Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: 2012 - Bir Doğal Felaket Filmi... / Konusu, Özeti, Afişler

2012

Oyuncular; John Cusack, Chiwetel Ejiofor, Amanda Peet
Yönetmen; Roland Emmerich
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu 

Konusu; 2012 filmi görsel efektlerin çok başarılı bir şekilde işlendiği, dünyanın yok olması konulu en başarılı filmlerden biridir. Deprem, Tsunami gibi filmleri sevenler bu  filmi mutlaka izlemeliler...

Özeti; Dünya'da güneş patlamaları yüzünden kısa bir zaman sonra büyük felaketler yaşanacaktır. Dünya'nın çekirdeği ısınmaktadır ve bu durum yeryüzündeki her şeyi etkileyecektir. Yeryüzündeki her şey yok olacaktır. Ve bu durumdan kurtulmak için devletler birleşirler, konumu uygun bir alanda dev gemiler yaptırmaya başlarlar, ancak bu gemilere alınacak olan insan sayısı sınırlıdır, bunun için gerekli sayıda bilim insanı, mühendis ve bir toplum için gerekli olan meslek konularında uzman insanlar seçildikten sonra geri kalan kişileri otomatik olarak bilgisayar sistemi ile halktan seçeceklerdir.







Ama kısıtlı yer vardır gemilerde ve bütün dünya insanlığını alması imkansızdır. Ve zaman yaklaştıkça insanlar yok oluşun etkilerini yaşamaya başlarlar. Yok oluş görüntüleri başladıktan sonra aksiyonun hiç durmak bilmediği, tam bir afet filmi olma özelliğine sahip dolu dolu bir aksiyon bilim kurgu filmidir.

Başrol oyuncusu olan Jackson, bir şofördür ve şoförlük yaptığı kişinin çocuklarından dünyanın yok olacağı bilgisini alır ve hemen ailesini kurtarmak için yola koyulur. Ailesinin yanına geldiğinde yıkımlar henüz yeni başlamış olur. Araba ile kaçış sahnesinde her an öleceklerini sanacaklar ve sarsıntıların, yıkıntıların arasından kurtulmaları tam bir mucize olacaktır. Toplumun karmaşası, yok olmuş şehirler, ve kısıtlı yer imkanı olan gemilere girmek isteyen bir sürü kişi, durumun ne kadar vahim olduğunu göstermektedir. 

Ailesi ile gemilere ulaşmayı başaran Jackson, bir yolunu bularak gemilere girmeyi başarır ancak içeride yine zor zamanlar geçirecektir, çünkü bindikleri geminin bir kapısı tam kapanmamıştır ve içeriye su girmeye başlamıştır. Aynı zamanda dünyada tsunamiler başlamış ve her yeri su basmıştır, tek bir kara parçası kalmamıştır, her yeri denizlerle kaplı olan bu yeni dünyada sadece denizin üzerinde yüzen bu gemilerdeki insanlar hayattadır ve gemiye binemeyenlerin hepsi ölmüştür.







Ve zaman geçtikçe karalar ortaya çıkacaktır ve yeni hayatlarına her şeye yeni baştan başlayacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Dünya sonu, felaketler, depremler, tsunamiler ile ilgili filmler sevenler için bulunmaz bir fırsat olabilecek şekilde görüntülerin olduğu, heyecanın, aksiyonun sürekli yaşandığı, yer yer dram sahneleri de olan aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.