Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Sessiz Bir Yer - A Quiet Place - Tamamen Sese Duyarlı Olarak Hareket Eden İstilacı Yaratıklar... / Konusu, Özeti, Afişler

Sessiz Bir Yer, A Quiet Place

Oyuncular; Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds
Yönetmen; John Krasinski
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku, Bilim Kurgu

Konusu; Film, tamamen sese duyarlı olan son derece vahşi yaratıklar tarafından istila edilmiş dünyada yaşam mücadelesi veren bir ailenin hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Filmde dünyayı istila etmiş tamamen sese duyarlı olan varlıklar vardır. Bu varlıkların görme özelliği yoktur ama en küçük çıtırtıyı bile çok iyi duyabilmektedirler. Üç tane çocukları olan Evelyn ve Lee çifti, çocuklarından en küçüğünü ihmalleri neticesinde bu varlıklara kaptırırlar ve çocuk ölür. Üzüntülerini bile ses çıkarmadan yaşamak zorunda kalan aile tamamen sessiz bir yaşama uyum sağlamış şekildedirler. Birbirleri ile konuşmazlar, işaret diliyle anlaşmaktadırlar.








Yol güzergahları belirlidir, ses çıkarmayacak şekilde düzenlemişlerdir. Bu şekilde çok zor bir hayat yaşamaktadırlar. Film, zaten genellikle sessiz geçmektedir ama bu sessizlik içinde bile aksiyonu bol bir filmdir. 

Ne var ki ailenin annesi yeni bir çoçuğa hamiledir ve doğum zamanı da yaklaşmıştır. Çıkarılan sesler neticesinde artık bu yaratıklar evin çevresini sarmıştır. Evin içinde ve dışarıda bir ölüm kalım savaşı verilmeye başlanmıştır. Bir küvetin içinde hiç ses çıkarmadan yalnız başına çocuğu doğurmak zorunda olan Evelyn'in, ses çıkarmadan çocuğu doğurmak zorunda kalacaktır.

Ses ile ilgili şaşırtmaca olaylarla yaratıkları uzaklaştırırlar ama bu geçicidir, kalıcı olan ise evin babası Lee'nin yaratıkların etkilenmesi için bir ses cihazı yapmasıdır ve bu cihaz artık çalışmaya başlamıştır.  Bu cihazın etkisi ile çıkan ses bu yaratıkları olumsuz etkilemektedir ve bu cihazı kullanarak yaratıkları yok etmeye başlarlar. Ama babaları çocukları için kendisini feda ederek ölmüştür ve geriye sadece anne ve çocukları kalır. Bu ses cihazının verdiği avantaj ile yaratıklarla mücadele etmeyi başarırlar. Son olarak varlıklar saldırmaya başladığında daha öncesinden miktarı az olan ses cihazının ayarını son seviyeye getirirler ve film burada son bulur.

Sessizlik içinde bol aksiyona tanık olacağınız, heyecanın ve gerilimin sürekli yaşandığı, yer yer dram sahneleri de olan aksiyon, gerilim, korku ve bilim kurgu filmidir.