların, bu alanları ile özgür bir şekilde kaldıklarında kullanacakları en çok özellik bilgiler yazmak konusundaki yetenekleri olacaktır. Bilgi yazmak ve oluşturmak böyle varlıksal özellikleri olan oluşumlar için hayati önem taşıyan uygulamalardır. 

Varlıklarını bilgiler ile şekillendireceklerdir, kendilerini bilgiler ile şekillendireceklerdir, koruma önlemlerinden yeni bilgilerin ve oluşumların ortaya çıkarılmasına kadar her şeyi bilgilerle yapacaklardır ve bilgi yazmak konusunda varlıklar şimdiden gerekenleri kendilerinde oluşturmalıdırlar. 

Varlıkların bu durumunu en iyi şekilde kullanabilmesi için çareler, çözümler bulabilen ve bu yeteneği kazandıktan sonra hiç bir etki, bilgi, yada oluşumun varlıktan bu özelliğini, yeteneğini unutturmasına yada kaybetmesine izin vermeyen, varlığın kendi yok edilemeyen özelliği olarak kendisinde bulunan bilgi, yasa yazma yeteneği, bu anlayış ile yerini sağlamlaştırır ve varlık, sonsuz zamanlar boyunca sorunsuzca bilgiler oluşturur. 

Bilgilerin yazılması konusunda sevgi uyumunun yanında birde belirleyici, açık ve anlaşılır olmak, etkileyici konuların yeri ve zamanında açıklanarak bilginin anlamını güçlendirmek, anlamına anlamlar katarak bilginin yararlı olma halini arttırmak, o konu ile ilgili olan bütün bilgilerin farkına vararak en ideal ve gerekli olanlardan bahsederek bilginin kapsama ve anlayışlarını genişletmek gibi özellikleri olan bilgiler oluşturmak için başlanan çalışmalar sırasında, varlığın bu konuda en başarılı çözümler alacak şekilde bilgilerini oluşturması için çalışan erdemsel özelliği, bilgilerin önemini bilerek en doğru ve amacına uygun şekilde oluşturulmasına yardımcı olur. 

Sevginin içindeki yeri ile uzun süre bilgiler oluşturma konusunda deneyimler yaşayan varlıklarda bilgi kaynağı olarak isimlendirilen bir duyusal özellik, varlığın bilgi ve tecrübesine göre kendi duyuları arasındaki yerini alır ve varlıklar, bu bilgi kaynağı duyusal özelliği sayesinde yazmak istediği konuların başlıklarını düşünürler ve hemen hemen, hatta her konuda fikirlerinin olabilmesi özelliklerini yaşatırlar. 

Bilgi kaynakları varlıkların çok uzun süre bilgiler yazmakla ilgili bir yaşamı olması sonrasında oluşan harika bir duyusal özelliktir. Bilgiler, bu şekilde kendileriyle uzun bir süre uğraşıldığı zaman bir bütünlük şeklinde ortaya çıkarılan bilgilerin bir arada olması hali, ve bu oluşturulan bilgilerinde niteliği önemli olarak, artık her şeye cevap verebilmek gibi etkileri olan bir bilgiler bütünlüğü imkanını ortaya çıkarmaktadırlar ki, işte buda bilgi kaynağı şeklinde yapılanan duyusal özellik olmaktadır. 

Mesela iyi bilgiler erdemsel ve duyusal bilgiler bütünlüğünün içerisindeki hakikati ortaya çıkaran ve gerçekleri açıklayan amaçlı bilgiler, zaten her istenileni bildirmek ile ilgili olur ve bu gibi amaçları olan bilgiler bir bütünlük şeklinde bilgi kaynağını oluşturur. 

Bilgi yazmak ve oluşturmak, varlıkların mutlaka öğrenmesi gereken bir durum olarak bilinir ve bu erdemsel özellik, onlara bilgi yazmanın önemini hatırlatan ve sonrasında bunu uygulamaları ile yardımcı olan özellikleri ile gereken şekilde çalışır.