Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

5 Temmuz 2019 Cuma

Sinema: Yüzüklerin Efendisi 3, Kralın Dönüşü - The Lord Of The Rings, The Return of the King - Güç Yüzüğünün Yok Edilişi ve Aragorn'un Kral Oluşu... / Konusu, Özeti, Afişler

Yüzüklerin Efendisi 3, Kralın Dönüşü, The Lord Of The Rings, The Return of the King

Oyuncular;  Sean Astin, Elijah Wood, Viggo Mortensen
Yönetmen; Peter Jackson
Tür; Aksiyon, Savaş, Fantastik, Macera

Konusu; Serinin üçüncü ve son filmi, Gollum'un yani Smeagol'un ilk yüzüğe nasıl ulaştığını anlatarak başlamaktadır. 

Özeti; Gollum, yüzük için kendi akrabasını öldürmüştür ve yüzük O'nu görür görmez etkisi altına almıştır. Yüzük Gollum'u yüz yıllarca mağaralarda bedeni çürüyerek yaşamaya mecbur bırakmıştır. Gollum oluş evrelerini burada görmekteyiz. İkinci filmde yolculuğa kaldığı yerden devam eden Frodo ve Sam'e, Gollum hala rehberlik yapmaktadır ve aynı zamanda tuzakta kurmaktadır. Faramir ile yaşanan olaydan sonra Gollum artık Frodo'ya güvenmemeye başlamıştır ve O'ndan yüzüğü geri almanın planlarını yapmaktadır.






Aynı zamanda bir önceki bölümde kazanılan Miğferdibi savaşının kutlamaları yapılmaktadır ve bu sırada Saruman'nın Sauron ile iletişim kurduğu Palantir taşını bulmuşlardır. Ve Pippin merakı yüzünden bu taşı avuçlarına alır ve Sauron'nun savaş planını görür.

Sauron şimdi de Minastirith'e saldıracaktır ve bunu öğrenmiş olurlar. Bu sırada Lady Arweni görmekteyiz ve O'da sevdiği adam olan Aragorn için Elf'lerin sonsuz hayat imkanından vazgeçer ve O'nun gibi ölümlü olmak ile uğraşır, yoksa birliktelikleri söz konusu olamayacaktır.

Gandalf, bu sırada Minastirith'e gelmiştir ve krallarını savaşın geleceği konusunda uyarmak istemiştir. Ancak vekil kral onlara inanmaz. Oysaki bu savaş en büyük savaş olacaktır, sadece orklar değil bazı insanlar ve paralı askerlerde Sauron'nun tarafında olacaklardır. Yıkımın çok büyük olacağını düşünen Gandalf, Pippin ile oyunlar yaparak işaret kulelerinin ateşini yaktırır ve bütün diğer kentler bu işaret ateşini görerek yardım çağrısına cevap verir. Bu sırada Faramir ve ordusu Minastirith'e gelmek üzeredir ve onlara saldıran Nazgullardan Ak büyücü Gandalf kurtarır, bu sahne görülmeye değer bir sahnedir. Elindeki asası ile beyaz bir ışık saçan Gandalf, Nazgulları geri püskürtecektir. Aynı zamanda yeni kral olacak olan Aragorn, destek toplamak için eskiden dağ adamları olarak bilinen ve sonrasında İsildur tarafından lanetlenen hayaletlerin diyarına gider.






Bu hayaletlerin üzerilerindeki lanet kalkmadan ruhları huzur bulmayacaktır. Ölülerinde bu savaşa katılmasını sağlamak için üzerilerindeki bu laneti kaldıracağı sözünü vererek Aragorn, onları da Minastirith' de ki savaş alanına getirecektir.

Ve savaş başlamıştır artık.

Nazgullar ve Sauron'un orduları şehre saldırmaya başlamışlardır ve Minastirith'de her yer darma duman hale gelmektedir. Sauron'nun orduları çok güçlü ve kalabalıktır, ama birlik toplayan Minastirith ve Gandalf ve Aragorn'a bağlı ordular bu savaşı kazanacaklardır.  Sauron'nun ordularını yok edeceklerdir. Aragorn'nun getirdiği ölülerin çok faydası olmuştur ve bu zaferden sonra Aragorn, ölülerin üzerindeki laneti kaldıracak ve hepsini huzura kavuşturacaktır.

Diğer tarafta Gollum, Frodo ve Sam'i içerisinde dev bir örümceğin olduğu ve bu yolu tuzak olarak kullanmayı düşündüğü yüksek patikalı yola götürür. Oradan içeri girmeyi önerir ve bunu kabul ederler. Oysaki burası tuzaktır ve bu yol esnasında Gollum, Frodo ile Sam'in de arasını açar ve bu olay Sam'in geri dönmesine sebep olacaktır. Sonrasında bu tuzağa Frodo, yalnız girecektir. Frodo, dev örümcekten zamanında Lady Galadriel'in verdiği ışık sayesinde kurtulur ama yinede örümcek O'nu felç edecek şekilde sokacaktır ve ancak geri dönen Sam, Frodo'yu kurtarabilecektır.





Bu sırada Frodo, orklar tarafından felçli bir şekilde bulunmuş ve Mordor'un kalesine götürülmüştür, ama bu olay olmadan önce Sam yüzüğü Frodo'dan almıştır. 

Kendisine gelen Frodo, Sam'in de yardımı ile yeniden yüzüğü taşımaya başlar ve savaş elbiseleri giyerek, kendilerini bu şekilde kamufle ederek yola devam ederler. Artık Frodo ve Sam, Hüküm Dağı'na yaklaşmışlardır ve erzakları bitmiş çok yorgun düşmüşlerdir. Frodo ve Sam'in bu durumunu hisseden Gandalf ve diğerleri, Frodo'ya yardımcı olmak için Mordor'un kalesinin kapısının önüne birlikleri ile giderler ve tek göz olan Sauron'nun dikkatini kendilerine çekerler. 

Bu sırada Frodo ve Sam, tek gözün hemen yanında olan hüküm dağına girebileceklerdir ve amaçta bu kolaylığı Frodo ve Sam'a sağlamaktır. Sauron, bütün dikkatini ve ordularını kapının önündeki Aragorn ve diğerlerinin üzerine gönderir ve bu sırada Sam ve Frodo, çok zor da olsa içeri girmeyi başarırlar. Ancak ne var ki onları Gollum'da takip etmektedir ve içeride tamda yüzüğü Hüküm dağı alevlerine atmak üzere iken Frodo yüzüğün etkisi altına girer ve yüzüğü takar. Bu sırada dışarıdaki Sauron'nun dikkatini çeken Aragorn ve ekibi çok zor zamanlar yaşamaktadır. Sonrasında Gollum'da hüküm dağının içine gelir ve parmağına yüzüğü takmış olan Frodo'nun parmağını ısırarak yüzüğü alır ve Gollum'la beraber Frodo, ikisi de uçurumdan düşerler, yalnız Frodo bir kayaya tutunacak ve O'nu Sam kurtaracaktır.





Gollum ise sevinç içinde elindeki yüzük ile hüküm dağının alevleri içerisine düşer ve Sauron yok olmaya başlar. Sonrasında Sauron'nun bütün orduları da yok olur. Bu yok oluş sırasında içeriden kaçmayı başaran Frodo ve Sam, bir kayalığın üzerinde kalırlar ve onları Gandalf'ın kadim dostları olan kartallar gelip kurtaracaktır.

Böylelikle artık kötülük yok olmuştur, Sauron ve O'nunla ilgili her şeyde yok olmuş, orta dünyaya huzur gelmiştir. Artık Aragorn Kral olur ve Lady Arwen'de kraliçesi olacaktır. Bütün olayların sonunda Shire'de herkes kendisi için güzel olan başlangıçlar yapacaktır, mutlu bir hayata başlayacaklardır ve Frodo, Yüzüklerin Efendisi isminde bir kitap yazacaktır. 

Sonrasında ise Frodo, Elf'ler ile birlikte gemi yolcuğuna çıkar ve Shire'dan ayrılır. Bu muhteşem film serisi de böylelikle son bulur.

''Hobbitler'' den başlayarak sonrasında ''Yüzüklerin Efendisi'' serisinin sıra ile izlenmesini kesinlikle tavsiye ediyor, sadece filmlerin görselliğini beğenmekle kalmayıp müziklerinden ve fantastik hikayesinden de oldukça etkileneceğinizi düşünüyoruz. Film arşivinizde kesinlikle olması gereken, diğer serileri gibi oldukça sürükleyici ve zevkle izleyeceğiniz dram, aksiyon ve fantastik macera filmidir.