Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Valerian Bin Gezegen İmparatorluğu - Bin Gezegen İsimli Uzayda Yol Alan Bir Yaşam Alanı Uydusu... / Konusu, Özeti, Afişler

Valerian Bin Gezegen İmparatorluğu

Oyuncular; Dane DeHaan, Cara Delivingne, Clive Owen, Rihanna

Yönetmen; Luc Besson
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film 2550 yıllarında geçmektedir. Bundan 400 yıl önce dünyada Bin Gezegen İmparatorluğu ismiyle bir yaşam alanı uydusu oluşturulmuştur ve artık dünya bu uyduyu taşıyamayacak hale geldiği için Bin Gezegen İmparatorluğu'nu Macellan bulutları yönünde uzayda bilinmeze yolculuk etmesi 
amacıyla, farklı farklı uzay kültürlerini bir araya toplaması amacıyla gönderirler.

Özeti; Bin Gezegen İmparatorluğu Alfa, birbirinden farklı evren varlıklarının sonsuz uzay alanında toplandıkları, kültürlerini paylaştıkları bir yaşam alanıdır. Ve sonsuzlukta yolculuk etmeye başlamıştır.






2550 yıllarına geldiğinde ise, artık uzayda dolaşan bu Bin Gezegen İmparatorluğu Alfa ismindeki uydu, oldukça kalabalık olmuştur ve bir uzay istasyonu haline gelmiştir.


 Bir çok kültür, medeniyet burada bilgilerini ve kültürlerini ortak yaşam alanı oluşturarak paylaşmaktadırlar. 30 milyona yakın nüfusu ile, 3236 ayrı varlık türü ile, 5000 den fazla konuşulan dil, su altında yaşayan varlıklar, gazlı bölgelerde yaşayan varlıklar, bilgi teknolojilerinde uzman varlıklar, basınçlı atmosferde yaşayan varlıklar gibi bir çok kültür ve medeniyet bu istasyonda bir araya gelmiştir.

Ve başrol oyuncuları olan Valerian ve Laureline, özel istihbarat ajanlarıdır ve dönüştürücü özellikleri olan bir evren varlığını bulmak için bu istasyona gönderilirler. Maddeleri kopyalayarak 
aynısı gibi dönüştürücü özelliği olan bu varlık evrende tek örnektir ve çok değerlidir. Ve bu varlığın ait olduğu gezegen ise zamanında Alfa istasyonunda general olarak görev yapan kişinin, savaş anında ihmali ve bencilliği yüzünden yok olmasına neden olduğu MÜL gezegenidir.




Mül gezegeni ise, içerisinde insanımsı ve son derece nazik varlıkların, renkli ve güzel manzaraların, doğal kaynakların, ve içeriği çok güçlü olan incilerin bulunduğu yaşamların olduğu güzellikler dolu bir gezegendir.

Ancak ne var ki, bu gezegende yaşayan Mül gezegeni varlıklarının uzaydan, dış evrenden haberleri yoktur ve Alfa istasyonu komutanı Mül gezegeni çevresinde savaşırken bu gezegeni de ağır silahların ateşlenmesini sağlayarak yok etmiştir. İçerideki varlıkların bir çoğu yok olmuştur, geriye kalanlar ise uzayda başı boş dolaşacak şekilde olan bir enkazın içinde hapsolmuşlardır. 

Ve bu gezegenden kalan son dönüştürücü varlığı da, şimdi Alfa istasyonundadır ve herkes onun peşindedir. Uzayda sürüklenen enkaz içindeki Mül halkı da zamanla kendilerini geliştirirler ve bilgilenirler, bu sırada onlarda kendilerini Alfa isyasyonunda bulurlar. Ve onlarda yok olmuş olan Mül gezegenini yeniden oluşturabilmek için, kendi gezegenlerinden kalan son örnek dönüştürücü varlığa ihtiyaç duymaktadırlar. Aynı zamanda Mül gezegeni yok olurken ölen prenses Valerian'nın bedenine girer ve O'na kendilerine yardımcı olmaları için yol gösterir, hakikati bildirir. 




Valerian ve ekibi bu dönüştürücüye ulaşırlar fakat Alfa şehrinde başlarına bir çok olay
gelir. Farklı kültürlerdeki bu varlıklar arasında dönüştürücüyü korumak için uğraşırlar.

Aynı zamanda Rihanna'da, Alfa şehrinde her kılığa girebilen bir varlık rolündedir. Dansı ile ve görsel şovları ile filme renk getirmiştir.

Ancak şöyle bir durum vardır ki, generalin zamanında Mül gezegeninin yok olmasına sebep olduğunu kimse bilmemektedir ve bu durum evrensel kanunlar açısından yasaktır. Bunu bilen Mül halkı, bu durumu Valerian ve Laureline söylerler, çünkü dönüştürücü varlık onların gezegenine ait bir varlıktır ve bu onların hakkıdır. Sonunda Mül halkı dönüştürücüyü alır ve kendi Mül gezegenlerinin kopyasını oluştururlar. General ise ifşa olmuştur, suçundan dolayı tutuklanmıştır ve Mül halkı da artık kendi gemileri ile sonsuzluğa yola çıkarlar. Valerian ve Laureline ise tüm bu yorucu olayların üzerine bir gemide yolculuğa çıkarlar ve 
film böylelikle son bulur.

Oldukça dikkat çekici film müzikleri olan yapımı izlerken varlıkların görüntülerine kimi zaman şaşıracak kimi zaman eğleneceksiniz. Oldukça sürükleyici olan senaryosu ile heyecanla izleyeceğiniz ve kesinlikle tavsiye edeceğimiz, Luc Besson'un yönettiği macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.