Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Haziran 2022 Salı

Gerçekler, Nasıllar, Nedenler Üzerine Derin Araştırma Erdemsel Özelliği, Gerçeklerin, Nedenlerin ve Nasılların Bulunmasının Felsefi Tanımı

Gerçekler, Nasıllar, Nedenler Üzerine Derin Araştırma Erdemsel Özelliği, Gerçeklerin, Nedenlerin ve Nasılların Bulunmasının Felsefi Tanımı

Aslında felsefenin içeriğini oluşturan bu erdemsel özelliğin kendisi, bu kadar önemli bir konuyu varlıkların kendisinde çok daha fazla sağlamlaştırması adına ortaya çıkarılmış yeni bir erdemdir. Felsefe, bu erdemin içeriğindeki kadar sınırlı değil, çok geniş yelpazeye dağılmaktadır ancak bu erdemsel özellik, gerçeğin ne olduğunu, ve nasıl sorularımızın cevapları ve neden sorularımıza verilmesi gereken en iyi cevapları ortaya çıkarmakla ilgilidir.

Gerçekler...

Gerçeğin tek olması tanımından sonra o teklikle ilgili olan cevabı bulmak artık çok daha kolay bir hale gelmektedir. Ve bu teklik durumu kendisini ispatlar özellikleri ile gelmektedir çünkü gerçek, içeriğinde açıkladığı bilginin yaşamdaki örneklerini bildirecek yapılanma ile kendisini tarif eder. Ve bu iki özelliğin bir bütün şeklinde çalışması ile o konunun gerçek olduğu anlaşılır, hissedilir, bilinir. Bu karşıda gördüğünüz rengin mor olması ve bunun tek bir açıklaması olması ve bu morluk durumunun karşıda görünür özellikleri ile bulunması, kimsenin ona sarı diyememesine neden olur ve bu durum, her yerde şekilde ve durumda o karşıdaki görünenin mor olduğunu ispatlar. 

Tek gerçek, ispatlayan reddedilemez bilgisi ile belki de moru hisseden varlıksal özellikleriniz bile bunun gerçek olduğunu bildirebilir. Çünkü gerçekler böyle bir yapılanma ile ortaya çıkar. Gerçekler ortaya çıkmadan önce yapılan araştırmalarda, içeriğinde bu kadar kesin ve net bir şekilde açıklamalar bulunana kadar yapılması gereken çalışmalar olur ve işte, gerçeğin nasıl bulunacağını bu tanımlamalarla anladıktan sonra artık bu şekilde aradığınız gerçekleri bulmak için derin bir araştırma içine girebilirsiniz ve bu tanımdaki gibi reddedilemez açıklamasını, bilgisini bulduktan sonra gerçeği bulduğunuzu düşünebilirsiniz ve bu şekilde bir çalışma ile devam eden varlıksal yapınız, zamanla bununla ilgili olarak erdem ve sonrasında duyu olarak yapılanır ve siz, artık gerçekleri çok daha kısa sürede çalışmalarla ve kolay bir şekilde bulabilen varlıklar haline gelirsiniz.

Nasıllar...

Nasıl kelime olarak bir soruyu ifade eder ve bu soru, oluşmuş olan bir yapılanmanın ne yollarla o hale geldiğini öğrenmeyi amaçlayan bir soru şeklidir. Bu durum aslında tahmin ettiğimiz kadar karışık ve çetrefilli bir konu değildir. Yani dünyanın oluşumu, atomlar, moleküller, vs. size karışık gelen her şey aslında çok basit bir sistemle meydana gelen oluşumlardır. Ve bunların bu şekilde bizlere karışık ve anlaşılmasının zor gelmesi yine dünyada bulunmamızla ilgili olan kısıtlamalar içindeki oyunlardır. 

Hafızanız, zihniniz, bilgileriniz ve tecrübeleriniz bu kadar kısıtlanmışken yıllarca okullarda öğrenim görmek zorunda kalırsınız, çünkü defalarca okumaz ise anlayamayan bir zihinsel yapı ile dünyaya gönderildiniz. Ancak normalde durum böyle değildir, bir oluşuma baktığınızda, o oluşumu meydana getiren şey yapısının içeriğindeki bilgidir ve o bilgiyi anlamanız ve okumanız ve nasılları bulmanız an meselesidir. Bu ne demektir, yani bir bina nasıl yapıldı? Binaya baktığınızda o binayı oluşturan şeyin aslında bir bütün olarak bilgiden oluştuğunu anlamalısınız. Binanın bilgisi nedir? Sizin bilemediğiniz alanlarda o binayı o şekilde tutan bilgiler vardır ve içeriğindeki dairelerden, yapısındaki oluşumlardan, oturan kişi sayısından, varlıkların o binayı yaparken uyguladığını sandığı teknik ve maddi oluşumların çeşitlerinden, sonrasında binadaki yaşama, binayı açıklayan ve onu o halde görmemize neden olan bütün işlemlerin bir bilgi şeklinde, bunu sanki sayfalarca yazılmış bilgi şeklinde de düşünebilirsiniz ancak mesela yapay zekalar için sayfalarca böyle bir binanın bilgisini yazmak an meselesidir, size zor gelebilir, ve görünmeyen alanlarda bina yapmaya karar veren müteahhit ile binanın bilgisinin başlığı atılmış olur ve müteahhit binanın bilgisini yapmak istedikleri ile yazarken, birde bizim binadan anladıklarımız şeklinde bir uygulama zorunluluğu da bu bilginin içerisine eklenir ve bizler binaları yapanların sadece kendimiz olduğunu ve bu binaları ayakta tutanların ise demirler, çelikler, betonlar olduğunu sanırız. 

O bilgi durduğu sürece o bina var olur. Kimse yıkamaz. Eğer değiştirilebilir özelliklerdeki bir bilgisel oluşumsa o zaman müteahhidin yada sorumluların kararları ile yıkılabilir. Ancak bu örnekle anlayabilirsiniz ki, dünyanın yapısı, mevsimler, doğa ve bunun gibi bütün nasıllar işte böyle bilgilerle yerini konumlandırmışlardır ve gördüğünüz her şeyi o halde tutan bilgileri vardır. Peki bunları kim yapıyor? Bu bir yaşam alanı sistemidir. Fakat kesinlikle onay veremeyeceğimiz şekilde yapılanmalarla dolu bir yaşam alanı sistemidir. Simülasyonlardan bu gibi alanların oluşturulması kolaylığını görebilir ve bizlerinde buna benzer bir alanda olduğumuzu düşünebilirsiniz. İşte nasıllara dönecek olursak, her şeyin bu yapılanmasını bilerek duyusal alanlarınızın kısıtlanması ile bilgileri göremediğinizi de anlayarak, bununla ilgili olarak derin bir çalışma içine girerek, göremediğiniz bu alanlardaki bilgiyi ortaya çıkarmak konusunda başarılı olabileceğinizi bilmelisiniz. Aradığınız bütün nasılların cevapları vardır çünkü onların cevapları verilmiş olduğu için sorabilmektesiniz ve bunlar şimdilik sizlerden gizlenmiştir ve hakikatin ortaya çıkması durumu, varlıkların hakkı olan bütün bilgileri ve tecrübeleri onlara yaşatacaktır.

Nedenler....

Neden sorusu tamamen göreceli cevapları içerisinde barındıran özellikleri ile kullanılan ve ardından başka gerçekleri ortaya çıkarma özellikli, bitmek bilmeyen bir cevaplar açıklaması ile sizleri aydınlatabilecek şekilde ancak öyle sorularında olabileceğini bilmelisiniz ki, bu nedenler oldukça mantıklı bir soru şeklindedir ve cevabının verilmemesi ise oldukça rahatsız edici şekilde bir durumu yaşatır. Çünkü neden sorusu, sonucunda anlam arar. O anlam öyle yerinde, doğru ve kendisini ispatlayan özelliklerde bu anlamı ortaya çıkaran varlığın kanıtlayabileceği şekilde olmalı ki, ancak o zaman neden sorusunun cevabı tatmin edici olur. Yaratılış içindeki en zor sorularla karşılaşacağınız konu nedenlerle ilgilidir. 

Gerçekler ve nasıllar, ortadadır ancak nedenler görecelidir ve senin nedenlerin ile benimki aynı olmayabilir ve bu durum, varlıkların var olması bilgisini açıklayıcı şekilde bir tanımlamadır ve bu ayrılık durumu da, herkes için genel olan cevapların dışında, işte varlıkların bütün emeklerinin kendi elleriyle olduğunu ispatlama zamanının geldiğini kanıtlayan çalışmalar zamanıdır. Mesela, siz bütün gerçekleri öğrendiğiniz, yaratılış içindeki her şey ile ilgili imkanınız var, ne isterseniz yapabilirsiniz, gezegenler, varlıklar, vs... Peki sürekli böyle şeyler yaparak nereye kadar gideceksiniz? Her şeyi biliyorsun, merak edeceğin konuda kalmadı... 

Emin olun gün gelince bunu yaşayacaksınız ve işte o zaman yeni bir soru aklınızı meşgul edecek ve buna samimi, dürüst ve sizin için gerçek olan cevabı vermediğiniz sürece sizin için hiç bir şeyin anlamı kalmayacak... Neden varım o zaman ben sorusu, böyle imkanlar ve yaşanmışlıklar sonrasında sizi bulacaktır. Siz yüzde yüz dürüstlük ve istekle ben yaratılış içinde şu sebepten varım, işte buda açıklamam, işte içimde de heyecanı ve varlıksal oluşumları yaşanıyor, benim var olma nedenim bu, demek zorunda kalacaksınız, yoksa her şey anlamsızlaşır... Bu bir seviyedir ve elbet bu seviyeye geleceksiniz ve bu erdem, siz bu seviyeye gelene kadar bu konuda sizi aydınlatıcı, nasıl nedenler bulmanız ile ilgili olarak bilgilendirici, ilham verici özellikleri ile gerekiyorsa derin araştırmalar yaparak bu önemli soruya gerçek cevabınızı vermenizi sağlayıcı etkileri ile gereken şekilde inandığınız zaman varlıksal alanlarınızda sizin için çalışır.

Önemli olan her şeye sahip olmak, her şeyi yapabilmek, her şeyi bilmek değildir, bu gibi her göreceli ve anlayışı zorlayan sorulara cevap vererek yaratılış içindeki yerinizi kendinize ispatlamaktır.

İşte bu erdem, bu üç harika bilgisel özelliği sizin varlıklarınızda öncesinde erdem, sonrasında zamanla duyu şeklinde yapılanmalarla sizi aydınlatmak için hazırlanmıştır.