Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Temmuz 2019 Salı

Sinema: Ölümcül Makineler - Mortal Engines - Yürüyen Şehirlerin Olduğu Fantastik Bir Dünya... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölümcül Makineler, Mortal Engines

Oyuncular; Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving
Yönetmen; Christian Rivers
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera, Bilim Kurgu 

Konusu; Post apokaliptik bir zamanda geçen filmde, insanların yüksek teknolojik silahları kullanması nedeniyle dünya artık yaşanmaz bir hale gelmiştir. Yeryüzü artık yaşanılacak bir alan olmaktan çıkmıştır ve bunun üzerine hayatta kalan insanlar yürüyen şehirler şeklinde dev makineler icat etmişlerdir ve bunların üzerinde yaşamaktadırlar. 

Özeti; Ve bu şehirlerin en büyüğü de Londra olarak geçmektedir ve filmde yağmacı şehir olarak gösterilmektedir. Yağmacılık ismi kendisinden küçük olan kasaba şeklindeki diğer küçük makine şehirleri zorla işgal etmesinden gelmektedir. Film de Londra, kendisi dışındaki bütün şehirleri işgal etmek amacında olan bir yürüyen dev metropol şehirdir. Diğer şehirlerde ki insan gücüne ve bu şehirlerin bütün kaynaklarına gözünü dikmiştir.





Ve filmin başrol oyuncularından olan Hester'in bir tek amacı vardır oda Londra'nın yönetiminde çalışan Thaddeus'u öldürmektir.

Çünkü Hester'ın annesinin geçmişte ölümüne sebep olmuştur ve intikam almak için Hester, Thaddeus'u öldürmek istemektedir. Londra'dan kaçan bir kasaba şehri içinde olan Hester, bu kasabayı Londra'nın işgal etmesi nedeniyle Londra'ya girer ve Thaddeus'u öldürebilmek için şans yakalamış olur. 

Hester, Londra'nın içinde Thaddeus'u öldürme girişiminde bulunur ve O'nu yaralar fakat öldürmesine Tom isminde bir çocuk engel olur. Sonrasında Tom, yaptığının ne kadar yanlış bir şey olduğunu anlayacak ve Hester ile birlikte Londra'dan kaçacaklardır. Londra'dan kaçan Hester ve Tom, artık uçsuz bucaksız kurak, dev şehirlerin dev teker izlerinin arasında yolculuk etmeye başlarlar ve bu sırada onları insan ticareti yapan başka insanlar yakalar ve insan pazarı alanına götürür. Bu esnada Hester'ın annesinin bir arkadaşı Hester'ı tanır ve insan ticareti yapan insanların elinden Tom'u ve Hester'ı kurtarır.





Aynı zamanda Hester, çok küçükken annesiz kalmıştır ve O'nu bütün bu zamanlar boyunca Shrike isminde bir robot büyütmüştür. 

Bu robot eskiden insan olan ama sonrasında tamamen mekanik bir bedene dönüştürülmüş dirilen adam olarak adlandırılan mekanik bir varlıktır. Ve bu varlık Hester'ı büyütmüştür ve Hester'ı da kendisi gibi bir robot yapmak istemektedir. Bunun için Shrike'a söz veren Hester, sonrasında sözünden döndüğü için Shrike tarafından her yerde aranmakta ve kovalanmaktadır, verdiği bu sözünü tutmasını istemektedir. Ve film aynı zamanda Shrike'nin Hester'ı ve Tom'u kovalaması ile devam etmektedir.

Hester ve Tom, gökyüzünde uçan araçların liman şeklinde kullanıldığı güvenli bir alana gelirler ve bu sırada Londra'nın büyük planını öğrenirler. Londra, yeryüzünde bulunan yaşama elverişli olan bir yaşam alanını fethetmek istemektedir ve Londra'nın elinde çok büyük yıkıma sebep olacak olan bir silah vardır. Zamanında dünya bu silahlarla yok edilmiştir ve Londra, bunu yine kullanacaktır. Fakat Hester'da annesinden kalan bir emanet vardır ve bu şey bu silahı kapatacak bir anahtardır.







Londra, kendilerindeki yüksek teknoloji ürünü olan ve büyük bir yıkım sağlayan silahı ile bu yaşam alanına defalarca ateş eder ve her yer yerle bir olur.

 Ardından Hester ve takım arkadaşları Londra'ya saldırırlar ve ellerindeki anahtar ile silahı kapatırlar. Sonunda Thaddeus, şehirlerin altında kalarak ölür ve Hester ve Tom, gökyüzünde uçan bir araçla kendi kaderlerine doğru yola çıkarlar. Film böylelikle son bulur.

Londra gibi başka şehirlerinde olması ümidi ile izlemeye başlayacağınız, görüntüleri, efektleri ile oldukça başarılı olan post apokaliptik bir zamanda geçen film, izlenmesini tavsiye edebileceğimiz, yer yer dram ve gerilim sahneleri de bulunan aksiyon, fantastik macera ve bilim kurgu filmidir.