Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Mogli: Orman Çocuğu - Ormanda Kurtlar Tarafından Büyütülmüş Bir Çocuğun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Mogli: Orman Çocuğu

Oyuncular; Rohan Chand, Andy Serkis, Benedict Cumberbatch
Yönetmen; Andy Serkis
Tür; Doğa, Fantastik, Macera

Konusu; Film, ormanda kurtlar tarafından büyütülen Mogli isimli bir çocuğun hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Mogli, bebekken ailesi ormanın vahşisi olan kaplan tarafından öldürülür ve Mogli'yi siyah bir panter kurtarır. Ardından kurtların yanına Mogli'yi büyütmeleri için götürür ve Mogli'yi sahiplenen bir kurt aile olur ve onların yanında büyümeye başlar. Mogli'nin kurt kardeşleri de vardır ve Mogli, kendisini kurt sanmaktadır. Kurtlar gibi yaşayıp, kurtlar gibi davranmaktadır. Aynı zamanda Mogli'yi koruyan ve O'na eğitim veren birde ayı vardır. Ama vahşi kaplan Shere Khan insan düşmanıdır ve her zaman Mogli'nin peşindedir, O'nu öldürmek istemektedir.




Ve Mogli artık iyice büyüdüğünde ergenlikle ilgili testlere girecek ve bu testte panterin istemesi ile başarısız olacaktır ve insanların arasına dönmesini isteyeceklerdir. Ama panterin bu yaptığına sinirlenen Mogli, ormana kaçar ve orada maymunlarla oynarken maymunlar O'nu kaçırır ve kaplanın tuzağına düşürür.


Bunun üzerine kaplan Mogli'ye zarar verecekken Ayı Baloo ve panter Bagheera yardımına yetişir, fakat onlarında yardımı işe yaramaz, tam bu sırada ormanda yaşayan dev piton yılanı gelir ve Mogli'yi kurtarır.


Sonrasında vahşi kaplan Shere Khan, Mogli'yi büyüten kurt babasına saldırır ve ailesini öldürecektir, buna sinirlenen Mogli, insanların mekanına giderek ateş alır ve geri dönerek ailesini savunur, bunu yapması üzerine insanların silahını kullandığı için kurt sürüsünden atılır ve Mogli, insanların arasına gönderilir.

Mogli'yi bulan insanlar O'nu bir kafese kapatır ve vahşi hallerinin düzelmesini beklerler. Zamanla Mogli, insanlara ayak uydurmaya başlar fakat bu insanlar arasında batılı bir hayvan avcısı vardır ve hayvanların kafalarından, fillerin dişlerinden koleksiyonlar yapmaktadır. 

Mogli, burada albino kurt arkadaşının kafasını görür ve bu durumdan çok etkilenir. Ve bir plan yaparak hem hayvanları avlayan insanı yok edecektir, hemde ormanda hayvanlara zulüm eden vahşi kaplan Shere Khan'ı yok edecektir. Fil, zaten çalınan dişi yüzünden bunu yapan insandan intikam almak istemektedir ve Fili O insana Mogli ulaştırır ve Fil O'nu ezerek öldürecektir. Bu sırada Mogli'de kaplanla savaşmaktadır ve elindeki bıçakla sonunda vahşi kaplanı öldürür ve ormana huzur gelir. Film böylelikle son bulur.

Görsel temaların çok iyi işlendiği, hayvanların çok başarılı animasyon görüntülerle canlandırıldığı, yer yer dram ve gerilim sahneleri de olan netflix yapımı fantastik macera filmidir.