Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Labirent 1 - The Maze Runner - Ölümcül Kacış - Bir Virüs, Zombi ve Salgın Filmi... / Konusu, Özeti, Afişler

Labirent 1, The Maze Runner, Ölümcül Kacış

Oyuncular: Dylan O'Brien, Aml Ameen, Will Poulter, Kaya Scodelario, Thomas Brodie,Ki Hong Lee, Jacop Latimore,
Blake Cooper
Yönetmen: Wes Ball
Tür;  Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu: Genel olarak, Post apokaliptik bir zamanda insanları çılgın bir zombiye çeviren ışın isimli bir virüsün insanlar üzerindeki etkilerinin konu edildiği filmde aynı zamanda, kendilerini tedavi bulmak amacı ile toplumun diğer kalanından ayrı tutan bazı bilim insanlarının bu geri kalan insanlar üzerinde zorla yaptıkları deneyleri ve bu deneylerden kurtulmayı isteyen insanların mücadeleleri konu alınmaktadır.

Özeti: Bu bilim insanları çocukluktan bu yana alıkoydukları bazı gençleri zamanı geldiğinde, içinden çıkılması zor ve içeride canavarımsı özellikleri olan, ıstırap verenler ismiyle anılan, yarı biyolojik yarı mekanik varlıkların olduğu labirent şeklinde bir alana gönderirler. Bu alandaki gençler içerideki mücadeleleri sonucunda ışın virüsüne bağışıklık kazanacaklardır.







Fakat bu gençler labirentten içeriye gönderilirlerken geçmiş hafızaları silinir ve neden labirentte olduklarını hatırlayamazlar.

Yıllarca labirentte bulunan gençler vardır, hepsi deneyin bir parçasıdır ve filmin başrol oyuncusu olan Thomas'ın labirente girmesi ile film başlamaktadır. Thomas, tamamen fedakar bir amaç için içerideki arkadaşlarını kurtarmak için labirente girmiştir ve içeridekilerde ancak Thomas'ın yardımı ile labirentten çıkmayı başaracaklardır. 

Fakat artık daha da merak uyandıran konu ise dışarının nasıl olduğudur ve serinin ilk filmi olan Labirent 1 - Ölümcül Kaçış, Thomas ve bir grup arkadaşının Labirentten çıkması ile son bulur. Ve filmin devamı da Labirent 2 - Alev Deneyleri bu sonla başlayacaktır.

Henüz 3 filmlik serisi olan yapıtın ilk filmi olan, gerilim ve aksiyonun yüksek olduğu, neden orada olduklarını hatırlamayan insanların çıkılması çok güç bir labirentin içinde yaşam mücadelesi verdikleri aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.