Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Başlat - Ready Player One - Bir Sanal Alem Macerası... / Konusu, Özeti, Afişler

Başlat, Ready Player One

Oyuncular; Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn
Yönetmen; Steven Spielberg
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu, Macera

Konusu; Film, insanların artık kalabalıklaştığı, birbirinin içine geçmiş evlerin, toplumsal kaos ve yetersiz kaynakların olduğu ileri bir gelecekte geçmektedir. Fakat teknoloji ilerlemiş ve herkes Oasis isimli bir bilgisayar oyun sistemi şeklindeki sanal yapıda zaman geçirmektedir. 

Özeti; Bu öyle bir yapı ki, insanlar 3 boyutlu gözlüklerle ve tamamen aynısı gibi hissedebildikleri elbiselerle, hatta varlıkları iyi olan insanlar için Oasis kabinlerinin de bulunduğu araçlarla sanal bir alemin içinde kendilerine özel seçtikleri avatarları ile zaman geçirmektedirler.









Ve bu mekan bir çok özelliğe sahiptir, herkes her istediğini yapabilmektedir.  Artık insanlar tamamen buna bağımlı şekilde yaşamaktadır ve Oasis'in kurucusu olan kişide yakın bir zamanda vefat edecektir. Oasis'i ise bir kişiye bırakmak, bütün yasal haklarını O'nun üzerine devretmek istemektedir ve bunun için Oasis'in içinde bir yarışma
düzenlemiştir.

3 etaptan oluşan bu yarışmayı kazanan kişi Oasis'in yeni sahibi olacaktır. Aynı zamanda sadece Oasis için çalışan şirketlerde vardır, ve bu yarışmayı kazanmak en çok bu şirketler için önemlidir. 

Ne var ki yarışma çeşitli ipuçlarını bulmak üzerine kuruludur ve bu ipuçlarını sadece bir kişi bulmayı başarır, Parzival. Parzival, Oasis hayaliyle yaşayan bir gençtir ve Oasis'in kurucusu olan Halliday hakkında her şeyi bilmektedir. Bu bilgisi O'na yarışmada kazanç sağlayacaktır ve ipuçlarını Oasis'in içinde tanıştığı arkadaşları ile birlikte teker teker çözmeye başlayacaklardır. İlk ipucunu Parzival bulur ve sonrasında bulanlar O'nu takip eder.  Önemli olan bütün ipuçlarını bulmaktır ve Parzival in karşısında dev şirketler ve hile yapan insanlarda vardır. Parzival'in yakın dostları da vardır ve onlarla birlikte ipuçlarını teker teker bulurlar. Bu esnada film oldukça eğlenceli geçmektedir. Sonunda Parzival, büyük uğraşlara rağmen bütün ipuçlarını bulur ve anahtarları alarak Oasis'in yeni sahibi olur ve yeni yeni kurallarla Oasis'i yönetmeye başlar. Film böylelikle son bulur.

Steven Spielberg'ün yönettiği, ileri teknolojik tasarımların ve görüntülerin bulunduğu, oldukça eğlenceli, heyecan ve aksiyon dolu, sürükleyici ve izlemekten zevk alacağınız bir macera, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.