Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Haziran 2022 Pazartesi

Anti Obsedörlük Erdemsel Özelliği, Anti Obsedörlük Nedir?, Anti Obsedör Olmak Ne Demektir, Anti Obedörlüğün Felsefi Tanımı, Yeni Erdemler

Anti Obsedörlük Erdemsel Özelliği, Anti Obsedörlük Nedir?, Anti Obsedör Olmak Ne Demektir, Anti Obedörlüğün Felsefi Tanımı, Yeni Erdemler

Obsesyon, takıntı şeklinde kelime anlamı olarak bilinse de, felsefi anlamda etki altında olmak, kalmak olarak kullanılır. Obsede etmekte, bir yeri, varlığı, alanı etkisi altına almak anlamında kullanılır. Bu etkileme durumu etkilenen alanın iradesini kontrol etmek şeklinde bir uygulamayı sağlamaktadır. Böyle etkiler yapan alanlara, varlıklara, organizasyonlara da obsedörler denilmektedir. Yani obsesyon, etki altına alarak iradesini kontrol etme olayı, obsede ise etki altında kalarak iradesini teslim etme durumu, obsedörlerde bunları yapan varlık ve alanlara verilen isim olarak tanımlanır. Obsesyon, günümüzün en tehlikeli konularından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Obsedörlerin nasıl yok olma hali yaşayan varlıklar olarak sizlerin peşinde olduğunu daima hatırlatan, onların oyunları ile düzenlenen sahte yaşam alanlarının içerisinde sizler içinde bir yaşam oyunu düzenlenmesine izin vermeyen, iradenizin kesinlikle obsede edilmesinin söz konusu olmayacağı erdemleri sizin yeri ve zamanı gelince algılayarak yaşamanızı sağlayan, varlıksal özelliklerinizin yerlerini bilerek onların sadece sizin hakkınız olan özelliklerde oluşumlar olduğunu bildiren ve bir şeyin antisi demek, o şeyin tam tersi olacak şekilde ve bulunduğu yerde anti olduğu konunun da anlamını yaşatması ile obsedörlüğün tam zıttı olacak şekilde çalışmalar yapan ve bu özellikleri ile erdemleri koruyan ve size, tüm varlığınıze en faydalı olan erdem olarak varlıklarda tezahür eden yeni tanımlama, sıfat, varlıksal erdemdir. Anti obsedörlük, sizin iradenizi teslim almaya çalışan ve bu yolla sizleri kullanmak isteyen her şeyin önünde durabilmenizi sağlayan harika bir erdemdir. 

Bu erdemi kendi varlıklarında yaşatan varlıklar, iradelerinin kıymetini bilmekle birlikte sevginin uygulayıcısı olma yolunda kararlı olurlar. Varlıkları olumsuz etkileyen ve sevgiyi yok eden bütün olumsuz eylemlere karşı olunmasını ısrarla bildiren anti obsedörlük, tam bir sevgi uygulayıcısı olmayı da hedeflemektedir.

Bu tanımları kendi varlığında uygulamaya sokan varlıklar, her an bu konunun dikkati ile yaşayarak çevrelerinde bu gibi olumsuz durumların oluşmasına izin vermezler ve zamanla artık alışkanlık ve uygulanması nedeni ile karakter haline gelir ve duyu olarak yapılanması da varlıkların inanması, istemesi ve benimsemesi ile gerçekleşir. Varlıkların iradelerini teslim almaya çalışan, sevgiyi yok etmeye çalışan bütün eylemlerin ve varlıkların ve alanların ve organizasyonların karşısında duran erdemin ismidir anti obsedörlük. Ve bu güzel anlamları ile sevgiyi tamamlayan erdemlerden biri olarak bulunur. Kendi anlamlarınca oldukça değerli ve kıymetli erdemlerden biridir varlıklar için. Bütün erdemlerin bir bütün olması durumu, bu erdemin bütün erdemlerin varlığını koruması şeklinde bir tanımla aralarındaki yeri açıklanabilir. Bu erdem varlıkları korumak, savunmak ve kendilerine sahip çıkmalarını açıklaması ve uygulaması ile ilgili olarak diğer erdemlerden farklıdır. Varlıkların kendilerini anti obsedör olarak tanımlaması bile bu konuda kendilerine anlamı ile ilgili güç katacak özelliklerde bir erdemdir.