Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Karanlık Zihinler - The Darkest Minds - Bir Salgın Nedeniyle Yok Olan Çocuklardan Geriye Kalan Özel Yetenekli Çocukların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Karanlık Zihinler, The Darkest Minds

Oyuncular; Amandla Stenberg, Harris Dickinson, Miya Cech
Yönetmen; Jennifer Yuh Nelson
Tür; Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film de dünya genelinde çocuklar I.A.A.N denen bir salgın nedeniyle ölmeye başlarlar ve dünya çocuk nüfusunun yüzde doksanı bu salgın yüzünden yok olur.

Özeti; Geriye kalanlar ise özel yeteneklere sahip çocuklar olarak kalmışlardır ve hükumet bu geriye kalan çocukları toplamak istemektedir, onlar için özel kamplar oluşturmuşlardır ve bütün çocukları bu kamplara toplarlar. Bu kamplarda çocukları özel yeteneklerine göre gruplara ayırırlar. Hükumet bu çocuklardan aynı zamanda korkmaktadır, çünkü hepsi doğaüstü yeteneklere sahiptir. 





Ve kamptaki bütün çocuklar yeteneklerine göre renklerle ifade edilen gruplara ayrılırlar.Yeşiller, temel gelişmiş zeka. Maviler telekinezi özellikleri olanlar. Altın sarısı renkliler elektrikle oynayanlar, ve en tehlikeli olarak adlandırılan kırmızılar ve turunculardır. Kırmızılar ve turuncular insanların düşüncelerini değiştirebilmektedirler.

Ve kampta kendinin turuncu gruptan olduğunu gizlemeyi başaran bir kız vardır, Ruby, herkese kendisinin yeşil gruptan olduğuna inandırmıştır ve kamp içinde yapılan düzenli kontroller sonucunda O'nunda artık turuncu gruptan olduğu anlaşılır ve bu olaydan sonra O'nun için her şey zorlaşır. Artık kamptan kaçmak zorundadır çünkü bütün turuncuları öldürmektedirler. Ruby, yani turuncu renkli gruptaki tek çocuk, kendisine yardım edenler ve kendi zihinsel özelliklerinin yardımı ile kamptan kaçmayı başarır. Ancak O'na kaçması için yardım edenlerde bu çocuklara zarar veren ayrı bir gruptur. 

Ruby, onların da ellerinden kurtulur ve bu esna da kendisi gibi farklı renklerdeki özelliklere sahip çocuklarla tanışır. Liam, telekinetik güçleri olan biridir.  Zu, elektro kinetik özellikleri vardır ve elektrik enerjisini kontrol edebilmektedir. Chubs ise çok zekidir. Ruby, onlarla beraber artık bir kovalamacanın içine düşmüştür. Bu çocukları hükumet ve hükumet yanlısı bir çok grup aramaktadır ve çocuklar için güvenli olduğu sanılan başka bir turuncu çocuk tarafından yönetilen, sözde güvenli bir bölge olduğunun haberini alırlar, ve bu bölgeyi aramaya başlarlar ve sonunda bulurlar.








Sonrasında bu bölgeyi yöneten turuncu özellikli başka bir çocuk ise bu turuncu özelliği ile kitleleri etkisi altına alarak kendi hükümdarlığını kurmak istemektedir. 


Ama Ruby, kendisi gibi turuncu özellikli olan bu Clancy ile bir olmak yerine O'na karşı durmayı seçer ve başka bir mücadele de başlamış olur. Ruby'nin bir özelliği vardır ve bu özellik diğer turuncu özellikli çocuk Clancy'de yoktur, yani insanların anılarını silebilmek, her şeyi unutturabilmek gücü. 

Sonunda Ruby ve arkadaşları birlikte savaşarak, zihinsel ve bütün yeteneklerini kullanarak bu mücadeleyi kazanırlar ve Ruby, kendisinin turuncu özellikli olduğundan tehlikeli bir hayatı olacağını düşünerek sevdiği çocuk Liam'ın zihninden kendi anılarını da siler ve Liam artık O'nu unutur. Film böylelikle son bulur.

X Men filmlerini anımsatan kurgusu ile, zevkle izlenebilecek, bol aksiyonlu, yer yer gerilim sahneleri de bulunan aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.