Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Haziran 2022 Çarşamba

Bir Anekdot: Obsedör Bir Oluşum Olan Savaş, Dünya İnsanlığı Neden Savaşır, Savaşın Asıl Sebepleri Nedir?

Bir Anekdot: Obsedör Bir Oluşum Olan Savaş, Dünya İnsanlığı Neden Savaşır, Savaşın Asıl Sebepleri Nedir?

Nerede yaşanırsa yaşansın ve nasıl yöntemlerle olursa olsun, savaşı başlatan ve uygulayan alanlar en başta kendilerine zarar vermektedirler, onlar sevginin kendilerine katacağı binbir güzelliklerden ve imkanlardan kesinlikle faydalanamazlar. Savaşı çekici ve doğru bulan bir varlığın hayata bakış açısı ve hayattan aldığı zevkler ve hazlar, savaşı yanlış ve itici bulanlarınkinden farklıdır. Bu fark sevginin içeriğinde tamamlayıcı bir erdem olan savaş karşıtlığını kendisinde yaşatması ile ilgili olarak bütün yaşamına yansır. 

Böyle bir zamanda ve dönemde toplumlar savaşmamak adına bir çok imkan ve barışı ortaya çıkaracak bilgiler, açıklamalar, orta yolları mutlaka bulabilir, savaşın anlamsızlığı ve gereksizliği bir bütün olan insanlığın ve aynı yaşam alanını paylaşan toplumsal yapısı ile ap açık ortadadır. 

Dünya'da hiç bir halk savaşı istemiyorken, bu savaşı çıkaranlar kimlerdir? Arka taraflarda kimler neler derdindedir de savaşlar meydana gelmektedir?

Dünya yaşam alanı sistemindeki savaşın gerçek tanımı, insanları birbirlerine düşürmek isteyen obsedörler ve oluşumlarının çalışmalarıdır. Obsedörler ve oluşumları ilgili alanları etkileri altına alarak senelerdir dünya yaşamında çıkan savaşların asıl sebepleri olmuşlardır. Gerek zihinsel alanları ile iletişim içerisinde olarak, gerek yapılarını etkileyerek savaşı savaşmayı, öldürmeyi çekici ve gerekli olarak göstermişlerdir. Bir kötülükler bütünlüğü olan savaş,  yalnızca gerçek ve samimi bir şekilde savunma amacı ve anti obsedör uygulamalar söz konusu olduğunda doğru olabilir. Bunun dışında dünya yaşamında savaş oldukça anlamsız, gereksiz, yanlış ve zararlıdır.