Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Haziran 2022 Çarşamba

Bir Anekdot: Korkuların Anlamsızlığı, Neden Korkutmak İsterler, Korkunç Görüntüler ve Korkunç Yaratıklar Hakkında Bir Açıklama

Korkuların Anlamsızlığı, Neden Korkutmak İsterler, Korkunç Görüntüler ve Korkunç Yaratıklar Hakkında Bir Açıklama

Aslında korku diye bir kavram yoktur, bu tamamen obsedör oluşumların ortaya çıkardığı ve empoze ettikleri bir gerçektir, kendini sakınma, kendini koruma, canına zarar gelmemesi için önlem almak durumları korkmaktan ayrıdır, mesela:

Bu resimdeki yaratık sizce korkunç mu? Öyle ise neden? Bence çok komik... Baksanıza yüzü bembeyaz, kireç içmiş gibi, kara bir çarşaf üstünde ve birde sanki güzel gibi ağzını açmış sonuna kadar bize karşı bağırıyor, ne kadar saçma değil mi bu durum? Şimdi bu beni az sonra ısıracağını mı söylüyor sence? Ben neyinden korkmalıyım bunun... Bende açarım ağzımı onun gibi bağırabilirim ona, hatta daha tuhaf bir hal alıp hiddetli görünebilirim buradan ona, onun bana yaptığıda bu, onun yaptığı şeyin aynısını bende yapabilirim, tabi o kadar komik görünebilir miyim bilmiyorum, şimdi korkulması gereken ne?

Birde şöyle bir durum var, eğer bunun gibi yaratıklar seni ısırmak isterse öyle karşına geçip hırlamaz ki, gizlice gelir ısırır eğer ısıracak ise, karşına geçip böyle hırlamasının nedeni nedir sence?

Sende korku eylemini yaşatmak, oluşmasını sağlamak ve sonrasında korkan seninle istediğini yapmak, sen korkmadan onun istediği duruma gelemezsin, korktuğun zaman o ancak sana zarar verebilecek kıvama geliyor, çünkü korkmak, korktuğun yerin senden üstün olduğunu kabul etmek gibi bir durumu da beraberinde getiriyor ve oda bundan faydalanıyor, oysaki korkmasan, böyle karşında ise ve hırlıyorsa, ona gülsen yada sende ona hırlasan, o zaman bir daha böyle bir şekilde karşına çıkmayacak, korkutmaların asıl amacı, sonrasında korkutulan alan, kişi ile ilgili amacını gerçekleştirebilmek için gereken zemini hazırlamaktır. Çünkü korkunun olmadığı bünye kötü varlıkların baş edemeyeceği türden yapılanmalara sahiptir. Çünkü kötülüğün kendi özellikleri içinde korku vardır ve o her an korku içinde yaşayan bir yaratıktır. Onun için böyle davranıyor zaten, aslında en çok korkan odur, bu korkularının sonucu olarak korkutucu bir halde bulunmaktadır. Korkmak tamamen varlıkların iradesini kontrol etmek için hazırlanmış ve ona caydırıcı gelebilecek konular üzerinden bir sebepler düzeni sağlanarak, yaşatılarak akabinde başka kötü bilgilerle de desteklendirilerek iyice yaşatılır bir kavram haline gelmiştir. Aslında korkmak bizlerin yaşam formuna ait bir özellik olmayıp, tamamen obsedör kaynaklı bir oluşum olarak yaşamlarımıza bulaştırılmıştır.