Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Temmuz 2019 Perşembe

Sinema: Hobbit 2 - Smaug'un Çorak Toprakları - The Hobbit: The Desolation of Smaug - Hobbit Macerası Devam Ediyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Hobbit 2, Smaug'un Çorak Toprakları

Oyuncular; Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage
Yönetmen; Peter Jackson
Tür; Aksiyon, Fantastik, Aile, Macera

Konusu; Serinin bu ikinci filminde hala orklardan kaçmaya devam eden cüceler, hobbit ve bir büyücüden oluşan ekip, bu seferde ayı kılığına girebilen başka bir varlığa yakalanırlar fakat bu varlık onlara yardım edecektir ve O'nun sayesinde orkların elinden kurtulacaklardır. 

Özeti; Orklardan kurtulan ekip çok büyük mücadele vermek zorunda kalacakları bir ormana girmek gireceklerdir. Ve bu orman yeşil olmaktan çıkmış, kara büyülerle zehirlenmiş bir ormandır. Bu ormana girişte Gandalf, ekipten ayrılır ve Sauron'nun elinde daha önceden esir kalmış olan cüce kralı kurtarmaya gider. 





Bu sırada geri kalan ekip ormana girmiştir ama ormanda dev örümcekler vardır ve bu örümcekler ekipteki herkesi teker teker avlarlar.  

Aynı zamanda bu orman zihinleri de karıştırıcı özelliğe sahiptir ve ormanın içinde büyük mücadeleler vermek zorunda olan ekip örümceklerden kurtulurken Elf'lere yakalanırlar ve sadece cüceler Elf'lere esir olurlar. Güç yüzüğü sayesinde Bilbo, hem örümceklerden kurtulur hemde cüceleri sonrasında Elf'lerin elinden kurtarır. 

Bu sırada yaşanan cücelerin kaçış sahnesi gerçekten izlemeye değerdir. Nehirde cücelere saldıran orgları okları ile vuran Legolas'ın bu sahnelerini heyecanla izleyeceksiniz. Ardı arkası kesilmeyen bir aksiyon vardır ve sonunda cüceler Legolas ve Taurel sayesinde orgların elinden kurtulurlar. Bu arada Taurel ile bir cüce arasında duygusal bir çekim olmuş ve birbirlerinden hoşlanmaya başlamışlardır.Ve cüceler bir gemici ile anlaşıp eski güzelliğinden eser kalmamış Dale şehrine gelirler, bu gemici balık avcısı tüccarı olan Bard, onları Dale şehrindeki Göl kasabasına fıçıların içinde götürür. Bu sırada Elf'ler de cücelerin amacını anlamışlardır ve cücelerin vatanı olan Erebor'un içindeki altınlar ve mücevherler arasında yaşayan Smaug ismindeki ejderhanın ortaya çıkmasından korkmaktadırlar.  






Elf'ler aynı zamanda, eğer cüceler ejderhayı yok edebilirler ise mücevherlerden kendi paylarını almanın derdindedirler. 

Geçmişte bu konuda anlaşmazlıklar yaşamışlardır ve bu durumu fırsat bilip kendi paylarını almak istemektedirler. Sonrasında Göl kasabasından çıkan cüceler, Erebor'a giderler ve gizli bir kapıyı bularak içeri girmeyi başarırlar. Gandalf ile bu kapının girişinde buluşacaklardır fakat O'nu beklemeden, aynı zamanda Gandalf'ın verdiği harita ve anahtar ile bu kapıdan içeri girerler.

Zaten cücelerin bütün bu olayları yaşamasını ve vatanlarını geri almasını en başından bu yana Gandalf istemiştir ve O'nun planı olarak cüceler Erebor'a ulaşabilmişlerdir. Diğer yandan Gandalf, bu sırada ölüm büyücüsü Sauron ile mücadele etmektedir ve Gandalf'ın bu mücadelesi gerçekten bölümün en gösterişli sahnelerinden biridir. 







Beyaz koruma kalkanı ile Sauron'a karşı gelen Gandalf, cücelerin kralını ve kendini bu mücadeleden kurtaramaz. İleri ki bölümlerde zamanı gelince buradan O'nu Lady Galadriel ve diğer büyücüler kurtaracaktır.

Ve filmin devamında Erenor'dan içeri girmiş olan cüceler, alt kattaki altınların içindeki ejderhaya hissettirmeden Arken taşını alması için Bilbo'yu görevlendirirler. Bilbo, özellikle bu iş için bu yolculuğa katılmıştır fakat cücelerin bilmediği bir şey vardır oda Bilbo'da güç yüzüğünün olduğudur. Bilbo, bu yüzük sayesinde görünmez olarak ejderha Smaug'un yanından arken taşını çalar ve cücelerin yanına geri döner. 

Smaug, çok zeki ve akıllı bir ejderhadır ve kin ve nefret doludur. Alevi her şeyi bir anda kül edebilmektedir ve Smaug, cücelerin Erebor'un içerisinde olduğunu anladıktan sonra onları öldürmek için kovalamaya başlar ama cücelerin oyunları neticesinde yenilgiye uğratılır ve bu duruma sinirlenip Erebor'dan çıkıp Göl kasabasını yakarak yok etmek ister ve Göl kasabasına giderken serinin bu bölümü de son bulur.

Serinin ikinci bölümü olan filmde oldukça etkileyici aksiyon sahneleri vardır. Diğer filmleri gibi oldukça sürükleyici, beğenerek izleyeceğiniz dram, aksiyon ve fantastik macera filmidir.