Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Şubat 2020 Salı

Sinema: Uzaydan Gelen Renk - Color Out of Space - Uzaydan Gelen Gizemli Bir Cismin Sebep Olduğu Ürkütücü Bir Mutasyon Olayı... / Konusu, Özeti, Afişler

Uzaydan Gelen Renk - Color Out of Space

Oyuncular; Nicolas Cage, Q'Orianka Kilcher, Joely Richardson
Yönetmen; Richard Stanley
Tür; Gizem, Gerilim, Bilim Kurgu, Fantastik, Korku

Konusu; Film, şehrin gürültüsünden uzaklaşarak bir dağ evinde yaşamaya başlayan bir ailenin bahçelerine uzaydan gelen gizemli bir cismin düşmesi ile gelişen gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Gardner ailesi, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için New England'ın Arkham isimli bir bölgesinde dağ evinde yaşamaya başlamışlardır. Ailenin annesi kanser hastasıdır ve bu değişimin O'na iyi geleceğini düşünmüşlerdir. Lavinia, Jack ve Benny isimli üç çocukları olan aile mutlu bir şekilde yaşamaktadırlar. Ancak kısa bir zaman sonra bir gece bahçelerine uzaydan gelen bir meteor parçası düşecek ve çıkan gürültü ile bahçelerine bakan aile üyeleri, orada oldukça parlak ve renkli metalimsi bir cisim göreceklerdir. 





Ortalama bir metreye yakın çapı olan düzensiz küre şeklindeki bu cisim, etrafına bir koku yaymaktadır ve sonrasında aile evlerine geçecek ancak kısa bir zaman sonra bu meteor parçasının yağan yağmur sırasında şimşek enerjisini çektiğini göreceklerdir. 

Ertesi gün olay yerine polisler gelecek ancak geldiklerinde meteor parçasını yerinde bulamayacaklar ve bunun üzerine bir anlam getiremeyip ayrılacaklardır. Bu sırada bölgenin suyunu inceleyen hidrolog Ward, aile ile tanışmıştır ve çevrede incelemeler yapmaktadır. Meteor parçası düştükten sonraki zamanlarda çevrede değişiklikler olmaya başlayacak ve bölgenin suyu bu meteordan etkilenecektir ve herkes bu sudan içecektir. Ailenin bulunduğu bölgede kulübede yaşayan Ezra isimli adam, bu meteorun zehirli etkilerini fark edecek ve bu durumdan Ward'a da bahsedecektir.

Zamanla Gardner ailesinde değişimler olmaya başlayacak, anne Teressa hiç farkında olmadan sebze doğrarken elini kesecek ve bu olay üzerine baba Nathan ile hastaneye gideceklerdir. Onlar gittikten sonra dağ evinde yalnız kalan çocuklar, çevrelerindeki bir şeylerin kendilerini etkilediğini fark edecekler ve etrafındaki arazilerde hiç olmayan çiçeklerin açtıklarını, hayvanların garip davranışlarını göreceklerdir.





Evin en küçük oğlu olan Jack ise evin bahçesinde bulunan kuyunun içindeki varlıklarla konuştuğunu söylemeye başlayacaktır. Aynı zamanda gelen meteor parçasının renginde böcekler ve çevrede aynı renkten ışıklar çıkmaya başlamıştır. 

Hastaneden eve araba ile gelen aile, yolda daha önce görmedikleri bir yaratığa çarpma tehlikesi geçirecekler ve acilen eve geldiklerinde Nathan, besledikleri alpaka cinsi hayvanları dışarıda görünce sinirlenecek ve onları ahıra götürecektir. Ancak Benny, bu işi defalarca yapmıştır ve her seferinde hayvanlar çıkmıştır. 

Çevrede garip şeyler olduğunu babalarına anlatamayan çocuklardan Benny ve Jack, kısa bir zaman sonra dışarıda iken ahırda gördükleri köpekleri Sam'in bambaşka bir yaratığa dönüştüğüne şahit olacaklar ve kaçmaya çalışırlarken anneleri Teressa, oğlu Jack'i korumak isteyecek ve bu yaratıktan gelen enerji, sonrasında anne ve oğlunu birbirine yapıştırarak komaya sokacaktır.  Panik ile ne yapacağını bilemeyen Nathan, onları eve götürecek ancak acı ile kıvranan anne ve oğlunu ışık görmemesi için tavan arasına çıkaracaklar ve onlar burada beklerken yardım bulmaya çalışacaklardır. Ancak evdeki bütün iletişim araçları ve arabaları da çalışmamaktadır. Evin çevresindeki bitkiler ve canlılar mutasyona uğramaya başlamıştır ve meteor ile gelen enerji aileyi bulundukları evde hapsetmiştir. 




Bu olaylara ahırdaki yaratığın sebep olduğunu düşünen Nathan, ahıra gittiğinde alpakaların hepsinin yine mutasyona uğramış olduğunu görecek ve elindeki silahla onları öldürdüğünü düşünerek eve gelip eşi Teressa'yı da öldürmeye karar verecektir. 

Ancak bunu yapamayacak, bu sırada dışarıda olan Lavinia ve Benny, dağ evinden kaçmayı başaramayacaklar ve köpekleri Sam'in sesini kuyunun içinden duyan Benny, kuyuya girip O'nu kurtarmaya çalışırken yine bu gizemli enerjinin etkisinde kalarak yok olacaktır. 

Bu enerji temas ettiği canlı ve cansız her şeyi mutasyona uğratıp başka bir varlık haline getirmektedir ve kısa bir zaman sonra Nathan'da aklını yitirecek, kızları Lavinia'yı alarak annesi Teressa'nın olduğu çatı katına kapatacaktır. Burada Teressa ve oğlu, artık tamamen değişmiş ve mutasyon sonucu ürkütücü bir yaratık olmuştur. Tam Lavinia'ya zarar vermek üzere iken dağ evine gelen şerif ve Ward, Lavinia'yı kurtaracaklar ve aklı bir gidip bir gelen Nathan, yaratığa dönüşmüş olan Teressa'yı öldürecektir. Bunun üzerine dışarı kaçan Ward, şerif ve Nathan, karşılarında yine aynı enerjiyi görecekler ve enerjinin etkisinde olan Nathan'ı şerif, silah ile vurmak zorunda kalacaktır. Artık çevreleri tamamen bu enerji ile sarılmıştır ve kaçacak yerleri kalmamıştır. Ağaçlar mutasyona uğramış, yerdeki otlar bile enerjinin etkisi altında canlanmıştır ve şerif ile Ward, bu kargaşada Ezra'nın kulübesine gittiklerinde daha da ürkütücü manzaralarla karşılaşacaklar ve şerifi bu sırada yakalayan bir ağaç öldürecektir. 


Artık yalnız kalan Ward, son olarak Lavinia'ya yardım etmek isteyecek ancak Lavinia, bu gizemli enerji ile bütünleşecek ve etraf tamamen enerjinin etkisinde kalacaktır. 

Evin içine giren Ward, burada ölen bütün aile üyelerini görecek ve bunun enerjinin bir oyunu olduğunu anlayıp mahzene saklanacaktır. Sonrasında çıkan patlama ile her yer beyazlara bürünecektir ve sağ olarak kurtulan yalnızca Ward olacaktır. Bu olay sonrasında yaşanılanların gizemi çözülemeyecek ve evin olduğu mekan sular altında kalacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Uzaydan gelen gizemli bir meteor parçasının yaydığı enerji ile mutasyona uğrayan ve ürkütücü bir hal alan insanların, bitkilerin, hayvanların bulunduğu bir alanda yaşananların konu edildiği, sakin başlayan ve sonradan hareketlenen film gizem, gerilim, bilim kurgu ve fantastik korku filmidir.