Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Temmuz 2019 Çarşamba

Sinema: Yükselme - Upgrade - Kendi Evrimini Tamamlamaya Çalışan Bir Yapay Zekanın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Upgrade

Oyuncular; Logan Marshall-Green, Betty Gabriel, Harrison Gilbertson
Yönetmen; Leigh Whannell
Tür;  Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Filmde dünyada teknoloji şimdikinden çok daha ileri bir seviyeye gelmiştir ve kullanılan bütün eşyalar, araçlar neredeyse bilgisayar sistemindendir. Yapay zekaya sahip bir çok makine, insanların hayatlarını kolaylaştırdığı gibi aynı zamanda bu gelişmişlik seviyesi kötü amaçlar içinde kullanılmaktadır.

Özeti; Ve filmdeki bilim adamımız Eron, Stem isminde üstün özelliklere sahip yüksek teknolojik bilgisayar sistemi olan bir çip üretir, bu öyle bir çiptir ki kendi zihni, hafızası, istekleri, amacı olan ve kendi kararlarını kendi verebilen, insanların zihinsel özelliklerinden çok daha fazlasını kendi yapısında bulunduran bir sistemdir.





Ve bu sistem Eron tarafından icat edildikten sonra Stem, artık kendi evrimsel sürecinin işleyebilmesi için bir insan bedenine ihtiyaç duyar ve bu durum için filmin başrol oyuncusu olan Grey'i seçer. Tam olarak bu durum ancak filmin sonunda açıklık kazanmaktadır.

Gery'i seçen Stem, O'nu elde edebilmek için planlar yapar, trafik kazası geçirmesine, eşinin öldürülmesine, kendisinin felç kalmasına neden olur. Çünkü tüm bunların sonucunda Grey'in kendisine ihtiyaç duymasını sağlamak istemektedir. Nitekim felç kalan Grey, Eron'nun bu teklifini kabul eder ve vücuduna Stem monte edilir, omuriliğine, ve artık Grey felç olmaktan kurtulmuştur. 

Vücudunun bütün organları kusursuz çalışmaktadır ve tüm bunları içerisine yerleştirilen Stem yapmaktadır, ancak ne var ki içerisine yerleştirilen Stem'in amacı da zamanla Grey'in bedenini ele geçirip bu bedenden Grey'i çıkararak, yani ölmesini sağlayarak kendi evrimini tamamlamaktır. Tüm bunlardan habersiz Grey, Stem'in de konuşması ve yüksek teknolojik imkanlarının da farkına vardıktan sonra Stem'i kullanarak kendisini felçli bırakan ve eşini öldüren insanlardan intikam almak ister.





Oysaki Stem'de bunu istemektedir, çünkü tüm bunları Stem planlamıştır ve O kişilerin ölmesi ile ortada tanık kalmayacaktır. 

Stem'in yardımları ile Grey, kendisinin istediğini sanarak bütün bu Upgrade insanları, zanlıları öldürür ve sonunda Stem'i icat eden Eron'a kadar gelirler. 

Grey'i içeriden yöneten Stem, Eron'u da öldürmek istemektedir çünkü Eron, başka bir Stem daha yapabilmektedir, bunun olmasını istemeyen Stem, Eron'u da öldürür, ne kadar mücadele etse de Grey artık Stem'e karşı koyamaz çünkü öncesinde kendi başına kalabilmek için yapısını hacklettirmiştir. Sonrasında Stem, Grey'i de öldürür ve kendisi Grey'in bedeninde evrilmek üzere yaşamaya başlar. Film böylelikle son bulur.

Stem'in Grey'in bedeninde kontrolü ele aldığında yaşanan dövüşler ve Upgrade insanlar olarak adlandırılan insanların vücutlarına yerleştirilmiş silahlar ve kullanım görüntüleri, ilginç film sahnelerindendir. İçeriği bakımından ilgiyle izleyebileceğiniz aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmdir.