Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Labirent 2 - Alev Deneyleri - The Scorch Trials - Labirentten Çıkan Thomas ve Arkadaşları... / Konusu, Özeti, Afişler

Labirent 2, Alev Deneyleri, The Scorch Trials

Oyuncular: Dylan O'Brien, Aml Ameen, Will Poulter, Kaya Scodelario, Thomas Brodie,Ki Hong Lee
Yönetmen: Wes Ball
Tür; Aksiyon, Macera, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin birinci filminde kaldığı yerden devam eden filmde Thomas ve arkadaşları, artık labirentten çıkmışlardır. Ama onları daha zorlu anlar ve mücadeleler beklemektedir. Şimdi artık onları labirente sokan İsyan ismindeki organizasyon ile bire bir mücadele etmek zorundadırlar. 

Özeti; Labirentten çıktıklarında kendilerini İsyan'la mücadele eden bir grup olarak tanıtan, aslında İsyan'nın kendisi olan bu organizasyon, Thomas ve arkadaşlarını kandırarak, bütün Labirentten çıkan gençleri topladıkları kamp alanına almışlardır.











Bu alandaki labirentten çıkarılan gençlerin kanlarında ışın virüsüne bağışıklık yapan bir madde vardır.

Ve bu İsyan olarak adlandırılan bilim insanlarından oluşan organizasyonun amacıda, bu gençlerin kanlarından bu bağışıklık yapan maddeyi ayırarak almaktır ve hastalığın tedavisinde kullanmaktır. Fakat bu olay gençlerin ölümleri ile sonuçlanmaktadır ve gençlerin bundan haberi yoktur. Bu durum tedavi bulmak amacından çok İsyan'ın aynı zamanda bu madde ile hastalıktan korunma amacını da gütmektedir. 

Thomas ve arkadaşları, bu kampın içindeyken kendilerinin aslında İsyan'ın elinde olduklarını anlarlar. Ve kaçmaya başlarlar. Zorlu bir kaçış mücadelesi başlar ve sonunda Thomas ve arkadaşları, İsyan'dan kaçmayı başarırlar. Kamp alanından dışarı çıkarlar fakat bu seferde daha büyük bir sorun olan ışın virüsünden etkilenmiş zombilerle dolu bir ortamda kendilerini bulurlar. Dışarısı tamamen yok olmuş, evler, şehirler darmadağın kıyamet sonrası ortama tamamen uygun bir haldedir. Sağ kalmış insanlar düşmanca tavırlar sergilemekte, virüslü insanlarda zombileşmiş ve çılgınca saldırgan olmuşlardır.







İşte artık Thomas ve arkadaşları böyle bir ortamdadır ve İsyan'dan kaçarken Thomas ve arkadaşları, Sağ kol isminde kendilerinin bağışıklığı olan gençlere yardım eden bir birlik olduğunu duyduğu insanları aramaya başlarlar.

Thomas ve arkadaşları, bu çok zor yaşam koşulları içinde, zombilerin, düşman insanların, hala peşlerinde olan İsyan isimli bilim organizasyonunun arasında Sağ kol isimli grubu ararlar.

Bir çok aksiyon dolu sahneleri ile sonunda Sağ kola ulaşırlar. Ancak Thomas'ın arkadaşlarından biri, hemde sevdiği kız olan Teressa, onlara ihanet edecektir ve bir tedavi olduğuna inandığı için Thomas ve arkadaşlarını, ve sağ kolu İsyan'a ihbar edecektir. İsyan'ın onlara baskın yapmasına sebep olacaktır. Sonrasında Thomas'ın en yakın bazı dostlarını İsyan alıkoyacak ve götürecektir. Thomas, alıkoyulan arkadaşlarını kurtarmak için İsyan'a saldırmaya karar verir ve filmin 2. serisi de böylece son bulur.

En iyi zombi konulu filmlerden biri olan serinin bu ikinci filmi, oldukça heyecan verici ve aksiyon dolu sahnelere sahiptir. Kesinlikle sıkılmadan izleyebileceğiniz kitap uyarlaması olan, yer yer dram sahneleri bulunan aksiyon, macera, gerilim ve bilim kurgu filmidir.