Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Ben Efsaneyim - I am Legend - Etkileyici Bir Zombi Filmi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ben Efsaneyim, I am Legend

Oyuncular; Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan
Yönetmen; Francis Lawrence
Tür: Post Apokaliptik, Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Baş rolünde Will Smith'in oynadığı bir zombi filmidir. Filmde dünya zombi virüsünden etkilenmiştir ve hayatta kalan çok az insan vardır ve Robert'te bunlardan biridir. Yalnız başına hiç bir insanın kalmadığı bir metropol şehrinde yaşamaktadır. 

Özeti; Gündüzleri güneş ışığı varken zombiler dışarı çıkamamaktadır ama zombiler geceleri, karanlıkta rahatça var olabilmektedirler. Bu yüzden Robert, her zaman güneş varken dışarı çıkmaktadır ve hava karardığında korunaklı olarak düzenlediği evinde köpeği ile birlikte gecenin bitmesini beklemektedir. Gündüzleri köpeği ile birlikte boş dükkanları gezmekte, kendisine hayali mankenlerden arkadaşlar yapmakta ve onlarla zaman geçirmekte, radyodan kendisinden başka yaşayanlara ulaşmak için yayınlar yapmakta, aynı zamanda evinde laboratuvar olarak hazırladığı bir odasında virüs için tedavi yolları aramaktadır. Geceleri ise sessizce evinde zombilerden saklanmaktadır. Günleri bu şekilde geçmektedir.







Filmde ara ara sahnelerle virüs salgınının nasıl başladığını, Robert'ın bu ana gelene kadar neler yaşadığını gösteriyorlar ve bu sahneler sayesinde olayların nasıl başladığını anlayabiliyoruz. Robert, eşi ve çocuğu ile birlikteyken virüs salgını ortaya çıkmıştır ve şehir bir anda kaos ortamına dönüşmüştür. Eşi ve çocuğunu güvenli başka bir yere gönderen Robert, bir daha onlardan haber alamamıştır.

Yine bir gün dışarıda iken Robert'ın köpeği bir geyiğin peşinden içi karanlık olan bir binaya girecek ve karanlıkta zombilerin var olduğunu ve bu karanlık bölgelerde yaşadıklarını bilen Robert, köpeğini kurtarmak için O'da peşinden binaya girecektir. İçeride uykuda olan zombileri gören Robert, gerilim dolu bu sahnelerden sonra köpeği ile kıl payı bir şekilde zombilerin saldırısından kurtulurlar. 

Bu binada zombilerin olduğunu öğrenen Robert, içlerinden birini deneylerinde kullanmak, virüse tedavi bulmak için yakalamak ister ve zombilerden bir kadın zombiyi tuzak kurarak yakalar ve evine götürür. Ancak ne var ki bu zombiler tam anlamı ile bilinçsiz değillerdir, bazı düşünsel özellikleri vardır ve eşinin kaçırıldığını gören zombi, çok sinirlenmiştir fakat dışarısı güneş olduğu için peşinden gidememiştir. Sonrasında eşini kaybeden zombi, Robert'tan intikam almak için O'na tuzak kuracaktır. Robert'ın sürekli konuştuğu mankenin yerini gece olunca değiştirir ve bu mankenin olduğu bölgeye tuzak kurarak Robert buraya gelince tuzağa basmasını sağlar. Mankeni koyduğu yerde bulamayınca sinirlerine hakim olamayan Robert, bu oyuna gelip tuzağa basacak ve havada asılı bir şekilde kalakalacaktır. Robert, havada aslı kalmıştır ve zaman geçtikte güneşte gitmekte, gece yaklaşmaktadır. Robert, güneş batmasına çok az bir zaman kala kendisine gelir ve bu asılı durumundan kurtulur fakat bu seferde bacağı incinmiştir ve yürüyememektedir.



Arabasına binerek bir an önce buradan uzaklaşması gerekmektedir ve güneş batmak üzeredir. Bu alan zombilerin olduğu binanın önüdür ve zombiler de O'nun dışarıda olduğunu fark etmiştir.

Ve güneşin batmasına dakikalar kala zombilerin köpekleri ortaya çıkmıştır. Normal bir köpekten kat kat daha güçlü ve vahşidirler ve ilk olarak Robert'ın köpeğine saldırırlar. Bu saldırı sonucu köpeği ağır yaralanacak ve köpeğini alıp eve getirdikten sonra köpek ölecektir.

Robert, köpeğinin ölümünden sonra çok etkilenir bu durumdan ve gece dışarı çıkıp zombilerin üzerine araba sürmeye başlar. Onlardan kendince intikam almaktadır ve artık her şeyi boş vermiştir. Robert, tam zombilere yem olmak üzere iken bu sırada, radyodan yaptığı yayınları duyan iki kişi,  Robert'ın durumunu uzaktan görür ve O'na yardım ederek zombilerin elinden kurtarırlar. Artık Anna ve Ethan ile birliktedir Robert ve onlar gidilecek güvenli bir bölge olduğunu söylerler. Robert, buna pek inanmaz. Aynı zamanda Robert, virüs için tedavi bulmuştur ama ne var ki zombiler Anna'nın Robert'ı kurtardığı gece Anna'yı takip ederek evini öğrenmişlerdir ve şimdi de yüzlerce zombi, eve saldırmaya başlamıştır. Evdeki camekan kaplı bir odaya Anna, Robert ve Ethan sıkışmıştır ve kaçacak yerleri kalmamıştır.




Zombiler camı kıracaktır yakında ve Robert, Anna ve Ethan'ı güvenli bölgeye tedavinin olduğu şırıngayı götürmesi için gizli bir bölgeden gönderir ve kendisini de zombiler içeri girdiğinde elindeki bombayı patlatarak öldürür. Film Anna ve Ethan'ın elinde tedavi ile güvenli bölgeye gitmesi ile son bulur.

Özellikleri bakımından diğerlerinden farklı, düşünsel yetenekleri olan zombileri izleyeceğiniz, koca bir şehirde yapayalnız kalmış bir adamın verdiği hayat mücadelesine tanık olacağınız, yer yer dram sahneleri de bulunan, post apokaliptik bir zamanda geçen aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.