Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Uzay Yolcuları - Passengers - Aşk Dolu Bir Uzay Yolculuğu... / Konusu, Özeti, Afişler

Uzay Yolcuları, Passengers

Oyuncular; Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen
Yönetmen; Morten Tyldum
Tür; Romantik, Dram, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, başka gezegenlerde koloniler kurmak için uzay yolcuğuna çıkmış insanların içinden uyuma kabinlerinden çok erken uyanmak zorunda kalan iki insanın yaşadığı romantik ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Dünya da artık yaşamdan sıkılmış ve yeni başlangıçlar arayan insanların, aynı zamanda dünya da yaşam şartlarının zorlaşması nedeni ile farklı gezegenlere koloniler olarak yerleşmesi söz konusudur. Bu olay için Avalon isimli bir uzay koloni şirketi, uzay aracının içinde yüzlerce sene insanları uyutarak yolculuk ettirmektedir. Bu yolculuk esnasında Avalon uzay gemisi, uzayda başı boş gezen gök taşlarına çarpar ve arıza vermeye başlar. Bu arıza filmin başrol oyuncusu olan Jim'in erkenden uyanmasına neden olur. 






Yolculuk 120 yıl sürerken ve bütün yolcularında son 4 ay içinde uyanması gerekirken, Jim, 90 yıllık yolculuk zamanı varken erkenden çıkan arıza nedeni ile uyanır ve uzay gemisinde yapa yalnız kalır. 

Her şey makinedir, insanların hepsi uzun zaman yolcuğuna göre, yani 120 seneye göre ayarlanmış şekilde uyuma kapsülündedirler, kaptanlar ve mürettebatta bu şekilde tamamen uyumaktadırlar.

Jim, bütün uğraşları sonucunda kaptanların olduğu kamaraya ulaşamaz ve onları uyandıramaz, ne yaptı ise tekrar uyuma kabinine giremez ve çalıştıramaz, artık 90 yıl boyunca yapa yalnız yaşamayı göze almış bir şekilde Avalon'un içinde yaşamaya karar verir. Yapacak bir çaresi kalmamıştır. 

Görünüşe göre Avalon uzay gemisi varış yerine varmadan Jim zaten içeride yaşlılıktan dolayı ölecektir ve bu durum ve yalnızlık O'nu çok sarsmıştır. İçeride Android olan bir garson ile arkadaşlık etmeye de başlamıştır ve bu zaman zarfında canı sıkılan Jim, yolcuları incelemeye başlar.








Yolcuların kabinleri içeridedir ve onlara ulaşabilmektedir. Zaman geçtikçe Jim, yolculardan birine ilgi duymaya başlar. Filmin diğer başrol oyuncusu Aurora'ya, yani Jennifer Lawrence'a.

Ve O'nu uyandırmaya karar verir.

Uyuma kabinine müdahale ederek Aurora'yı uyandırır ve Aurora, bunu Jim'in yaptığını bilmez. O'da bir arıza sonucu yanlışlıkla uyandırıldığını sanacaktır ve durumu zamanla kabullenmek zorunda kalır. Jim'le Aurora artık sevgili olmuşlardır ve önlerinde 90 yıl gibi uzun bir zaman vardır ve koca uzay gemisinde yalnızdırlar. Zaman güzel geçerken birden Aurora, geminin içindeki android robot sayesinde kendisini Jim'in uyandırdığını öğrenir ve bu durumdan çok etkilenerek Jim'e düşman olur. 

Bu sırada kaptanda uyanır, çünkü gemide arıza oldukça artmıştır. Gemideki arızaları düzeltmek Jim ve Aurora'ya kalır çünkü kaptan hastalık nedeni ile ölecektir. Gemideki arızalar yaşanırken, onları onarma esnasında Jim ve Aurora barışırlar ancak Jim yaptığı kötülükten dolayı kendini affedemez ve intihar etmek ister. Sonrasında Aurora buna engel olur ve O'nu affeder. Gemideki bütün arızalar düzeltilir ve doksan yıl boyunca geminin içinde yalnız bir şekilde iki sevgili mutlu ve mesut yaşarlar.  Yolculuğun sonunda uyanacak olan insanlara notlar bırakırlar ve film böylelikle son bulur.

Film müzikleri ile oldukça başarılı olan yapıt, sonsuz uzay alanında tutkulu bir aşk yaşayan iki insanın gerilim ve duygusallık dolu maceralarını konu almaktadır. İzlerken evrenin güzelliklerini de izleyecek, heyecan dolu anlar yaşayacaksınız. Kesinlikle izlenmesini tavsiye edebileceğimiz yer yer aksiyon sahneleri de bulunan romantik dram, gerilim ve bilim kurgu filmidir.