Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Temmuz 2019 Çarşamba

Sinema: Kapan - Get Out - İnsanların Bedenlerini Kullanan Psikopat Bir Ailenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kapan, Get Out

Oyuncular; Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener
Yönetmen; Jordan Peele
Tür; Gizem, Suç, Gerilim

Konusu; Film, psikopat bir doktor baba olan Dean, yine aynı psikopat düşünceye sahip ve aynı zamanda hipnoz ustası olan anne Missy, böyle bir anne baba olunca çocuklarının da onlara benzemesinin kaçınılmaz bir sonucu olarak anne ve babasını örnek almış ve akılları başlarından gitmiş iki çocuk, Rose ve Jeremy'de bu filmdeki kötü karakterler olmaktadırlar. 

Özeti; Aynı zaman da masum ve insanlara güvenmesinin bedelini ağır ödemek zorunda kalacak olan Chris, Georgina ve Andrew'de vardır. Filmde insanları kandırıp onlara derin hipnoz uygulaması yaparlar ve kandırdıkları insanların kendi zihinlerini, varlıklarının içerisinde geri plana atarak bedeni yöneten ve beyni yöneten zihin olarak başka bir insanın zihnini bu insanlarınkine aktarırlar.






Sonucunda artık bu yeni zihin, geldiği insan bedeninin sahibi olmaktadır ve bu bedenin sahibinin zihnide sonsuza kadar geri planda kalarak olayları izleyen olarak kendi bedenine etki edemeden yaşamaktadır. 

Yani kendi bedenini artık başka bir insan kullanmaktadır ve O bunları sadece izlemektedir, hiç bir şey yapamadan hem de.

İşte film, bu uygulamayı insanlara yapan bir ailenin yaşattıklarını anlatmaktadır ve bahsedilen psikopat aile, kendi amaçlarına uygun insanları, gerek internetten, gerekse başka alanlardan bularak onlarla bir şekilde iletişim kurarlar, tanışırlar, evlerine davet ederler ve bu sırada hipnoz ustası olan Missy, onlara basit bir rahatlama uygulaması diye kandırıp hipnoz yapar ve zihinsel değişim için gereken olaylar başlamış olur. Sonrasında iş doktor olan babadadır ve O'nun da bu iş için bir ameliyat yapması gerekmektedir. Bedeni kullanacak olan insanın beyninden alınan bir parçanın, bedeni kullanılacak olan insanınkine yerleştirilmesi gerekmektedir ve babada bu işlemi yapmaktadır.







Ve özellikle genç olması istenen insanları da kandırıp evlerine getirmek işi de evin çocuklarına kalmıştır. Başrol oyuncusu Chris'i, Rose kandırarak, O'nunla sevgili olarak ailesi ile tanıştırmak için evlerine getirir. 

Bu sırada ailesi daha öncesinden büyük babalarının ve büyük annelerinin bedenlerini yine bu uygulama ile iki zenci genç ile değiştirmişlerdir. Georgina ve Andrew'de bu gençlerdir. Öyle ki bu aile, bu konu ile ilgili çevre edinmişlerdir ve evlerine yeni biri getirdiklerinde O kişi için evde parti düzenleyip, açık arttırma ile bedenine sahip olunacak kişiyi satmaktadırlar.  

Tüm bunlardan habersiz Chris, bu tuzaklar ve hainlikler dolu eve gelmiştir ve hipnoz uygulamasını Missy, O'nun üzerinde yapmıştır ve artık robot misali istenildiği zaman istenildiği gibi yönetilmektedir. Kulağına gelen bir çın sesi O'nu yönetir hale gelmiştir. Artık bu ailenin oyununu anlayan Chris, kurtulmak için çabalamaktadır ve doktor olan babayı, hipnozcu anneyi, ve evdeki diğer kişileri son olarak da sevgilisi sandığı Rose'u öldürerek bu ihanet ve acımasızlık dolu insanların bulunduğu yerden kurtulacaktır ve film bu kurtuluş sonrasında son bulacaktır.

Psikopat bir ailenin ve onlar gibi bir çevrenin insanlara yaptıkları akıl almaz olaylara tanık olacaksınız. Son derece sevimli, iyimser ve cana yakın olan aile üyelerinin arkalarında sakladığı gerçekleri görüp yaşananları hayretle izleyeceğiniz bir suç, gizem ve gerilim filmidir.